• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Barbecue keuken / Portobello burger met avocado

Portobello burger met avocado

17 juni 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Portobello’s lenen zich goed voor een plantaardige burger van de barbecue. Beleg je broodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello, zo kan het ook! De portobello’s zijn ook nog eens eiwitrijk en een prima vleesvervanger!

Een vegetarische Portobello Burger

Twee jaar geleden waagden we ons aan de Week Zonder Vlees en dat bleek toch wel heel smakelijk te zijn. Nu is een nieuwe campagne #zokanhetook gelanceerd. Een initiatief dat laat zien dat je hele mooi plantaardige variaties op dierlijke producten kunt maken! Zoals een vegetarische portobello burger op de barbecue in plaats van een burger gemaakt van vlees! In Betty’s Kitchen is dit niets vreemds, want wij posten elke maandag een nieuw vegetarisch recept!

portobello burger met avocado #zokanhetook

Het is alleen maar beter voor mens en milieu om (meer) vegetarisch te eten. En met onze vegetarische recepten wil ik je ook laten zien dat dit nog steeds heerlijk genieten betekent en deze portobello burger is daar het bewijs van! Afgetopt met een snelle guacamole en klaar om meteen je tanden in te gaan zetten!

Ga deze zomer lekker plantaardig barbecueën

Ik hoop jullie hiermee te inspireren wat vaker het vlees te laten staan en eens een vega alternatief te proberen. Dus ga deze zomer lekker plantaardig barbecueën met portobello’s, want zo kan het ook! Ben je op zoek naar nog meer plantaardige recepten voor de barbecue? Check dan even onze 25x Barbecue recepten!


Print

Recept: Portobello burger met avocado

portobello burger met avocado #zokanhetook
Print Recipe

Portobello’s lenen zich goed voor een plantaardige burger van de barbecue. Beleg je broodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello, zo kan het ook! De portobello’s zijn ook nog eens eiwitrijk en een prima vleesvervanger!

  • Author: Zokanhetook.nu
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 8 min.
  • Total Time: 18 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch
  • Cuisine: Barbecue

Ingredients

Scale
  • 2 portobello’s
  • 2 burger broodjes
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el miso.

 

Voor de guacamole:

  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout.

 

Extra toppings:

  • plantaardige mayonaise
  • krulsla
  • 1 tomaat, in plakjes
  • kiemen.

Instructions

  1. Meng de sesamolie, sojasaus, balsamico azijn en miso door elkaar. Smeer de portobello’s in met deze marinade en zet apart.
  2. Snijd en pel de avocado, prak het vruchtvlees fijn met een vork en meng met de overige ingrediënten voor de guacamole.
  3. Leg de gemarineerde portobello’s op de barbecue en grill deze voor 5-8 minuten aan beide kanten. Ondertussen halveer de broodjes en leg deze tijdens de laatste twee minuten grillen erbij op de barbecue. Zo worden ze een beetje knapperig.
  4. Serveer je portobello burger zoals jij het zelf wil hoor, maar een goede suggestie is deze (van onder naar boven): Onderste helft van het broodje, beetje mayonaise, krulsla, wat plakjes tomaat, de gegrilde portobello, guacamole en wat paarse kiemen. Afdekken met bovenkant van het broodje en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: barbecue, burgers, vegetarisch, portobello, avocado

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

portobello burger met avocado #zokanhetook

Category: Barbecue keuken, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: avocado, balsamico azijn, Burgers, citroen, guacamole, knoflook, portobello, sesam, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Burrata Caprese
Volgend bericht: Havermoutpap met blauwe spirulina »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in