Aardappel liefhebbers opgelet: deze Parmesan Fries moet je absoluut een keertje proberen! Zelfgemaakte chunky frieten met lekker veel knoflook en Parmezaanse kaas zijn namelijk een aanrader! Hier ga je geen genoegen van krijgen!
Zelf Parmesan Fries maken
Tijdens onze rondreis door de States, hebben Dylan en ik behoorlijk wat friet gegeten! De ene keer gezonder dan de andere. Maar altijd lekker op smaak en voorzien van heerlijke toppings! Deze Parmesan Fries met lekker veer knoflook hoorde daar ook bij! Wat een knaller, maar ohh zo lekker om te serveren met bijvoorbeeld wat truffelmayonaise.
Nog meer bijgerechten met aardappel
Deze Parmesan Fries zijn natuurlijk een heerlijk bijgerecht voor je maaltijd. Maar ook ideaal om te serveren tijdens een barbecue of feestje. Maar uiteraard heb ik nog meer bijgerechten met aardappel voor je. Wat dacht je van een Italiaans tintje met deze gnocchi met champignons? Of maak een schaal vol wintergroenten uit de oven met Salt ‘n Pepper Fries! Of ga je voor een lekker lente gevoel met krieltjes en tuinkruiden. Deze laatste zijn heerlijk tijdens het aankomende aspergeseizoen! Maak er helemaal een kleurrijk feestje van met 5x variaties op aardappelpuree of heerlijke, kruidige zoete aardappelfrieten a la Betty!
PrintParmesan Fries (aardappels met parmezaanse kaas uit de oven)

- Yield: 4-6 personen 1x
- Category: Bijgerechten
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 1,5 kilo Friet aardappelen,
- 3 eetlepels (olijf)olie,
- 1 eetlepel (gedroogde) tijmblaadjes,
- 1 theelepel knoflookpoeder,
- 1/2 theelepel zout,
- flinke snuf gemalen peper
- 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas,
- verse peterselie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Indien de frietaardappelen niet voorgesneden zijn, snijd deze svp, met schil, in repen van 1 cm dikte.
- Hussel de frieten om de olijfolie, tijm, knoflook, zout& peper en 3 eetlepels Parmezaanse kaas. Spreid uit over de bakplaat en bak gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege svp even de Parmesan Fries keren.
- Haal de gloeiendhete Parmesan Fries in een serveer schaal. Top direct af met de overige 2 eetlepels Parmezaanse kaas en wat fijngehakte verse peterselie!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bron foto’s: Parmesan Fries 1, Parmesan Fries 2.
Geef een reactie