• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta

Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta

27 juni 2017 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Deze week loopt de Italiaanse maand alweer ten einde! Maar niet voordat ik nóg een pizza recept met jullie gedeeld heb! Deze Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta is namelijk ideaal voor zomerse avonden.

spelt pizza met gerookte zalm en ricotta

Deze grote plaatpizza beleg je heel eenvoudig met gerookte zalm en rucola. Snijd in stukjes en deel met vrienden of familie tijdens een (late) zomeravond borrel.

Zelf Spelt Pizza deeg maken

Het recept heb ik afgekeken van ome Jamie Oliver,  en was blij verrast dat hij een spelt pizza maakte met karnemelk. Het resultaat is een luchtige structuur van het deeg, dat eigenlijk meer weg heeft van brood. Het deed mij een klein beetje denken aan de pizza’s die men bij  SUGO Pizza serveert. Rol het spelt pizza deeg uit tot een vierkant of rechthoek en bak eenvoudig op de bakplaat in de oven. Daarna is het simpelweg beleggen, zoals je met een brood zou doen.

Tip voor zwangere vrouwen: ik waagde mij tijdens de zwangerschap niet aan de gerookte zalm, maar schoof deze spelt pizza met gerookte zalm en ricotta gewoon 10 minuten extra onder de grill. Dan kon de zalm in ieder geval gaar worden, en daarna pas beleggen met rucola, kappertjes en citroen.

Print

Recept: Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta

speltpizza met gerookte zalm en ricotta
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2-4 personen 1x
  • Category: Pasta's & Pizza's
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram speltbloem,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 1 theelepel zout,
  • 1/2 theelepel suiker,
  • 100 ml karnemelk,
  • 100 ml water,
  • 1 groot ei (L),
  • 1 eetlepel olijfolie.

Voor de topping:

  • 200 gram ricotta,
  • 100 gram gerookte zalm,
  • 1 sjalotje, heel fijn gesneden,
  • 1 eetlepel kappertjes,
  • handje rucola,
  • paar partjes citroen,
  • flinke snuf peper.

Extra: 

  • Keukenmixer met deeghaak. (Maar met de hand kan ook).
  • Paletmes (of gebruik de bolle kant van een grote opscheplepel)

 

Voor de topping:

  • 200 gram ricotta,
  • 100 gram gerookte zalm,
  • 1/2 rode ui,
  • 1 eetlepel kappertjes,
  • handje rucola,
  • een paar partjes citroen,
  • flinke snuf peper.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier, bestuif een klein beetje met speltbloem en zet apart.
  2. Meng in de kom het speltmeel met het bakpoeder, zout en suiker. Klop in een apart kommetje het ei los met de karnmelk, water en olie. Giet dit bij de bloem en kneep op rustige stand met de keukenmixer met deeghaak.
  3. Haal het bloem uit de kom en druk uit op de bakplaat. Probeer een dikte van 1 cm aan te houden, maar je kunt zowel een ronde pizza vormen, vierkant of rechthoek. Wat jij wilt. Bak de speltpizza bodem af in de oven, gedurende 15-18 minuten. 
  4. Neem de pizza uit de oven en verdeel hier de ricotta overheen. Smeer deze gelijkmatig uit met het paletmes. Scheur de gerookte zalm in stukken en verdeel over de ricotta. Bestrooi met de fijngesneden sjalot, kappertjes en rucola. Breng de speltpizza met gerookte zalm en ricotta alleen nog even op smaak met een beetje uitgeknepen citroensap en een flinke snuf peper.  Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

 

 

spelt pizza met gerookte zalm en ricotta

Category: Pizza Recepten Tags: bakpoeder, borrel, citroen, eieren, gerookte zalm, Italiaanse keuken, kappertjes, karnemelk, rucola, sjalotten, speltmeel, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Aubergine Parmigiana
Volgend bericht: Weber Barbecue Workshop (Vlog) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Merel

    27 juni 2017 om 10:44 am

    Oh my Betty.. Ik krijg hier meteen zoveel zin in!! Bewaar het recept voor volgend weekend 🙂 Liefs, Merel

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in