Voor de makkelijke doordeweekse maaltijd, serveren we vandaag spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas. Boordevol goede vetten en gezonde groene groente!
Stampot met andijvie kennen we inmiddels allemaal wel. Maar wist je dat andijvie zich ook goed leent voor het wokken? Deze groente is momenteel helemaal in het seizoen, dus kon een recept met andijvie ook niet uitblijven op deze blog. Vandaag dus op het menu een snelle en eenvoudige pasta maaltijd: Spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas.
Dit gerecht kookte ik tevens afgelopen week voor de Koken met Aanbiedingen app (voor iPhone en Android). Lees hier meer over mijn samenwerking met deze app.
PrintRecept: Spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Pasta
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 500 gram spaghetti,
- 2 zalmfilets (250 gram, vers of uit de diepvries) ,
- 2 uien, fijngesneden,
- 400 gram gesneden andijvie,
- 4 eetlepels Philadelphia roomkaas (met bieslook),
- Water,
- Peper,
- Zout,
- 3 eetlepels olijfolie.
Instructions
- Breng als eerste een grote pan met water aan de kook. Voeg een beetje zout toe, en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjes pan of wok, en bak hierin de (bevroren) zalmfilets gaar. Dit duurt ongeveer 4 minuten per kant. Schep uit de pan en zet afgedekt apart.
- Voeg een extra eetlepel olijfolie toe aan de pan, en bak hierin de uien totdat deze bruin worden. (ca. 2-3 minuten). Voeg de gesneden andijvie toe en wok mee tot deze gaat slinken (ca. 2-3 minuten). Draai het vuur uit, voeg de roomkaas toe en laat alroerende smelten tussen de groente. Breng op smaak met zout en peper.
- Check ondertussen of de pasta beetgaar is. Giet deze dan af en stop terug in de pan. Giet de saus hier overheen en roer goed door. Snijd of brokkel de zalmfilets in blokjes. Schep de pasta in diepe borden en verdeel hier de zalm overheen. Serveer deze spaghetti met zalm, andijvie en roomkaas direct.
Eet smakelijk!
Dat ziet er erg lekker uit!
Dank je wel Aukje!