• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Pumpkin Spice Baked Oats met pompoen

Pumpkin Spice Baked Oats met pompoen

5 oktober 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Heb je (diepvries) blokjes pompoen of pompoen puree in huis? Dan maak je er dit heerlijke herfstachtige ontbijtrecept mee klaar. Deze Pumpkin Spice Baked Oats is een smakelijke gebakken havermoutontbijt met pompoen, pecannoten en pumpkin spice kruiden.

Baked oats met Pumpkin spice en pompoen maken

De herfst is volop bezig en de warme havermout ontbijtjes komen weer regelmatig op tafel. Want niets is lekkere en hartverwarmend dan een dampend bord havermoutpap of gebakken havermout uit de oven. Nu ben ik echt een herfstkind dus deze tijd van het jaar mogen de pompoen en pumpkin spices natuurlijk ook niet ontbreken. Dus besloot ik om eens baked oats met pumpkin spice en pompoen te maken. Ik had immers weer een grote pompoen in de oven geschoven en de puree gebruik je momenteel voor de lekkerste recepten. Het resultaat is een soort gebakken havermoutpap die nog steeds smeuig en romig van structuur is maar zo ontzettend lekker! Check hier nog veel meer lekkere recepten voor baked oats maken op een rijtje!


recept pumpkin spice baked oats met pompoen © bettyskitchen.nl
recept pumpkin spice baked oats met pompoen © bettyskitchen.nl

Nog meer ontbijtrecepten voor de herfst

Nu schreeuwt deze Pumpkin Spice Baked oats met pompoen natuurlijk de herfst uit. Maar we hebben nog meer ontbijtrecepten voor de herfst in petto voor je. Maak bijvoorbeeld eens een carrotcake havermoutpap met rozijnen en kaneel. Of ga voor een super gezonde en vitaminebooster zoals de Golden Milk ontbijtsmoothie. Ook lekker is deze najaarssmoothie met peer en vijgen. Maak eens snelle pangranola klaar of ga voor kleine kwarkbollen met peer en rozijnen. Ook lekker: Geniet deze herfst van een lekker kopje herfstthee of ga voor de jaarlijkse favoriet: de Pumpkin Spice Latte van Starbucks. Fijne herfstdagen!


Print

Recept: Pumpkin Spice Baked Oats met pompoen

10x baked oats recepten - met pompoen
Print Recipe

Een heerlijk recept om te maken met geroosterde pompoen uit de oven. Want voorgegaarde blokjes pompoen of pompoen puree kun je goed gebruiken in Pumpkin Spice Latte, maar ook smoothies en havermoutontbijtjes zoals deze Pumpkin Spice Baked Oats. Deze blijft lekker smeuïg van textuur na het bakken en is met recht een heerlijke gebakken havermoutpap uit de oven. Erg fijn met nog een lepeltje roomkaas in het midden voor extra eiwitten en romigheid. Gebruik je diepvries blokjes pompoen? Ontdooi deze dan vast van tevoren (in de koelkast) en kook een paar minuten in een pannetje met heet water.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 50 gram voorgegaarde pompoen blokjes (of puree)
  • 50 gram appelmoes
  • 35 gram havermout
  • 1 tl. vanille extract
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl. pumpkin spice kruidenmix
  • ½ tl. gemalen kaneel
  • 125 ml (amandel)melk
  • 1 el. (vegan) roomkaas – optioneel
  • 10 gram pecannoten, in stukjes
  • maple syrup, naar wens

Extra:

  • kleine ronde bakvorm 10 -12 cm
  • bakspray
  • blender of foodprocessor

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en plaats optioneel 1 volle eetlepel (vegan) roomkaas in het midden van de bakvorm. Zet apart.
  2. Stop de pompoenblokjes of puree in de foodprocessor. Voeg hier appelmoes, havermout, amandelmelk, vanille, bakpoeder, pumpkin spices en kaneel aan toe en mix het geheel gedurende 60 seconden tot een licht vloeibaar beslag.
  3. Giet het beslag in de bakvorm, over de roomkaas heen. Breek de pecannoten in stukken en verdeel over de bovenkant. 
  4. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de Pumpkin Spice Baked Oats met pompoen in 18 -20 minuten gaar. Laat daarna een paar minuten afkoelen in de vorm en top eventueel af met een beetje maple syrup. Serveer warm.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietips: je kunt 50 gram appelmoes ook vervangen door bijv. een halve rijpe banaan, of zelfs een ei + 1 el mapje syrup (al is het dan niet meer vegan). 

Keywords: baked oats, havermout, tiktok, ontbijt, pompoen, pumpkin spice, maple syrup

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pumpkin spice baked oats met pompoen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Pumpkin Spice Baked Oats wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, appelmoes, baked oats, bakpoeder, Glutenvrij, havermout, kaneel, maple siroop, oven, pecannoten, pompoen, pumpkin spice, roomkaas, vanille, vegan

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 20x Recepten met pompoen
Volgend bericht: Haverkoeken met cranberry (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in