Print

Recept: Oosterse zalm van de BBQ

recept oosterse zalm van de bbq © bettyskitchen.nl

Deze Oosterse zalm van de bbq is een overheerlijk barbecue gerecht. Zalm is lekker gezond en met typische Oosterse smaakmakers zoals sojasaus, ketjap en sesamolie maak je er zo een Aziatische barbecue van!

Scale

Ingredients

Instructions

  1. Dep de zalm een beetje droog en leg met de huid omlaag in een ovenschaal of hersluitbaar plastic zakje.
  2. Meng in een kommetje de sojasaus met de ketjap en sesamolie. Boen de limoen schoon en rasp de schil boven het kommetje. Pers de limoen vervolgens uit en voeg ook het sap toe.
  3. Verwijder de steel en eventueel de zaadlijst van de rode peper en snijd deze in zeer kleine stukjes. Pel de knoflook en snijd deze in zeer dunne plakjes. Mix dit alle goed door elkaar en giet op de zalm in de ovenschaal of zakje en knijp het zakje dicht. Keer nu de zalm om, zodat de huid boven komt te liggen en de rest dus in de marinade. Laat op deze wijze 2 uur marineren in de koelkast.
  4. Bereid de barbecue voor op directe warmte van 200 graden. Leg de zalm op de huid kant op de grill en laat hem 5 minuten garen. Keer daarna met een spatel de zalm om en grill de ‘bovenkant’ gedurende 2 minuten. Het lekkerste is als het binnenste van de zalm nog een beetje licht van kleur is en net niet gaar. Haal de oosterse zalm van de bbq, leg op de huid op een plank of serveerbord en dek licht af met zilverfolie en laat een paar minuten rusten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip: Snijd een paar Little Gems door de helft en kwast de snijvlakken lichtjes in met wat sesamolie en besprenkel met een beetje sojasaus. Grill de little gems op de barbecue terwijl de zalm gaart. Dat is een heerlijk bijpassen bijgerecht.

Keywords: Aziatisch, vis, zalm, barbecue, sojasaus