• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Hartige granola met noten en pitten

Hartige granola met noten en pitten

25 mei 2020 Door Nanda Appelman Reageer

Vandaag deel ik dit lekkere recept van hartige granola met je. Ongetwijfeld ben je wel bekend met zoete granola. Die lekkere, knapperige granen die je yoghurt in de ochtend een stuk smaakvoller en gezelliger maken.

Hartige granola als snack

Ontbijten met granola is inmiddels een van de normaalste zaken ter wereld. Maar heb je ook wel eens gehoord van hartige granola? Dit kun je bijvoorbeeld serveren in de soep, op een belegd broodje, over de salade of gewoon zo uit het vuistje eten. Hartige granola is namelijk heerlijk als snack! Je kunt de granola zo’n 2-3 weken bewaren in een goed afgesloten pot. Betty heeft eerder ook bijvoorbeeld dit heerlijke recept voor tropische granola met mango en kokos gedeeld.

recept voor hartige granola

Variatietips hartige granola

Je kunt eindeloos variëren met deze hartige granola. Dus vervang ingrediënten vooral naar eigen wens of voeg toe wat je lekker vindt. Denk aan specifieke noten, pijnboompitten, sesamzaad of bepaalde kruiden. Zorg er wel voor dat de verhouding havervlokken, noten, pitten en zaden vergelijkbaar blijven. Zodat ook voldoende kokosolie en eiwit is toegevoegd om de granola te laten brokkelen. Maar probeer het gerust eens, en wellicht wordt je hier net zo’n fan van als van ‘zoete’ granola.


Print

Recept: Hartige granola

recept voor hartige granola
Print Recipe

Heb je wel eens gehoord van hartige granola? Dit kun je bijvoorbeeld serveren in de soep, op een belegd broodje, over de salade of gewoon zo uit het vuistje eten. Een heerlijke hartige crumble gemaakt van havervlokken, noten en pitten. Deze variant maak ik met zongedroogde tomaten en boerenkool.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: Zo’n 300 gram granola
  • Category: Bijgerecht

Ingredients

Scale
  • 150 gram grove havervlokken
  • 100 gram ongebrande, ongezouten notenmix
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 10 gram gedroogde champignons
  • 5 zongedroogde tomaten (niet op olie)
  • 2 handen verse boerenkool
  • 4 el. kokosolie
  • 1 eiwit (ca 30 gr)
  • 1 el. (geroosterde) paprikapoeder
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor 175 graden Celsius. Leg het ovenrooster alvast op het aanrecht met een vel bakpapier erop.
  2. Voeg de havervlokken samen met de notenmix, boerenkool, zonnebloem- en pompoenpitten in een ruime kom. Vervolgens voeg je de paprikapoeder, knoflookpoeder en een flinke snuf zout en peper toe.
  3. Verwarm de kokosolie iets zodat deze vloeibaar wordt. Scheid het eiwit van de eidooier en bewaar het eiwit. Kluts dit licht schuimig en roer vervolgens door de vloeibare kokosolie. Giet dit mengsel in de kom en schep of kneed alles goed door elkaar.
  4. Verdeel de inhoud van de kom over het bakpapier en verspreid zoveel mogelijk. Plaats voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep tussendoor nog een keer om zodat alles goed geroosterd wordt. Let vooral op dat er niks verbrand, dit kan nogal eens verschillen per oven.
  5. Ondertussen snij je de gedroogde champignons en tomaten alvast heel fijn. Zodra de hartige granola gaar is laat je het goed afkoelen. De champignons en zongedroogde tomaten schep je erdoorheen. En dan: klaar om aan te vallen, want deze eerste nog lauwwarme en knapperige portie smaakt wel het allerlekkerst.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor hartige granola © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf hartige granola wilt gaan maken!

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: granola, hartig, havervlokken, Nanda Appelman, noten, pitten, vegetarisch, zaden

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Lemonade Scones (met slechts 4 ingrediënten)
Volgend bericht: Pimientos de padrón »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in