• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Barbecue keuken / Gegrilde maiskolven

Gegrilde maiskolven

11 juli 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Zoek je nog een lekker bijgerecht voor bij je stukje vlees of kip van de grill? Deze gegilde maiskolven zijn natuurlijk een klassieker en maak je heel eenvoudig zelf!

Typisch smokey gegrilde maiskolven

In Amerika of Cananda heten deze deze gegrilde maiskolven ook wel ‘ Corn on the Cob’. Het is een super makkelijk bijgerecht voor de barbecue dat je met een paar simpele stappen maakt. Ik koos in deze voor typische smokey kruiden zoals gerookt paprikapoeder. Maar je kunt natuurlijk ook andere smaakmakers toevoegen aan je gegrilde maiskolven. Probeer bijvoorbeeld ook eens knoflookpoeder, cayenne peper of zelfs geraspte kaas!

recept gegrilde mais van de barbecue

Nog meer gegrilde groente recepten van de grill

Naast deze gegrilde maiskolven bereiden op de barbecue, heb ik natuurlijk nog meer lekkere gegrilde groente recepten van de grill voor je. Maak bijvoorbeeld eens knapperige gegrilde groene asperges. Of ga voor een beetje zoet met pit door deze venkel de grillen op de barbecue. Check hier in ieder geval nog meer overheerlijke barbecue recepten,


Print

Recept: Gegrilde maiskolven

recept gegrilde mais van de barbecue
Print Recipe

Gegrilde mais maken op de barbecue is heel gemakkelijk! Dit bbq bijgerecht is heerlijk voor bij vlees of kip van de grill.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 4–8 personen 1x
  • Category: Barbecue
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 hele maiskolven,
  • 200 ml melk,
  • 4 eetlepels kruidenboter,
  • 2 theelepels smoked paprika poeder sweet,
  • rasp met 1 schoongeboende biologische citroen,
  • verse koriander of platte peterselie.

Instructions

  1. Snijd de maiskolven eventueel doormidden (indien voor 8 personen). Verwijder het blad, of bind het eventueel op met een stuk keukentouw.
  2. Stop de maiskolven in een ruim pan. Voeg de melk toe en schenk water bij tot alles net onder staat. Breng aan de kook gedurende 5 minuten. Giet af en laat uitdampen.
  3. Verwarm de barbecue of grillpan voor. Gril de maiskolven in 10 minuten gaar. Zorg ervoor dat je minstens 2-3 keer de kolf draait om deze te voorzien van die mooie grill strepen rondom.
  4. Plaats de gegrilde maiskolven op een serveer schaal en bestrijk direct met de kruidenboter.
  5. Breng enkel nog op smaak met de smoked paprika, citroenrasp en koriander of peterselie. Serveer direct!

 

  Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatie tip! Na stap  bestrooi je de maiskolven met wat extra geraspte cheddar kaas. Laat smelten op de warme kolven en top af met de kruiden en citroen.

Keywords: mais, grill, barbecue, paprika, kruidenboter

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept gegrilde mais van de barbecue

Category: Barbecue keuken, Bijgerechten Tags: cheddar, citroen, Kaas, koriander, kruidenboter, mais, paprikapoeder, peterselie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Oosterse zalm van de BBQ
Volgend bericht: Pindakaas taartje met appel (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in