• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Wraps met rode bieten falafel

Wraps met rode bieten falafel

15 november 2021 Door Nanda Appelman Reageer

Op deze Meatless Monday zette ik wraps met zelfgemaakte rode bieten falafel op tafel. Zelf falafel maken klinkt ingewikkelder dan het is. Wel heb je even geduld nodig, het voorbereiden kost namelijk wat tijd. Maar uiteindelijk zet je hiermee een heerlijke, gezonde vegetarische maaltijd op tafel.

Variatierecept rode bieten falafel balletjes maken

Falafel komt van origine uit het Midden-Oosten. De laatste jaren zie ik gelukkig steeds meer kant-en-klare varianten voorbijkomen in de supermarkt. Maar nog lekkerder om eens zelf vers te maken natuurlijk, want dat is helemaal niet zo ingewikkeld! Betty deelde al eerder dit recept voor homemade Falafel balletjes maken. Ik ga vandaag aan de slag met een variatierecept voor rode bieten falafel! Ik vind falafel altijd een heerlijke, gezonde vleesvervanger waar je goed mee kunt variëren. Bijvoorbeeld in een pita, bij couscous of een salade.

recept libanese wraps met rode bieten falafel © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met rode biet

Ik serveerde de rode bieten falafel in verse, zachte Libanese wraps. Daarbij veldsla, komkommer en tahin, dat is een pasta gemaakt van sesamzaad. Je kunt natuurlijk zelf variëren met toppings die je lekker vindt of nog hebt liggen. Daarnaast kun je de kikkererwten balletjes zelf ook naar eigen smaak aanpassen. Bijvoorbeeld door wat extra of andere kruiden toe te voegen, zoals peterselie, chili of paprikapoeder. En pas de hoeveelheid peper en zout vooral naar eigen smaak aan. De kikkererwten in de falafel zorgen niet echt voor een sterke smaak, dus die zul je zelf moeten toevoegen! Tevens heb ik nog meer recepten met rode biet voor jullie! Probeer ook eens deze hummus met kikkererwten en bietjes! Ook lekker en compleet anders: maak eens een rode bieten burger voor een dagje zonder vlees!


Print

Recept: Wraps met rode bieten falafel

recept libanese wraps met rode bieten falafel © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Zelf falafel maken klinkt ingewikkelder dan het is. Wel heb je even geduld nodig, het voorbereiden kost namelijk wat tijd. Maar uiteindelijk zet je hiermee een heerlijke, gezonde vegetarische maaltijd op tafel. Dit recept is voor paarse falafel balletjes met rode biet en kikkerwerten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Midden-Oosten

Ingredients

Scale
  • 100 gram gekookte, geraspte rode bietjes
  • 1 groot blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
  • ½ komkommer
  • 2 handen veldsla
  • ½ witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 Libanese wraps
  • 2 el. tahin (sesampasta)
  • 1 ½ tl. gemalen komijnzaad
  • 1 ½ tl. gedroogde koriander
  • Peper en zout
  • Paneermeel
  • Kokosolie om te bakken

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Versnipper de ui heel fijn en pers de knoflook alvast uit. Spoel de kikkererwten om. Snij de komkommer in dunne reepjes.
  2. Pak een ruime kom en schep hierin de geraspte rode biet, kikkererwten, ui, knoflook, komijnzaad, koriander en flink wat peper en zout (hoeveelheid naar eigen smaak). Vermaal dit met de staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel. 
  3. Strooi wat paneermeel op een bord. Pak een eetlepel van het falafel-‘deeg’, rol dit door de paneermeel en vervolgens draai je er in je handpalmen een bal van. Zodra de bal klaar is druk je hem in tot een platte bal. Leg apart op een schoon bord. Dit herhaal je totdat alle falafel-deeg op is. In totaal heb je dan zo’n 16 stuks falafel.
  4. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de falafel in enkele minuten om en om lichtbruin. 
  5. Leg de wraps klaar en verdeel de veldsla, komkommer en falafel erover. Sprenkel de tahin eroverheen en rol de wraps op. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda  

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept libanese wraps met rode bieten falafel © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor Libanese wraps met rode bieten falafel!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: budget koken, falafel, hoofdgerechten, kikkererwten, komijn, komkommer, koriander, Levantijnse keuken, Libanese wraps, Midden-Oosten, Nanda Appelman, paneermeel, rode bieten, sla, uien, vegan, wraps

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Bar Cava in Utrecht
Volgend bericht: Ovenschotel met lamsvlees en aardappel (Shepherd’s Pie) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in