• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Loaded Pulled Pork Fries – uit OhMyFoodness kookboek

Loaded Pulled Pork Fries – uit OhMyFoodness kookboek

23 november 2021 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Pulled Pork is DE vleessensatie die bij velen als grote favoriet bekend staat! Langzaam gegaard varkensvlees in barbecuesaus is ook echt verrukkelijk. Maar je tilt dit gerecht tot een nog hoger level door eens loaded pulled pork fries te maken! Ja dat is een creatie die alleen maar afkomstig kan zijn van lekkerbek Sabine Koning van de OhMyFoodness website!

Over het OhMyFoodness kookboek

Sabine Koning is de Nederlandse koningin van de guilty pleasures en comfort food gerechten. Met haar website OhMyFoodness.nl inspireert zij ons met verrukkelijk gerechten waar je van gaat watertanden. Zij bracht al eerder het ‘Guilty Pleasures kookboek en een Cheesecake bakboek uit. En nu is daar ook het Oh My Foodness kookboek boordevol comfortfood en waar geen concessies worden gedaan! Van zelfgemaakt brood met drie soorten kaas, de welbekende Big Mac omgetoverd tot een pizza. Maar ook een een brownie-trifle met chocolademousse en vanilleroom en dus ook loaded pulled pork fries … Niets is te gek en je wilt werkelijk alles maken en opeten! Althans ik wel. Dit boek is een leuke aanvulling op haar website, en de fotografie spreekt zeker tot je verbeelding! Hier krijg je trek van!

  • recept voor pulled pork in de oven maken
  • recept loaded pulled pork fries © bettyskitchen.nl
  • recept loaded pulled pork fries © bettyskitchen.nl
  • recept loaded pulled pork fries © bettyskitchen.nl
  • cover oh my foodness kookboek

Zelf Loaded Pulled Pork maken

Ik denk dat het wel duidelijk dat wij thuis dol zijn op pulled pork maken. Manlief maakt nog steeds regelmatig deze award winnende Pulled Pork op de barbecue klaar! Heerlijk voor op zachte broodjes namelijk. Daarnaast maakte ik ook een varatie recept waarbij ik de produreur volledig bereid in de oven. Maar Sabine gaat met haar recept nog een stapje verder en maakt er dus loaded pulled pork fries van. Oh my, ik denk dat ik je niet hoef uit te leggen waarom je dit een keertje moet uitproberen?! Eet je geen varkensvlees? We got you covered! Maak dan deze frietschotel met pulled chicken in plaats van varkensvlees!

  • recept loaded pulled pork fries © bettyskitchen.nl
  • recept loaded pulled pork fries © bettyskitchen.nl

Heb jij deze al in huis?


Print

Recept: Loaded Pulled Pork Fries

recept loaded pulled pork fries © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Pulled Pork is DE vleessensatie die bij velen als grote favoriet bekend staat! Langzaam gegaard varkensvlees in barbecuesaus is ook echt verrukkelijk. Maar je tilt dit gerecht tot een nog hoger level door eens loaded pulled pork fries te maken! Ja dat is een creatie die alleen maar afkomstig kan zijn van lekkerbek Sabine Koning van de OhMyFoodness website en gelijknamig kookboek!

  • Author: uit Oh My Foodness Kookboek – Sabine Koning
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 2 uur en 40 min.
  • Total Time: 3 uur en 10 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de ‘pulled pork‘:

  • 1 kilo procureur (of schouderkarbonade zonder bot)
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 uien, in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 330 ml donker bier
  • 150 ml barbecuesaus
  • 100 ml ketchup
  • 1 el worcestershire saus
  • 1 el sojasaus of tamari

Voor de ‘loaded fries‘:

  • 800 gr friet
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • 50 gr geraspte cheddar kaas
  • 2 lente uitjes, in dunne ringen
  • verse peterselie, fijngehakt

Extra:

  • Braadpan met deksel
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (135 hetelucht). 
  2. Roer de basterdsuiker, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en komijnpoeder door elkaar. Smeer hiermee de procureur rondom helemaal in. 
  3. Doe de uien, knoflook, bier, barbecuesaus, ketchup, worcestershire saus en sojasaus in een ruime braadpan. Meng door elkaar en leg hier het vlees in.
  4. Dek de pan af met de deksel en plaats in de oven. Laat het varkensvlees gedurende 2,5 uur garen.
  5. Pluk het varkensvlees uit elkaar met behulp van twee vorken. (Tip van Betty: doe dit niet in je mooie braadpan – zonde van je bodem – maar haal het vlees uit de pan en plaats in een ovenschaal.)
  6. Zodra het vlees klaar is, verwarm je de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  7. Bereid de frieten volgens de gebruiksaanwijzing. (Dit kan zijn in bijv. de frituur, oven of airfryer.)
  8. Stort de gebakken frietjes uit op de bakplaat en bestrooi met de 2 soorten kaas. Schuif in de oven gedurende 10 minuten of tot de kaas helemaal gesmolten is.
  9. Verdeel tot slot de pulled pork over de firietjes en top af met de lenteui en peterselie. Serveer direct en eventueel met nog wat extra BBQ saus en mayonaise. 

Eet smakelijk!

Notes

Tip van Betty: je kunt na het plukken van het vlees (stap 5) deze rechtstreeks in de saus terugleggen en warm houden tot de frieten klaar zijn. Maar je kunt er ook voor kiezen om de overgebleven saus in de pan te verwarmen op hoog vuur. Kook de saus in tot het stroperig is – regelmatig roeren dus – en meng je pulled pork door de stroperige saus. Zoveel extra smaak en ‘sticky’ wordt het er van! Bewaar met de deksel op de pan tot je stap 9 gaat doen.

Keywords: Pulled Pork, varkensvlees, barbecuesaus, bruine suiker, bier, frietjes, oven

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept loaded pulled pork fries © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Loaded Pulled Pork Fries naar recept van OhMyFoodness!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Kookboeken, Vlees Recepten Tags: barbecuesaus, bosui, Festivals, frietjes, Glutenvrij, Kaas, ketchup, kookboek, peterselie, pulled, Pulled Pork, uien, varkensvlees, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Paddenstoelenstoofpot met knolselderij puree
Volgend bericht: 20x Sinterklaas Recepten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jolanda

    5 februari 2022 om 2:28 pm

    Wat voor barbecuesaus gebruik je meestal?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in