• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas

Spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas

20 oktober 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Voor de makkelijke doordeweekse maaltijd, serveren we vandaag spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas. Boordevol goede vetten en gezonde groene groente!

spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas

Stampot met andijvie kennen we inmiddels allemaal wel. Maar wist je dat andijvie zich ook goed leent voor het wokken? Deze groente is momenteel helemaal in het seizoen, dus kon een recept met andijvie ook niet uitblijven op deze blog. Vandaag dus op het menu een snelle en eenvoudige pasta maaltijd: Spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas.

Dit gerecht kookte ik tevens afgelopen week voor  de Koken met Aanbiedingen app (voor iPhone en Android). Lees hier meer over mijn samenwerking met deze app.

Print

Recept: Spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas

Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram spaghetti,
  • 2  zalmfilets (250 gram, vers of uit de diepvries) ,
  • 2 uien, fijngesneden,
  • 400 gram gesneden andijvie,
  • 4 eetlepels Philadelphia roomkaas (met bieslook),
  • Water,
  • Peper,
  • Zout,
  • 3 eetlepels olijfolie.

Instructions

  1. Breng als eerste een grote pan met water aan de kook. Voeg een beetje zout toe, en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjes pan of wok, en bak hierin de (bevroren) zalmfilets gaar. Dit duurt ongeveer 4 minuten per kant. Schep uit de pan en zet afgedekt apart.
  3. Voeg een extra eetlepel olijfolie toe aan de pan, en bak hierin de uien totdat deze bruin worden. (ca. 2-3 minuten). Voeg de gesneden andijvie toe en wok mee tot deze gaat slinken (ca. 2-3 minuten). Draai het vuur uit, voeg de roomkaas toe en laat alroerende smelten tussen de groente. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Check ondertussen of de pasta beetgaar is. Giet deze dan af en stop terug in de pan. Giet de saus hier overheen en roer goed door. Snijd of brokkel de zalmfilets in blokjes. Schep de pasta in diepe borden en verdeel hier de zalm overheen. Serveer deze spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas direct.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Bettyspaghetti met zalm, andijvie en roomkaas

Category: Pasta Recepten Tags: andijvie, Koken met aanbiedingen, Spaghetti, Vis, Winter, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Reisblog West USA – dag 12: Yosemite NP en San Francisco
Volgend bericht: Novis Vita Juicer Sapcentrifuge »

Lees Interacties

Reacties

  1. Aukje

    20 oktober 2014 om 8:21 am

    Dat ziet er erg lekker uit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 oktober 2014 om 9:33 pm

      Dank je wel Aukje!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee