• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Oosterse zalm van de BBQ

Oosterse zalm van de BBQ

9 juli 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Geef je tuinfeestje een Aziatisch tintje! Maak bijvoorbeeld deze Oosterse zalm van de bbq! Zalm is lekker gezond en met smaakmakers zoals sojasaus, ketjap sesamolie en limoen beloofd dat ook nog eens heel lekker te zijn!

Een familiebarbecue met Campingaz

Wij hebben een nieuwe barbecue! Dit jaar ben ik een samenwerking met Campingaz aangegaan en testen wij deze geweldige grote familiebarbecue Master 4 Series Classic LXS SBS van Campingaz uit. Tijdens een feestje of verjaardag komt hier gerust 20-40 man een vorkje mee prikken, dus het werd dan ook hoog tijd voor een uitbreiding in de achtertuin.

recept oosterse zalm van de bbq © bettyskitchen.nl
recept oosterse zalm van de bbq © bettyskitchen.nl

Manlief heeft het bouwpakket in slechts 2 uurtjes in elkaar gezet. Alleen nog even een gasfles aansluiten en we konden dezelfde middag nog de barbecue aanzetten om deze Oosterse zalm te bereiden. De twee grootste voordelen van deze barbecue zijn toch wel: 1) hij is binnen een paar minuten op temperatuur en klaar voor gebruik. Dat scheelt tijd en maakt barbecuen op een doordeweekse avond ook een optie. 2) De achtertuin blijft vrij van grote wolken zwarte rook, zoals bij de kolenbarbecue het geval is. En dat is wel handig als je een tuinfeestje hebt en er ruim 20 man in staat 🙂

Een Oosterse zalm op de bbq bereiden

Een van de eerste gerechten die ik op deze nieuwe Campingaz barbecue maakte was dan ook deze zalm op oosterse wijze. Door de zalm op de huid te bakken kan dit prima op het normale grilrooster. En op de ‘plancha’ die ernaast ligt kun je weer zachte stukken vis, zoals een zalmmootje een stukje kabeljauw of zelfs garnalen goed bakken. In rooster erboven kun je weer groenten tegelijkertijd mee grillen.

recept oosterse zalm van de bbq © bettyskitchen.nl

Wat een barbecue oppervlak hebben we nu met deze Campingaz Master 4 series en de grote stukken vlees of vis krijgen zo een prominente plek tijdens onze feestjes. Maar goed, terug naar het recept, want deze Oosterse zalm van de barbecue bleek een liefhebber van velen.

Check hier nog meer overheerlijke barbecue recepten, zoals o.a. ook een gegrilde zalm met mosterd en vegetarische portobello burgers van de grill.


Print

Recept: Oosterse zalm van de BBQ

recept oosterse zalm van de bbq © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Oosterse zalm van de bbq is een overheerlijk barbecue gerecht. Zalm is lekker gezond en met typische Oosterse smaakmakers zoals sojasaus, ketjap en sesamolie maak je er zo een Aziatische barbecue van!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 uur
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 2 uur en 15 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Barbecue
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 600 gram zalmfilet op de huid,
  • 3 eetlepels sojasaus,
  • 2 eetlepels ketjap manis,
  • 1 eetlepels sesamolie,
  • 1 limoen,
  • halve rode peper,
  • 1 teentje knoflook,
  • peper & zout,
  • sesamzaadjes,
  • koriander (of gebruik peterselie).

Instructions

  1. Dep de zalm een beetje droog en leg met de huid omlaag in een ovenschaal of hersluitbaar plastic zakje.
  2. Meng in een kommetje de sojasaus met de ketjap en sesamolie. Boen de limoen schoon en rasp de schil boven het kommetje. Pers de limoen vervolgens uit en voeg ook het sap toe.
  3. Verwijder de steel en eventueel de zaadlijst van de rode peper en snijd deze in zeer kleine stukjes. Pel de knoflook en snijd deze in zeer dunne plakjes. Mix dit alle goed door elkaar en giet op de zalm in de ovenschaal of zakje en knijp het zakje dicht. Keer nu de zalm om, zodat de huid boven komt te liggen en de rest dus in de marinade. Laat op deze wijze 2 uur marineren in de koelkast.
  4. Bereid de barbecue voor op directe warmte van 200 graden. Leg de zalm op de huid kant op de grill en laat hem 5 minuten garen. Keer daarna met een spatel de zalm om en grill de ‘bovenkant’ gedurende 2 minuten. Het lekkerste is als het binnenste van de zalm nog een beetje licht van kleur is en net niet gaar. Haal de oosterse zalm van de bbq, leg op de huid op een plank of serveerbord en dek licht af met zilverfolie en laat een paar minuten rusten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip: Snijd een paar Little Gems door de helft en kwast de snijvlakken lichtjes in met wat sesamolie en besprenkel met een beetje sojasaus. Grill de little gems op de barbecue terwijl de zalm gaart. Dat is een heerlijk bijpassen bijgerecht.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept oosterse zalm van de bbq © bettyskitchen.nl
recept oosterse zalm van de bbq © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Aziatische zalm op de BBQ wilt gaan maken.

Dit artikel betreft een samenwerking met Campingaz. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Vis Recepten Tags: Aziatische keuken, BBQ Recepten, Glutenvrij, grillen, hoofdgerechten, ketjap, limoen, little gem, Low Carb, marinade, rode peper, samenwerkingen, sesamolie, sojasaus, Vis, Voedselzandloper, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Frisse risotto met komkommer en munt pesto
Volgend bericht: Gegrilde maiskolven »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee