• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Pompoencake met roomkaas crème

Pompoencake met roomkaas crème

18 oktober 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Gedurende twee weken staan de recepten op de site in het teken van Halloween! En omdat de pompoen hier onlosmakend mee verbonden is, deel ik vandaag een recept voor een eenvoudige pompoencake met roomkaas crème met jullie! Oeh la la!

Zelf pompoencake maken

In het najaar kunnen we niet om de herfst en Halloween recepten heen. En deze pompoencake is heerlijk voor bij een kopje thee, op een druilerige herfstdag. Hij is dan niet super griezelig of zo, maar misstaat zeker niet op je Halloweenfeestje. Voor dit recept gebruik ik pompoenpuree uit blik. Deze kun je tegenwoordig bij de grotere supermarkten gewoon kopen. Kijk anders ook eens bij Xenos in het etenswarenschap. Maar je kunt natuurlijk ook zelf pompoenpuree maken. Check hier mijn video voor het schillen, snijden en roosteren van pompoen in de oven.

recept Pompoencake met roomkaas crème halloweenrecepten betty's kitchen
recept Pompoencake met roomkaas crème halloweenrecepten betty's kitchen

Nog meer recepten met pompoen

Op naar de groenteboer en inslaan die pompoenen! Je kunt er je huis mee versieren of dus deze heerlijke makkelijke pompoencake met roomkaas creme maken. Maar wij hebben nog meer lekkere recepten met pompoen voor je op de site staan, want je kan met (restjes) pompoen puree nog veel meer lekkers maken! Maak er dan bijvoorbeeld een Pumpkin Spice Latte koffie mee. Of verwerk deze in een (kleine portie) pittige pompoensoep. Je kunt pompoenpuree ook gebruiken om deze halloween pompoencakejes te maken. En wat dacht je van deze no-bake pompoen cheesecake ? Check hier nog meer recepten met pompoen en maak er een fantastische herfst van!


Print

Recept: Pompoencake met roomkaas crème

recept Pompoencake met roomkaas crème halloweenrecepten betty's kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Cake is altijd lekker en speciaal voor herfstachtige dagen ga je aan de slag met een cake met pompoen. Zelf pompoen roosteren en pompoen puree maken is niet moeilijk. Gebruik het dan ook in dit recept voor pompoencake met roomkaas creme. Dit is op en top najaar in een zoete versnapering voor bij de koffie of thee!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes + afkoelen en 1 uur opstijven
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 3 uur
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Halloween

Ingredients

Scale
  • 5 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 1 blik gecondenseerde melk (400 gram)
  • 1 blik pompoenpuree (450 gram)
  • snufje zout
  • 2 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen gember
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda

Voor de topping:

  • 2oo gr KOUDE monchou kaas
  • 50 gr koude roomboter
  • 250 gr poedersuiker

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • springvorm 22–24 cm doorsnede
  • 12 stuks mini pompoen suikerdecoratie.
  • bakspray & bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Klop de eieren met de olijfolie en gecondenseerde melk dik gedurende 3-4 minuten met behulp van de mixer met garde.
  3. Voeg de pompoenpuree, snufje zout, kaneel, gember en kruidnagel toe en klop kort en rustig door om alles de vermengen.
  4. Zeef de bloem, roer hier de bakpoeder en baking soda doorheen. Spatel dit in delen door het pompoenmengsel.
  5. Giet het pompoencake beslag in de springvorm en bak gedurende 45 minuten in het midden van de oven. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm, alvorens de rand te verwijderen. Laat daarna geheel afkoelen op het aanrecht.
  6. Voor de roomkaas topping: mix de monchou kaas samen met de boter smeuïg gedurende een paar minuten. Voeg de poedersuiker in delen toe en blijf door mixen met de garde, zo’n 5 minuten in totaal. Spatel de roomkaas over de bovenkant en zijkanten van de afgekoelde taart en stop de pompoencake minstens 1 uur in de koeling om op te stijven. Verdeel de pompoen suikerdecoratie voor het serveren over de cake. Snijd in punten en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

BEWAARTIP: Je kunt deze pompoencake ook gerust 2 dagen in de koeling bewaren ivm de roomkaas. Hij is dus ook makkelijk een dag eerder te bereiden voor je Halloween feestje. Haal de cake na zo lang koelen alleen wel 20 minuten van tevoren uit de koelkast. Voeg het suikergoed echter pas op het laatste moment, voor het serveren dus toe.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Pompoencake met roomkaas crème halloweenrecepten betty's kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze makkelijke pompoencake met roomkaas topping!

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: Amerikaanse keuken, baking soda, bakpoeder, bloem, boter, cake, eieren, gecondenseerde melk, gember, Halloween, kaneel, kruidnagel, monchou, olijfolie, poedersuiker, pompoen, pompoenpuree, roomkaas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegan Labneh met za’atar
Volgend bericht: Eten in een Fort – Ruigenhoek Utrecht »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee