• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Pasta met zalm en Boursin (video)

Pasta met zalm en Boursin (video)

8 november 2019 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Met de winter in aantocht zie je overal rijke recepten verschijnen voor stamppotten, stoofschotels en wildgebraad. Maar laten we vooral een heerlijke doordeweekse maaltijd met gezonde vis niet vergeten op het menu te zetten! Zoals bijvoorbeeld deze pasta met zalm en boursin.

Ik maak deze chique pasta maaltijd met zalm en Boursin kaas in een hapjespan klaar. Alleen de pasta nog even apart koken. Dit is absoluut geen gesponsored artikel, maar ik vind Boursin gewoonweg een makkelijke en heerlijke smaakmaker en hij doet prima dienst als pasta saus. Het resultaat is een heerlijke kleurrijke pasta met zalm en boursin en eentje waar mijn dochter geen genoegen van kan krijgen!

Boursin kaas voor koken en bakken

Een van de smaakmakers in dit recept is zonder twijfel de Boursin roomkaas. Deze kruidenkaas geeft een heerlijke smaak af aan de zalm in de oven en maakt er eigenlijk een heel decadente pasta maal van! Heerlijk met (gebakken) zalmsnippers of zelf een stukjes gehakte gebakken zalmmoot uit de oven. Boursin is dus niet alleen voor op brood of toast, maar ook uitermate geschikt om mee te koken en bakken.

Kookvideo: Pasta met zalm en Boursin

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Pasta met zalm en boursin

Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Deze feestelijke pasta met zalm en Boursin is verrukkelijk! Een decadente pastamaaltijd voor bijvoorbeeld een doordeweekse dag. Of misschien zelfs als voorgerecht voor kerst.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 10 min
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram diepvries erwtjes (of uit blik),
  • 1 grote ui,
  • 150 gram gerookte zalmsnippers,
  • Halve Boursin roomkaasje met knoflook en fijne kruiden,
  • verse peterselie of basilicum,
  • 250 gram tagliatelle,
  • peper,
  • zout,
  • olijfolie.

Instructions

  1. Breng de erwtjes in pan met ruim water aan de kook. Check de verpakking voor de juiste bereidingstijd. Let op! Erwtjes uit blik hoeven enkel kort opgewarmd te worden. Giet daarna af en zet apart.
  2. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een braadpan en fruit hierin de ui gedurende 1-2 minuten. Voeg de zalmsnippers toen en bak 1 minuut mee. Voeg de boursin toe en laat op lage temperatuur, al roerende, smelten. Breng op smaak met zout, peper en verse kruiden.
  3. Breng de verse pasta aan de kook een pan met ruim kokend water en een snuf zout. Check de verpakking voor de juiste kooktijd. Giet de pasta af zodra deze ‘al dente’ is en voeg toe aan de hapjespan. Voeg tevens de erwtjes toe en schep het geheel goed om en bak mee gedurende 2 minuten. Serveer deze pasta met zalm en boursin direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: pasta, zalm, boursin,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Vis Recepten Tags: Boursin, Italiaanse keuken, Kaas, knoflook, oven, peterselie, roomkaas, tomaten, Vis, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WIN: Sodastream Gold edition bruiswatertoestel
Volgend bericht: Flammkuchen met pompoen en boerenkool »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marijke harren

    8 november 2019 om 3:45 pm

    Wat ziet het er allemaal lekker uit .wil zeker me inschrijven .en dan het uit proberen .

    Beantwoorden
  2. Alex

    3 april 2020 om 3:25 am

    Ziet er lekker en makkelijk uit. Ga het zeker proberen.

    Aangezien ik meestal voor mezelf kook en dan vaak over heb, zou het erg prettig zijn om te lezen wat je kan doen als je 1 of meer porties over hebt; hoe te bewaren en daarna weer op te warmen.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in