• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Pompoen salade met bietjes en uienchutney

Pompoen salade met bietjes en uienchutney

5 november 2018 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Het is POMPOEN WEEK op de blog en dat vieren we met lekkere pompoen recepten. Tijdens deze Meatless Monday maak je dan ook een vegetarisch pompoen salade met bietjes en homemade uienchutney. Dat wordt smullen deze week!

Pompoen salade recepten voor de herfst

Ik ben gek op goed vullende maaltijdsalade’s en dan ook echt niet alleen in de zomer. Ook in de herfst en de winter kun je hier alle kanten mee op. Ik serveer ze dan wel het liefst lauwwarm in plaats van koud en daarmee verfrissend in de zomer. Daarom vindt je op deze website nog meer lekkere pompoen salade recepten voor de herfst. Eerder maakte ik namelijk deze salade van parelgort met pompoen. En Betty deelde eerder deze pompoen salade met freekeh. Beiden zijn overigens afgekoeld, of de erna, ook erg lekker als (meeneem) lunch!

pompoen salade met bietjes recept © bettys kitchen

Zelf pompoen salade met bietjes maken.

Ik gebruikte voor deze pompoen salade met bietjes een (halve) flespompoen. Deze smaakt beduidend anders dan de ronde, oranje pompoen dit je nu ook overal ziet liggen. De smaak van de flespompoen is iets zoeter en nootachtiger, maar naar eigen smaak kun je dus voor jouw persoonlijke favoriet kiezen voor zelf pompoen salade met bietjes maken. En heb je nog wat (geroosterde) pompoen over? Maak er dan een heerlijke pompoensoep van!

Betty heeft eerder de handige tutorial How-to: pompoen snijden en schillen geplaatst, zodat je zelf aan de slag kunt gaan met een hele pompoen. Maar als je voor het gemak reeds schoongemaakte en gesneden pompoen blokjes in de winkel koopt, oordelen wij verder niet hoor 🙂 Check hier nog veel meer lekkere recepten met pompoen!


Print

Pompoen salade met bietjes en uienchutney

pompoen salade met bietjes recept © bettys kitchen
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de salade:

  • ½ flespompoen
  • 350 gr gele bietjes
  • 2 handjes sla melange
  • 75 gr amandelen en/of hazelnoten (ongezouten en ongebrand)
  • 100 gr blauwe kaas, bijvoorbeeld Roquefort
  • 2 naanbroden om erbij te serveren
  • ½ el gedroogde tijm
  • Versgemalen peper
  • Plantaardige olie

Ingrediënten voor de uienchutney:

  • 5 rode uien
  • 3 el plantaardige olie
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 100 ml droge, rode wijn
  • 50 ml koud water
  • ½ el gedroogde tijm 
  • 3 el rietsuiker

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet alvast een ruime ovenschaal klaar.
  2. Schil de uien en snij in dunne halve ringen. Schep de uien in een pan met alle overige ingrediënten voor de uienchutney. Roer goed door elkaar. Breng het mengsel aan de kook en laat vervolgens zachtjes doorkoken voor minimaal 45 minuten. Tussendoor roer je de uienchutney om. Proef de chutney tegen het eind van de kooktijd en voeg naar eigen smaak nog extra ingrediënten toe.
  3. Ondertussen schil je de bietjes en snij in dunne partjes. Ook schil je de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Schep de bietjes en pompoen in de ovenschaal samen met flink wat olie, peper en de gedroogde tijm. Plaats voor 45 minuten in het midden van de oven. Tijdens de oventijd schep je de groenten af en toe om. Hou de garing in de tussentijd in de gaten: de bietjes en pompoen moeten goed roosteren en zacht worden, maar natuurlijk niet verbranden.
  4. In de laatste 5 minuten van de oventijd plaats je ook de naanbroden in de oven.
  5. Verkruimel de blauwe kaas alvast. Rooster de amandelen en/of hazelnoten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet verbranden. 
  6. Zodra de uienchutney en naan klaar zijn, serveer je alles samen in een grote pompoen salade met bietjes, blauwe kaas, noten en sla melange.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda 

 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

pompoen salade met bietjes recept © bettys kitchen

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: blauwe kaas, gele bietjes, Herfst, maaltijds, Nanda Appelman, noten, pompoen, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Madeleines (video)
Volgend bericht: Pompoen Cheesecake (no-bake) – uit Cheesecake Kookboek »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gerline

    23 september 2022 om 9:23 pm

    Kunnen de gele bieten worden vervangen door rode bieten?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 september 2022 om 12:51 pm

      Uiteraard!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)
  • zelf zuurdese starter maken © bettyskitchen.nl Zelf Zuurdesem starter maken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee