• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Tarte Tatin met rabarber en rode biet

Tarte Tatin met rabarber en rode biet

3 juni 2014 Door Betina Oostveen 9 Reacties

Jump to Recipe

Roze is het nieuwe zwart, zeg maar…  Want op dit moment kun je niet om de rabarbers heen! Overal zie je de recepten voorbij komen, en ook bij ons thuis komt dit vrolijke roze stokje regelmatig voorbij. Onder andere in deze hartige tarte tatin met rabarber en rode biet.

Hartig recept met rabarber

Nu komt rabarber vaak terug in zoete gerechten en vond ik dat het tijd werd voor een hartig gerecht met rabarber. Gelukkig vond ik dit heerlijke recept voor een Tarte Tatin met rabarber en rode biet (en geitenkaascrème) en zet ik nu eens iets verrassends op tafel. Check hier sowiezo nog meer lekkere recepten met rabarber.

Tarte Tatin met rabarber en rode biet en geitenkaascrème

Het recept voor deze tarte tatin met rabarber en rode biet komt van de prachtige blog Yellow Lemon Tree . Maura, de dame achter de blog,  komt ook uit Utrecht en heeft een fantastisch gevoel voor fotograferen. Haar foodfoto’s zijn werkelijk prachtig en haast net kleine stillevens. Niet voor niets heeft zij vorig jaar ook de Fair & Delicious fotowedstrijd van Delicious magazine gewonnen. Dus een vermelding om trots op te zijn, en zeker een blog om eens een kijkje te nemen.

Een uitgebalanceerde tarte tatin met rabarber

En laten we het dan ook over de smaak van deze tarte tatin met rabarber en rode biet hebbben. De taart ziet er niet alleen fantastisch uit qua kleur, maar de smaken zijn ook perfect uitgebalanceerd met zout, zoet en zuur tegelijkertijd. En om het compleet te maken serveer je er hooguit nog een simpele salade bij. Het gaat immers om de taart en de rijke smaken die hierbij komen.


Print

Recept: Tarte Tatin met rabarber en rode biet

tarte tatin met rabarber en rode biet
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale

Ingrediënten korstdeeg:

  • 200 gram bloem,
  • 125 gram koude boter, in blokjes,
  • 1 groot ei (L),
  • 3 el koud water,
  • snuf zout.

Ingrediënten vulling:

  • 400 gram rode bieten  (circa 2 grote bieten),
  • 150 gram rabarber (circa 2 stengels),
  • 2 flinke knoflooktenen, in de lengte in plakjes,
  • 1 volle eetlepel bruine suiker,
  • 2 eetlepels balsamicoazijn,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • rasp van een halve citroen.

Ingrediënten geitenkaas crème:

  • 125–150 gram zachte geitenkaas, (bijvoorbeeld Bettine Naturel),
  • 3 eetlepels kwark of crème fraîche,
  • cress van bietenkiemen, alfalfa of andere kiemen,
  • optioneel: citroenrasp en peterselie.

Extra:

