• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Marrakech Granola met abrikozen en pistache

Marrakech Granola met abrikozen en pistache

20 juni 2016 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Deze maand is de Ramadan, dus deel ik vandaag een recept voor heerlijke homemade Marrakech granola met abrikozen en pistache. Een soort cruesli in 1001-nachten variant!

1001 nachten granola

Perfect om voor zonsopgang je buik weer mee te vullen en met lekkere ingrediënten waar je nog lang verzadigd van blijft. Ik hoop dat jullie hem lekker vinden en wens de moslims onder jullie veel succes met de Ramadan. Zet hem op, je bent inmiddels halverwege! Granola is er in heel veel soorten en variaties. Het is niet alleen een heel lekker ontbijt, maar door de granola aan te vullen met superfoods, wordt het ook nog eens een heel voedzaam ontbijt. Vul je havermout dus aan met gedroogd fruit en noten en zaden. Bij onze Marokkaanse buurtwinkel zag ik heerlijke gedroogde abrikozen liggen en dacht meteen aan een Granola Marrakech met abrikozen en pistache voor typische Midden-Oosterse smaken.

marrakech granola met abrikozen en pistache recept bettyskitchen

Uiteraard voegen we ook dadels en een scheutje rozenwater toe. En kun je uiteraard ook andere noten gebruiken, maar deze combi van amandelen en pistache past wel echt goed in deze 1001-nachten versie.  S’ochtends roer je gewoon een paar eetlepels Marrakech Granola door de yoghurt en je kunt vol goede energie je dag weer tegemoet! Check bijvoorbeeld ook dit heerlijke zomerse recept voor Tropical Granola. Ook lekker: maak eens deze Marokkaanse Quinoa Bowl met amandelen en pruimen. Check hier nog veel meer lekkere tradionele recepten uit de Marokkaanse keuken.


Print

Recept: Marrakech Granola met abrikozen en pistache

marrakech granola met abrikozen en pistache recept bettyskitchen
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 35 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 1 flinke pot 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Arabische Keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram havermout vlokken,
  • 40 gram (gebroken) lijnzaad,
  • 35 gram sesamzaad,
  • 75 gram zonnebloem- en/of pompoenpitten,
  • 125 gram amandelen (liefst met bruin velletje),
  • 80 gram gepelde pistache noten,
  • 1 eetlepel pumpkin spice kruiden, of koekkruiden,
  • 1/8 theelepel zout,
  • 4 flinke eetlepels honing,
  • 6 eetlepels (olijf)olie,
  • 5 eetlepels water,
  • 1 theelepel rozenwater,
  • totaal 250 gram gedroogd fruit:  combinatie van dadels, vijgen, en abrikozen.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden – 145 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Meng in een grote kom de havermout, lijnzaad, sesamzaad, de pitten en de noten, samen met de pumpkin spice en zout door elkaar.
  3. Verhit een steelpannetje op middelhoog vuur met de honing, rozenwater, olie en water. Breng net aan de kook en giet daarna bij het havermout mengsel. Roer het geheel goed door zodat alles bedekt is in de olie.
  4. Spreid de granola uit op de bakplaat en gebruik een spatel om deze licht aan e drukken. Stop de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de granola in 25-30 minuten af. Laat hierna afkoelen  en verkruimel daarna in grove stukken.
  5. Hak ondertussen de dadels, vijgen en abrikozen in reepjes, en mix door de granola. De Marrakech Granola met abrikozen bewaar je in een luchtdichte pot, want dan blijft hij gerust nog een maand houdbaar.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

marrakech granola met abrikozen en pistache recept bettyskitchen

Groetjes, Betty

Category: Ontbijt Recepten Tags: abrikozen, dadels, granola, havermout, lijnzaad, Marokkaanse keuken, muesli, pompoenpitten, Ramadan, vijgen, Voedselzandloper, yoghurt, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Weber Q1400 barbecue + Winactie
Volgend bericht: Hudson Bar & Kitchen in Zoetermeer »

Lees Interacties

Reacties

  1. Andrea Janssen (4Pure)

    19 maart 2014 om 11:54 am

    Dat ziet er heerlijk uit! Lekker recept met koekkruiden. Komt zeker een keer op mijn lijstje te staan!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 maart 2014 om 9:40 am

      Ja de koekkruiden of Pumkin spice doen wonderen met gerechten. Er komt zoveel meer smaak bij door alle specerijen die er in zitten. Ik kan mij geen ontbijtgranen meer voorstellen zonder 🙂

      Beantwoorden
  2. Chris

    19 maart 2014 om 10:44 pm

    Ik vond de vorige ook al erg succesvol klinken maar granola met noten, gedroogd fruit en rozenwater is echt geniaal! Dit weekend toch écht maar eens granola maken ;-).

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 maart 2014 om 9:39 am

      Ja ik weet het, rozenwater roept bij mij echt midden-oosten gevoel op 🙂

      Beantwoorden
  3. Simone

    20 maart 2014 om 8:00 am

    Zo grappig… Ik had van de week een recept met granola op mijn blog en volgens mij zijn bloggers soort van telepatisch verbonden want ik zie dat ik niet de enige ben! Lekkere variatie dit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 maart 2014 om 9:41 am

      Of het telepatisch is, weet ik niet?
      maar ik kreeg een paar weken terug zoveel goede reacties op mijn vorige granola recept (de winter edition) dat ik besloot om er gauw maar nog een te bedenken 🙂

      Beantwoorden
  4. Angela | Great Body & Skin

    22 maart 2014 om 12:00 am

    Oooh, zo lekker! Ik maak dit heel vaak in vele variaties. Met vijgen heb ik nog niet geprobeerd, lijkt me lekker met pistachio’s!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in