Print

Recept: Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta

speltpizza met gerookte zalm en ricotta
Scale

Ingredients

Voor de topping:

Extra: 

 

Voor de topping:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier, bestuif een klein beetje met speltbloem en zet apart.
  2. Meng in de kom het speltmeel met het bakpoeder, zout en suiker. Klop in een apart kommetje het ei los met de karnmelk, water en olie. Giet dit bij de bloem en kneep op rustige stand met de keukenmixer met deeghaak.
  3. Haal het bloem uit de kom en druk uit op de bakplaat. Probeer een dikte van 1 cm aan te houden, maar je kunt zowel een ronde pizza vormen, vierkant of rechthoek. Wat jij wilt. Bak de speltpizza bodem af in de oven, gedurende 15-18 minuten. 
  4. Neem de pizza uit de oven en verdeel hier de ricotta overheen. Smeer deze gelijkmatig uit met het paletmes. Scheur de gerookte zalm in stukken en verdeel over de ricotta. Bestrooi met de fijngesneden sjalot, kappertjes en rucola. Breng de speltpizza met gerookte zalm en ricotta alleen nog even op smaak met een beetje uitgeknepen citroensap en een flinke snuf peper.  Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty