• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Geroosterde peren met noten granola

Geroosterde peren met noten granola

17 december 2018 Door Betina Oostveen Reageer

In het seizoen van de stoofpeertjes leek het mij wel leuk om een gezond ontbijtje met geroosterde peren en noten granola op tafel te zetten. Homemade en vers uit de oven is dit een goede start van de dag!

Ontbijten met fruit 

Voor een goede start van de dag eet ik het liefst een eiwitrijk ontbijtje. Yoghurt of kwark komt dikwijls voorbij en dat is natuurlijk heerlijk met vers fruit. In een kommetje, smoothiebowl, fruit op een wrap, tussen de pancakes of zelfs deze geroosterde peren met noten granola. Ontbijten met fruit kan zo lekker en gezond zijn.

recept geroosterde peren met noten granola ontbijt © bettys kitchen

Zelf geroosterde peren met noten granola maken

Speciaal voor deze koude winterse dagen dook ik de keuken in om zelf geroosterde peren met notengranola te maken. Peren en kaneel zijn natuurlijk ideaal voor deze tijd van het jaar en peren roosteren kost je slechts een half uurtje. Voeg lekker wat noten en havermout toe en je zet een warm fruit ontbijt van geroosterde peren en noten granola zo op tafel! Hmmmmmmm!

Print

Recept: Geroosterde peren met noten granola

recept geroosterde peren met noten granola ontbijt © bettys kitchen
Print Recipe

Dit is een lekker gezond winters ontbijt van geroosterde peren met noten granola en kwark of yoghurt. Een goed begin van de dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 3–4 kleine rijpe peren,
  • 60 gram studentenhaver (melange van noten en rozijnen)
  • 20 gram amandelschaafsel,
  • 2 eetlepels havermout,
  • 4 eetlepels maple syrup of agave siroop,
  • 2 eetlepels notenboter,
  • 2 eetlepels kokosolie,
  • 1 theelepel speculaaskruiden of pumpkin spices.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet een kleine ovenschaal lichtjes in met olie.
  2. Snijd de peren in kwarten en verwijder de klokhuizen. Leg in de ovenschaal.
  3. Hak het studentenhaver grof en strooi over de peren. Voeg ook het amandelschaafsel en havermout toe.
  4. Verwarm in een steelpannetje de maple syrup met de notenboter en smelt hierin tevens meteen de kokosolie. Draai daarna het vuur uit en roer de speculaaskruiden er doorheen. Giet de kruidenmelange over de peren en schep het geheel goed om met een lepel.
  5. Rooster de peren met noten granola gedurende 25 minuten in de oven. Serveer daarna warm over yoghurt of kwark en serveer direct.

Notes

Skinny tip: laat het havermout en siroop achterwege voor een Low Carb of Keto proof ontbijt

Keywords: ontbijt, granola, peren, fruit, noten, yoghurt, kwark,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept geroosterde peren met noten granola ontbijt © bettys kitchen

Category: Ontbijt Recepten Tags: Glutenvrij, granola, havermout, Low Carb, maple siroop, noten, notenpasta, oven, peren, pumpkin, rozijnen, speculaaskruiden

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « XMAS GIVEAWAY 2018
Volgend bericht: Spaghetti vongole »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in