  • Oven,
  • Quiche vorm (evt. met losse bodem) van 27 cm.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht.
  2. Boen de bieten goed schoon onder stromend water en snijd de uiteinden af. Halveer de bieten, en snijd vervolgen in plakken van 5 mm breed. Verdeel de bieten over de quichevorm, en besprenkel met olie. Plaats de vorm in de oven en rooster de bieten gedurende 25 minuten.
  3. Maak ondertussen de rabarber schoon: Snijd evt. droge uiteinde er af, en je kunt de stengels evt. schillen met een dunschiller, om de draden te verwijderen (goede tip voor als je hele brede stengels hebt). Snijd vervolgens de rabarber in stukjes van 2 cm.
  4. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakken. Meng deze in een kom met de rabarber, olijfolie, balsamico azijn, suiker, en de geroosterde bieten. Roer goed om, zodat alles bedekt is in balsamico-olie. Kwast de (afgekoelde) quichevorm in met een beetje olie en vergeet vooral de ribbel-rand niet. Rangschik het groente mengsel over de vorm en zorg dat alles goed strak tegen elkaar aan ligt.
  5. Vervolgens maak je het korstdeeg: Meng de bloem, het zout en de koude boter met je handen (kan ook met de keukenmachine) tot het gaat kruimelen. Voeg het ei toe met het water. Meng met 1 hand tot een samenhangende bal. Bestrooi een werkblad met wat bloem, en rol het deeg uit tot een lap dat in de quichevorm past. Leg de lap bovenop de groente en druk goed aan in de randen. Maak alleen nog een gat in het midden van de taart, zodat de hete lucht er uit kan. Verlaag de oven temperatuur naar 180 graden / 165 hete lucht en bak de taart in 30-35 minuten goudbruin.
  6. Haal de tarte tatin met rabarer en rode biet uit de oven en laat 10 minuten in de vorm staan. Leg een bord op de vorm en keer de taart om (de bovenkant wordt nu de onderkant).Als er wat stukjes biet of rabarber uit vallen, dan kun je deze rustig weer terugleggen in de taart.
  7. Bestrooi de taart met de cress of alfalfa, en wat gesnipperde peterselie en citroen schilletjes. Maak een geitenkaascrème door de geitenkaas te verkruimelen (of prakken) en vervolgens los te roeren met de kwark. Serveer deze bij de tarte tatin van rabarber en rode biet.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

 

Notes

Tip! Voor een snelle variant kun je (vers) bladerdeeg gebruiken ipv het korstdeeg en dit uitrollen ter grootte van de vorm.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Tarte Tatin met rabarber en rode biet en geitenkaascrème

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Franse keuken, geitenkaas, hartig, knoflook, rabarber, rode bieten, zuur

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Huis de Wiers in Nieuwegein
Volgend bericht: 5x meest bekeken recepten in Mei »

Lees Interacties

Reacties

  1. Maura - YLT

    3 juni 2014 om 9:58 am

    Ziet er héééérlijk uit! En lief wat je schrijft, dankjewel! Maar jij kan er ook wat van hoor. Ik ben deze lente helemaal rabarberfan geworden. Rabarbersiroop is ook erg lekker om te maken of crumble natuurlijk. Eigenlijk is alles met rabarber lekker 😉

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 juni 2014 om 10:11 am

      Hi Maura,

      same here! En dat je het even weet: Dylan, die totaal geen geitenkaas fan is, heeft ook zitten smullen van deze taart en geitenkaascreme. Heerlijk recept!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  2. Nikki

    3 juni 2014 om 4:25 pm

    Wow! Ziet er zeer goed uit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 juni 2014 om 10:53 pm

      En hij smaakt nog beter dan hij er uit ziet 😉

      Beantwoorden
  3. Tamara

    4 juni 2014 om 10:18 am

    Ik ben DOL op Tarte Tatin! Deze variant wel nog niet uitgeprobeerd… Nog iets uittesten dit weekend 😉

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 juni 2014 om 2:54 pm

      Hi Tamara,
      ik ben heel benieuwd wat je er van vindt ?
      Groetjes,
      Betty

      Beantwoorden
  4. Marije

    10 juli 2021 om 2:46 pm

    HOLY RHUBARB!! Deze taart is lékker!!!
    Mijn God hee… we zijn behoorlijk aangenaam verrast door de smaakexplosie, die alles in zich heeft. Zoet en hartig tegelijk! Zálig!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 juli 2021 om 10:28 am

      superleuk om te horen! dank je wel voor je reactie!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. 29 Recepten Met Bietjes Om Je Rode Vingers Bij Af Te Likken! schreef:
    17 december 2018 om 1:52 pm

    […] Een tarte tatin is een taart die op zijn kop gebakken wordt. Traditioneel gebeurt dit met appel, maar Betty van Betty’s Kitchen doet het eens helemaal anders, namelijk met bietjes. Het gerecht wordt hierdoor natuurlijk hartig, maar absoluut niet minder lekker. Het recept voor dit gerecht vind je hier! […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee