Print

Recept: Tropical Granola

recept tropical granola maken © bettyskitchen.nl

Deze tropical granola is een gezonde start van de dag! Met havermout, gepofte quinoa, gedroogde mango, ananas, kokos en banaan. Alleen nog even yoghurt of kwark toevoegen en je hebt een heerlijk ontbijt recept! #ontbijt #granola

Scale

Ingredients

Voor erbij:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden – 145 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Meng in een grote kom de havermout, gepofte quinoa, de pitten en het studentenhaver door elkaar.
  3. Verhit een steelpannetje op middelhoog vuur met de pumpkin spice, vanille, water, honing en zoetstof.  Breng net aan de kook en giet daarna bij het havermout mengsel. Roer het geheel goed door zodat alles bedekt is in de olie.
  4. Spreid uit op de bakplaat en gebruik een spatel om de tropical granola licht aan te drukken. Stop de plak in de voorverwarmde oven en bak in 25 minuten af. Haal uit de oven, strooi de kokosschaafsels er overheen en bak nog een extra 5 minuten in de oven. Laat hierna afkoelen op de bakplaat en verkruimel  in grove stukken.
  5. Hak het tropische gedroogde fruit fijn en mix deze door de afgekoelde granola. Serveer als ontbijt over yoghurt of kwark en top af met plakjes banaan.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Mits bewaard in een afgesloten pot, is deze tropical granola gerust een maand houdbaar.