• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Hummus Bowl met zoete aardappel

Hummus Bowl met zoete aardappel

28 juni 2018 Door Betina Oostveen 2 Reacties

De zomer is officieel begonnen! Dus staat er bij ons steeds vaker een makkelijke maaltijd of borrelplank op tafel. Deze hummus bowl met zoete aardappel is een heerlijke vegan bowl om te delen. Boordevol vitamientjes en gewoonweg heerlijk!

Lekker vegan dippen met hummus

Wij zetten steeds vaker een vegan maaltijd op tafel. En met het zomerse weer zijn de hummus bowls grote favoriet! Heerlijk met rauwkost, stukjes pita brood, maar ook heerlijk met gegrilde groente.  Deze hummus bowl met zoete aardappel is heerlijk vullend en voorziet je meteen van gezonde vetten, vitamines en mineralen. Zoete aardappel is gunstiger voor de bloedsuikerspiegel dan gewone aardappel, en je hebt meteen wat heerlijke dikke frieten op het menu staan. Twee vliegen in een klap zeg maar. TIP: Check hier 10x lunch recepten met zoete aardappel!

recept hummus bowl met zoete aardappel lunch dip © bettyskitchen.nl

Hummus Bowl met Zoete aardappel

Kikkererwten en bonen eten wij vaak als alternatief voor een stukje vlees. En bij een zomerse borrelplank hoort natuurlijk ook een dip, en daar is de hummus weer uitermate geschikt voor! Een lekker en gezond recept als deze is geboren voor je het weet. En als je ook helemaal fan bent van deze hummus bowl met zoete aardappel, dan moet je ook eens deze hummus bowl met falafel proberen!  Heerlijk en lekker zomers genieten wordt dat dus!


Print

Recept: Hummus Bowl met Zoete Aardappel

recept hummus bowl met zoete aardappel lunch dip © bettyskitchen.nl

★★★★★

5 from 1 reviews

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete groenten of rauwkost en serveer dus met een overheerlijke hummus dip. Kikkererwten zijn een waardig alternatief voor vlees. En dit recept is tevens een mooie vegan borrelplank.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram zoete aardappel,
  • 0,5 theelepel paprikapoeder,
  • 0,25 theelepel tijm,
  • 2 tenen knoflook,
  • 200 gram spinazie,
  • halve komkommer,
  • halve avocado,
  • sap van halve citroen,
  • 100 gram hummus kikkererwten dip, (zelfgemaakt of kant-en klaar),
  • halve theelepel spirulina poeder,
  • dukkah (mix van specerijen en noten),
  • olijfolie,
  • peper & zout.

Extra:

  • Oven.
  • Koekenpan,
  • mandoline of kaasschaaf.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht).Maak als eerste de zoete aardappel frieten: Was de aardappels, schillen hoeft niet. Snijd in plakken van 0,5 cm dik en vervolgens in brede repen. Dep goed droog en stop in een kom. Voeg de paprikapoeder, tijm en 1 eetlepel olijfolie toe. Breng op smaak met zout & peper en hussel het geheel goed om. Verdeel over een bakplaat en bak de zoete aardappel in 25 minuten gaar.
  2. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de knoflook lichtbruin. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken in de knoflookolie. Zet het vuur uit.
  3. Schaaf de komkommer in lange linten. Je kunt ze eventueel oprollen. Snijd de avocado in blokjes of plakken. Besprenkel met het citroensap. Van plakken avocado kun je eventueel een roos maken.
  4. Roer de hummus los met het spirulina poeder, voor een mooi groen kleurtje. Schep de groene hummus in het midden van een groot bord of schaal. Garneer de hummus bowl met zoete aardappel, spinazie, komkommer en avocado er om heen. Maak af met de dukkah er overheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept hummus bowl met zoete aardappel lunch dip © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hummus bowl met zoete aardappel wilt gaan maken!

Category: Glutenvrije Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: avocado, budda bowl, Glutenvrij, hummus, hummus bowl, komkommer, Mediterrane keuken, spirulina, tahini, vegan, vegetarisch, Voedselzandloper, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x BBQ Bijgerechten
Volgend bericht: Citroen Kwarktaart (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Andrea

    13 maart 2019 om 5:06 pm

    Ohhh met spirulina, wat cool! Ik zat al te kijken, hoe heeft ze dat kleurtje zo gekregen?! Haha!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 maart 2019 om 9:42 am

      hahaha crea bea in de keuken hier hoor! Heb je de roze hummus met bieten ook al gespot? 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • koningsdag recepten koninginne cake met amandel 12x Oranje recepten voor Koningsdag

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
CHIPOTLE BEEF TACO’S + WINACTIE * Heb je altijd CHIPOTLE BEEF TACO’S + WINACTIE *

Heb je altijd al eens een lekkere soft taco met pulled beef willen maken? Als ik er alleen al naar kijk loopt het water me in de mond! Je vindt dan ook het recept voor deze Chipotle Beef taco’s NU op de website! En je kunt hem zo lekker pittig maken als je zelf wilt!

Met een beetje hulp van @SantaMariaNL want die heeft een nieuwe productlijn ontwikkeld. Deze Next Mex serie is te herkennen aan de zwarte verpakkingen en je maakt hier echt heerlijke Next Level taco’s mee klaar! Of je nu gaat voor vlees, kip, groente, pittig, zoet, of met een zuurtje… Mix ‘n Match er met deze serie lekker op los. 

En om jullie kennis te laten maken hiermee geef ik maar liefst 3 complete pakketten weg! Surf dus even gauw naar de website voor de voorwaarden en natuurlijk het recept voor deze Next Mex beef tacos!

Wil jij hier ook je tanden in zetten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/chipotle-beef-tacos-pulled-rundvlees/

---------
#NextMex #SantamariaNL #tacos #vlees #pulledbeef #softtaco #recept #verrasmettexmex #rundvlees #stoofvlees #spicy #taqueria #avocado #picodegallo #winactie #giveaway #samenwerking #bettyskitchencollab
✨WITTE ASPERGES MET HAM EN EI✨ Elk voorjaar b ✨WITTE ASPERGES MET HAM EN EI✨

Elk voorjaar breekt het aspergeseizoen weer aan! Hoewel je asperges inmiddels heel het jaar rond kunt krijgen zijn de eerste witte asperges van Hollandse bodem toch echt het allerlekkerst! Dun of dik maakt mij niet uit, als ze maar krakend vers zijn en lekker piepen als je ze tegen elkaar aanwrijft 😀

Het eerste recept dat ik elk jaar hier dan ook steevast mee maak zijn gekookte witte asperges met krieltjes, ham en ei! Het is een soort jaarlijkse traditie geworden bij ons thuis. En daarna barst een seizoen met verschillende asperge recepten los. 

Mocht je liever geen ham willen eten dan is gerookte of in de oven gegaarde zalm ook heel erg lekker hierbij! En vergeet natuurlijk niet een kleine mosterd vinnegarette of de klassieker ‘Hollandsaise saus’ niet. 

Heb jij inmiddels het witte goud als op tafel gezet dit jaar? En wat was het eerste gerecht dat je hiermee maakte?

==> https://bettyskitchen.nl/asperge-recepten/
————————————

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
———————
#asperges #witteasperges #hollands #prouddutchie #wittegoud #vaneigenbodem #aspergerecept #krieltjes #ham #ei #seizoenstafel #lente
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee