• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Loaded Fries met kaas en bacon

Loaded Fries met kaas en bacon

2 augustus 2022 Door Betina Oostveen Reageer

De lekkerste loaded fries maak je gewoon thuis! De trend die al jaren populair is in Amerika, maar ook steeds vaker in Nederland opduikt. Deze Loaded fries met kaas en bacon is een heerlijk bijgerecht met aardappel friet en lekkere toppings naar keuze.

Wat zijn loaded fries?

Bomvolle frietschotel, zo noem ik mijn loaded fries ook wel eens. Je maakt laagjes van aardappel frieten of aardappelpartjes met lekker veel gesmolten kaas en nog veel meer lekkere toppings zoals vlees, groenten of anders. Ik maak dit bijgerecht in een vuurvaste koekenpan op het fornuis, maar een ovenschaal kan ook. En je kunt dit recept in de heteluchtoven of barbecue bereiden. In mijn recept gebruik ik voorgekookte aardappelpartjes om robuuste frieten te maken, maar je kunt natuurlijk elke andere soort patat of friet gebruiken die je wilt. Deze worden dan gebakken met twee soorten kaas, uitgebakken bacon strips, creme fraiche, jalapeno pepers en bosuitjes. Oh dit is zoooo ontzettend lekker om bij gegrild vlees van de barbecue te serveren!

recept loaded fries met kaas en bacon © bettyskitchen.nl
recept loaded fries met kaas en bacon © bettyskitchen.nl

Nog meer ‘loaded’ recepten om van te smullen!

Loaded Fries met kaas en bacon maken is een geweldig manier om heel veel comfortfood in een gerecht te stoppen. Voor de liefhebber: maak ook eens deze loaded fries met kaas en pulled pork! Ook lekker: serveer je loaded fries met een Gooische dip met chilisaus of een romige truffel mayonaise. Daar kun je de frietjes dan nog lekker in dippen! Overigens zijn nacho’s ook geweldig om te ‘stapelen’ en af te bakken in de oven of barbecue. Nacho’s zijn wat mij betreft de absolute toppers als het om ‘loaded’ recepten aankomt. Maar ook een broodje hotdog kun je mega vol stoppen met heel veel lekkers. Check hier maar liefst 5x hotdog recepten om van te smullen! Heb je overigens ook wel eens Parmesan fries geproefd?


Print

Recept: Loaded Fries met kaas en bacon

recept loaded fries met kaas en bacon © bettyskitchen.nl
Print Recipe

De lekkerste loaded fries maak je gewoon thuis! De trend die al jaren populair is in Amerika, maar ook steeds vaker in Nederland opduikt. Deze Loaded fries met kaas en bacon is een heerlijk bijgerecht met aardappel friet en lekkere toppings naar keuze. Ik ging deze keer voor robuuste aardappel partjes, maar je kun natuurlijk ook elke andere friet naar keuze gebruiken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4– 6 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 150 gram ontbijtspek
  • 800 gram voorgegaarde aardappel partjes
  • 1 tl cajun kruiden (of basic bbq kruiden mix)
  • 125 ml creme fraiche
  • 100 gram geraspte cheddar kaas
  • 100 gram geraspte mozzarella kaas
  • 2 bosui, in dunne plakjes
  • 1 –2 jalapeno pepers, in dunne plakjes
  • plantaardige olie
  • peper & zout

Extra:

  • vuurvaste koekenpan (of ovenschaal)

Instructions

  1. Verwarm de oven of barbecue voor op 200 graden (180 hetelucht).
  2. Snijd de plakken ontbijtspek in 3 -4 stukken. Verwarm een vuurvaste koekenpan en bak de spek gedurende een paar minuten op middelhoog vuur. Let op: ze dienen nog een beetje zacht te zijn, niet krokant. Schep uit de pan en zet apart.
  3. Stop de voorgegaarde aardappel partjes in het achtergebleven bakvet en breng op smaak met de cajun kruiden, peper en weinig zout. Eventueel nog een klein beetje extra olie in dien nodig. Schep het geheel om en leg evenredig uit in de pan (of ingevette ovenschaal).
  4. Bestrooi de aardappels met de helft van de kaas. Lepel hier vervolgens de creme fraiche overheen en daarna weer de overige helft van de kaas. Bestrooi met de uitgebakken bacon, bosui en jalapeno.
  5. Plaats de pan (of ovenschaal) in de barbecue of oven bak de loaded fries met kaas en bacon tot de aardappels gaar zijn. Bij mij duurde dag slechts 15 minuten. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je geen voorgegaarde aardappelpartjes? No worries! Je kunt ook gewone vastkokende aardappels met schil gebruiken. Boen deze goed schoon onder de kraan en snijd de aardappels in partjes. Breng aan de kook in een ruime pan met water gedurende 15 minuten. Giet daarna af en laat uitdampen. Verwerk de aardappelpartjes daarna volgens het recept.

Keywords: friet, patat, aardappels, kaas, creme fraiche, bacon, ontbijtspek, bosui,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept loaded fries met kaas en bacon © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze loaded fries met kaas en bacon wilt gaan maken

Category: Bijgerechten Tags: aardappels, Amerikaanse keuken, Bacon, barbecue, BBQ Recepten, bijgerecht, bosui, cheddar, Crème fraîche, frietjes, Glutenvrij, jalapeno, Kaas, mozzarella, ontbijtspek, patat

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « AMERIKA Weekmenu
Volgend bericht: Jam Koekjes (Thumbprint cookies) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in