Het is weer Meatless Monday en voor vandaag heb ik deze winterse salade met boerenkool, bataat, feta en granaatappelpitjes gemaakt. Voor het geval je niet weet wat bataat is, dat is een ander woord voor zoete aardappel en dat geeft een heerlijke vezelrijke vulling voor deze maaltijdsalade.
Je kunt deze salade zowel vegetarisch als veganistisch bereiden. Het enige verschil is dat je voor deze variant vegan feta moet gebruiken. Heb je die wel eens geproefd? Ik vind het een heerlijk, smaakvol alternatief voor feta van schapen- en geitenmelk, ook als je niet veganistisch eet! Een ding is zeker, door de kikkererwten, zoete aardappel en groene bladgroenten is deze salade en vitaminebom met lekker veel vezels. Perfect in de wintermaanden en je buik zal je er dankbaar voor zijn.
Nog meer winterse maaltijdsalade recepten
Ik kies in de winter meestal voor een maaltijdsalade’s die je lauwwarm kunt serveren, dus waarvan je wel minimaal 1 ingrediënt moet bakken of koken. Dat is wel zo lekker op een koude avonden. Daarnaast moeten de salade’s in de winter natuurlijk wel goed vullend zijn, maar dat komt met dit recept ook wel goed want het is immers een salade met boerenkool, bataat en feta. Zoek je meer inspiratie voor winterse maaltijdsalade recepten? Bekijk dan eens het recept van deze pompoen salade met bietjes en uienchutney die ik eerder maakte. Ook deze gort salade met brie en romanesco of deze geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel zijn een aanrader!
PrintRecept: Salade boerenkool, bataat en feta
Het is weer Meatless Monday en voor vandaag heb ik deze winterse salade met boerenkool, bataat, feta en granaatappelpitjes gemaakt. Voor het geval je niet weet wat bataat is, dat is een ander woord voor zoete aardappel en dat geeft een heerlijke vezelrijke vulling voor deze maaltijdsalade.
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 200 gram boerenkool
- 300 gram bataat
- 200 gram kikkererwten (uit blik of stazak)
- 3 teentjes knoflook
- 2 tl. gedroogde peterselie
- 150 gram (vegan) feta
- 100 gram granaatappelpitjes
- 30 gram pecannootjes (ongebrand, ongezouten)
- 4 el. extra vierge olijfolie
- 3 el. balsamico-azijn
- Olie om te bakken
- Peper en zout
Instructions
- Boen de schil van de bataten en snij in blokjes van max. 2 bij 2 cm. Schil de teentjes knoflook en pers ze alvast uit. Hak of breek de pecannootjes fijner. Verkruimel de feta.
- Verwarm de bakolie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes bataat en boerenkool toe. Schep goed om en bak voor ongeveer 10 minuten. Roer tussendoor door. Voeg vervolgens de kikkererwten, knoflook en pecannootjes toe en bak het geheel nog eens 5 minuten.
- Schep de granaatappelpitjes, feta en peterselie alvast in een ruime serveerkom. Na de baktijd voeg je ook de warme groenten toe. Giet de extra vierge olijfolie en balsamico-azijn erbij. Schep de salade goed door en proef. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Geef een reactie