Ben jij ook zo gek op de Mexicaanse keuken? Misschien inspireert deze tortilla met chorizo, aardappel en frisse avocado crème je dan voor vanavond! En waan je voor even in tropische, Mexicaanse sferen 🙂
Mexicaanse tortilla met chorizo
Wij laten onszelf bij Betty’s Kitchen regelmatig inspireren door de Mexicaanse keuken. Ken je ons recept al van nachos met pulled chicken? Of deze vegetarische enchilada’s en quesadilla’s met chorizo? En samen met dit recept voor een Mexicaanse tortilla met chorizo is er altijd wel een excuus om tortillas standaard in je voorraad kast neer te leggen.
Mexicaans comfortfood met hedendaagse twist
Ik ben nog nooit in Mexico geweest, een land dat wel echt heel hoog op mijn wensenlijst staat. Niet alleen om de prachtige natuur en cultuur te ontdekken, maar natuurlijk ook om me helemaal onder te dompelen in die heerlijke, Mexicaanse keuken vol nacho’s, guacemole, burrito’s, quesadilla’s en ga zo maar door. Ik ontdekte dat het in Mexico zelfs gebruikelijk is om tortilla’s als ontbijt te eten. Lekker met een gebakken eitje erop. Dat klinkt niet heel verkeerd toch? Deze tortilla met chorizo en frisse avocado is heerlijk als Mexicaans diner en is gewoonweg lekkere comfortfood met een hedendaagse twist.
Recept: Tortilla met chorizo en frisse avocado
We love Mexico! En van Tortilla recepten heb je nooit genoeg. Deze tortilla met chorizo, aardappel en frisse avocado is een heerlijk Mexicaans diner met een hedendaagse twist! #texmex #avocado
- Cook Time: 30 min.
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met vlees
- Cuisine: Mexicaanse keuken
Ingredients
- 4 tortilla’s (mais/ volkoren)
- 400 gram kruimige aardappels
- 125 gram chorizo
- 50 gram crème fraîche
- 1 witte ui
- 1 tomaat
- Een halve citroen
- 1 avocado
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes verse krulpeterselie
- 1 tl. paprikapoeder
- Peper en zout
- Olie om te bakken
Instructions
- Schil de aardappels en spoel ze af. Snij de aardappels in kleine blokjes van ongeveer dezelfde grootte. Breng een flinke steelpan met water en wat zout aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 12 minuten zacht en gaar. Giet het water af.
- Ondertussen snij je alvast de ui, tomaat en knoflook fijn. Verknip ook alvast de krulpeterselie en snij de chorizo in kleine blokjes.
- Verwarm 2 el. olie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de chorizoblokjes toe. Schep na een paar minuten ook de ui en aardappel erbij. Vervolgens voeg je de tomaat, knoflook en paprikapoeder toe en verwarm nog even mee.
- Tijdens het bakken kun je alvast aan de slag met de avocado-crème. Schil de avocado en lepel het vruchtvlees in een kom. Knijp het sap van de citroen uit in de kom en voeg de crème fraîche toe. Schep goed om samen met de krulpeterselie en naar eigen smaak zout en peper.
- Bereid de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing. Proef het chorizo-aardappel mengsel en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe indien gewenst.
- Verdeel het chorizo-aardappel mengsel over de tortilla’s en daaroverheen de avocado-crème. Klaar om te serveren!
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Geef een reactie