• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Tropical granola met mango en kokos

Tropical granola met mango en kokos

30 maart 2022 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Jump to Recipe

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit gaan zien. Dus wat dacht je van een Tropical Granola met mango en kokos die je meteen in zomerse sferen brengt?! Zelf granola maken is leuk en vaak nog een stukje gezonder dan de versie uit de winkel.

Zelf homemade granola maken

Op deze blog zijn al vaker recepten voor homemade granola voorbij gekomen, maar deze keer heb ik een heerlijke samenstelling gemaakt van mango, ananas en kokos, en afgetopt met banaan, oftewel alle smaakmakers voor een heerlijk zomers en tropisch ontbijtje. Met havermout, gepofte quinoa, gedroogde mango, ananas, kokos en banaan. Alleen nog even yoghurt of kwark toevoegen en je hebt een heerlijk ontbijt recept! Serveer deze homemade tropical granola met mango en kokos voor een zomerse start van je dag!

recept tropical granola met mango en kokos © bettyskitchen.nl

Tropical granola zelf maken

Zelf granola maken is helemaal niet moeilijk en uiteraard ben je bij granola recepten vrij om naar hartelust te variëren.  Dus stel dat jij geen liefhebber van paranoten bent, dan kun je deze Tropical granola gerust met andere soorten noten maken, net wat jij wilt. Check hier ook mijn recept voor een geroosterde peren ontbijtje met simpele notengranola. Liever lowcarb of ketoproof? Check dan dit recept voor low carb notengranola met kokosvlokken. Maar iets zegt me dat deze granola Marrakech style met gedroogde abrikozen je ook heerlijk zullen smaken! Wist je trouwens dat je ook hartige versie granola met noten en pitten kunt maken. Echt een verrukkelijke snack!


Print

Recept: Tropical Granola met mango en kokos

recept tropical granola met mango en kokos © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze tropical granola is een gezonde start van de dag! Met havermout, gepofte quinoa, gedroogde mango, ananas, kokos en banaan. Alleen nog even yoghurt of kwark toevoegen en je hebt een heerlijk ontbijt recept! #ontbijt #granola

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 35 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 1 grote pot 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 150 gram havermout vlokken,
  • 50 gram gepofte quinoa,
  • 4 eetlepels zonnebloem- en/of pompoenpitten,
  • 125 gram studentenhaver of een mix van verschillende noten,
  • 1 theelepel pumpkin spice kruiden, of koekkruiden,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 6 eetlepels water,
  • 4 eetlepels plantaardige olie,
  • 2 eetlepels agave siroop (of gebruik maple siroop)
  • 4 eetlepels kokosschaafsels,
  • 150 gram gedroogd tropisch fruit: bijvoorbeeld mango, ananas of papaya.

Voor erbij:

  • plantaardige yoghurt of kwark,
  • banaan in plakjes.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Meng in een grote kom de havermout, gepofte quinoa, de pitten en het studentenhaver door elkaar.
  3. Verhit een steelpannetje op middelhoog vuur met de pumpkin spice, vanille, water, honing en zoetstof.  Breng net aan de kook en giet daarna bij het havermout mengsel. Roer het geheel goed door zodat alles bedekt is in de olie.
  4. Spreid uit op de bakplaat en gebruik een spatel om de tropical granola licht aan te drukken. Stop de plak in de voorverwarmde oven en bak in 25 minuten af. Haal uit de oven, strooi de kokosschaafsels er overheen en bak nog een extra 5 minuten in de oven. Laat hierna afkoelen op de bakplaat en verkruimel  in grove stukken.
  5. Hak het tropische gedroogde fruit fijn en mix deze door de afgekoelde granola. Serveer als ontbijt over yoghurt of kwark en top af met plakjes banaan.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Mits bewaard in een afgesloten pot, is deze tropical granola gerust een maand houdbaar.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept tropical granola met mango en kokos © bettyskitchen.nl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Tropical granola met mango en kokos stukjes!

Category: Ontbijt Recepten Tags: agave siroop, Amerikaanse keuken, ananas, gedroogd fruit, Glutenvrij, granola, havermout, kokos, macadamianoten, noten, papaya, pompoenpitten, Quinoa, sesamzaad, suikervrij, vanille, vegan, Voedselzandloper, yoghurt, zomer, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kinder Bueno pasta
Volgend bericht: Philly Cheese Steak Sandwich »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mieke

    15 augustus 2014 om 2:48 pm

    Mijn favorite granola lijkt veel op die van jou, gebruik alleen bij de basis pecan noten en amandelen en 3 eetlepels cocos olie met 3 eetlepels honing of marple sirup….Maar ga deze van jou zeker een keer uitproberen…..

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 augustus 2014 om 3:34 pm

      Hi Mieke,
      Hoe grappig is dat! Dan houden we blijkbaar allebei van dezelfde dingen 🙂
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  2. Iris

    2 september 2014 om 4:42 pm

    Volgens mij weer een heerlijk recept.

    Het havermoutmengsel zit nu in de oven.
    Eet je die met (soja)yoghurt of gewoon puur?

    Groetjes,
    Iris

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 september 2014 om 4:45 pm

      Hi Iris,

      ik eet granola vaak met (soya) yoghurt of (amandel)melk.
      Maar ook gewoon puur (als tussendoortje om te ‘ knabbelen’) is deze ook heel lekker hoor!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
      • Iris

        2 september 2014 om 7:32 pm

        Amandelmelk klinkt ook goed!
        Ben blij met dit nieuwe ontbijt, erg goed gelukt. =)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee