De zomer is officieel begonnen! Dus staat er bij ons steeds vaker een makkelijke maaltijd of borrelplank op tafel. Deze hummus bowl met zoete aardappel is een heerlijke vegan bowl om te delen. Boordevol vitamientjes en gewoonweg heerlijk!
Lekker vegan dippen met hummus
Wij zetten steeds vaker een vegan maaltijd op tafel. En met het zomerse weer zijn de hummus bowls grote favoriet! Heerlijk met rauwkost, stukjes pita brood, maar ook heerlijk met gegrilde groente. Deze hummus bowl met zoete aardappel is heerlijk vullend en voorziet je meteen van gezonde vetten, vitamines en mineralen. Zoete aardappel is gunstiger voor de bloedsuikerspiegel dan gewone aardappel, en je hebt meteen wat heerlijke dikke frieten op het menu staan. Twee vliegen in een klap zeg maar. TIP: Check hier 10x lunch recepten met zoete aardappel!
Hummus Bowl met Zoete aardappel
Kikkererwten en bonen eten wij vaak als alternatief voor een stukje vlees. En bij een zomerse borrelplank hoort natuurlijk ook een dip, en daar is de hummus weer uitermate geschikt voor! Een lekker en gezond recept als deze is geboren voor je het weet. En als je ook helemaal fan bent van deze hummus bowl met zoete aardappel, dan moet je ook eens deze hummus bowl met falafel proberen! Heerlijk en lekker zomers genieten wordt dat dus!
Recept: Hummus Bowl met Zoete Aardappel
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete groenten of rauwkost en serveer dus met een overheerlijke hummus dip. Kikkererwten zijn een waardig alternatief voor vlees. En dit recept is tevens een mooie vegan borrelplank.
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 10 minutes
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met groente
- Cuisine: Mediterrane keuken
Ingredients
- 300 gram zoete aardappel,
- 0,5 theelepel paprikapoeder,
- 0,25 theelepel tijm,
- 2 tenen knoflook,
- 200 gram spinazie,
- halve komkommer,
- halve avocado,
- sap van halve citroen,
- 100 gram hummus kikkererwten dip, (zelfgemaakt of kant-en klaar),
- halve theelepel spirulina poeder,
- dukkah (mix van specerijen en noten),
- olijfolie,
- peper & zout.
Extra:
- Oven.
- Koekenpan,
- mandoline of kaasschaaf.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht).Maak als eerste de zoete aardappel frieten: Was de aardappels, schillen hoeft niet. Snijd in plakken van 0,5 cm dik en vervolgens in brede repen. Dep goed droog en stop in een kom. Voeg de paprikapoeder, tijm en 1 eetlepel olijfolie toe. Breng op smaak met zout & peper en hussel het geheel goed om. Verdeel over een bakplaat en bak de zoete aardappel in 25 minuten gaar.
- Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de knoflook lichtbruin. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken in de knoflookolie. Zet het vuur uit.
- Schaaf de komkommer in lange linten. Je kunt ze eventueel oprollen. Snijd de avocado in blokjes of plakken. Besprenkel met het citroensap. Van plakken avocado kun je eventueel een roos maken.
- Roer de hummus los met het spirulina poeder, voor een mooi groen kleurtje. Schep de groene hummus in het midden van een groot bord of schaal. Garneer de hummus bowl met zoete aardappel, spinazie, komkommer en avocado er om heen. Maak af met de dukkah er overheen gestrooid.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hummus bowl met zoete aardappel wilt gaan maken!
Andrea
Ohhh met spirulina, wat cool! Ik zat al te kijken, hoe heeft ze dat kleurtje zo gekregen?! Haha!
Betina Oostveen
hahaha crea bea in de keuken hier hoor! Heb je de roze hummus met bieten ook al gespot? 🙂