Print

Recept: Tortilla met chorizo en frisse avocado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

We love Mexico! En van Tortilla recepten heb je nooit genoeg. Deze tortilla met chorizo, aardappel en frisse avocado is een heerlijk Mexicaans diner met een hedendaagse twist! #texmex #avocado

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 tortilla’s (mais/ volkoren)
  • 400 gram kruimige aardappels
  • 125 gram chorizo
  • 50 gram crème fraîche
  • 1 witte ui
  • 1 tomaat
  • Een halve citroen
  • 1 avocado
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse krulpeterselie
  • 1 tl. paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olie om te bakken

Instructions

  1. Schil de aardappels en spoel ze af. Snij de aardappels in kleine blokjes van ongeveer dezelfde grootte. Breng een flinke steelpan met water en wat zout aan de kook. Kook de aardappels in ongeveer 12 minuten zacht en gaar. Giet het water af.
  2. Ondertussen snij je alvast de ui, tomaat en knoflook fijn. Verknip ook alvast de krulpeterselie en snij de chorizo in kleine blokjes. 
  3. Verwarm 2 el. olie in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de chorizoblokjes toe. Schep na een paar minuten ook de ui en aardappel erbij. Vervolgens voeg je de tomaat, knoflook en paprikapoeder toe en verwarm nog even mee.
  4. Tijdens het bakken kun je alvast aan de slag met de avocado-crème. Schil de avocado en lepel het vruchtvlees in een kom. Knijp het sap van de citroen uit in de kom en voeg de crème fraîche toe. Schep goed om samen met de krulpeterselie en naar eigen smaak zout en peper.
  5. Bereid de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing. Proef het chorizo-aardappel mengsel en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe indien gewenst. 
  6. Verdeel het chorizo-aardappel mengsel over de tortilla’s en daaroverheen de avocado-crème. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda