• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Gadgets en Keukenapparatuur / Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

28 juni 2022 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Deze zomer verblijven we het liefst in de achtertuin met de barbecue aan! Dus ging ik aan de slag met een kiprecept op de barbecue, namelijk deze tacos met pittige kip! En dat doe ik in een prachtige nieuwe serie pannen voor op de barbecue!

Gietijzeren BK pannen voor op de BBQ

Toen ik de nieuw serie Black Steel koekenpannen van BK Cookware. De pannenserie is gemaakt van carbon steel, is prachtig mat zwart van kleur en kan tegen een stootje. Daardoor hebben ze ook een snelle warmte geleiding en zijn te gebruiken op alle warmtebronnen inclusief inductie en barbecue of op open vuur. Voor mij als BBQ liefhebber is deze serie dus een uitkomst voor veel barbecue recepten! Denk met name aan bereidingen van ingrediënten die te klein zijn of blijven ‘plakken’ aan barbecue roosters, zoals vis of blokjes groenten en kip. Dat maakt de bereiding van deze tacos met pittige kip op de barbecue kinderspel, want je gebruikt de pannen zowel voor het aanbakken van de blokjes kip, maar ook voor het roosteren van gevulde taco’s totdat de kaas gesmolten is. Daarnaast, hoe vaker je deze pannen gebruikt, hoe beter de donkere ‘patina’ laag wordt opgebouwd en dus ook de anti aanbak eigenschappen. Dit zijn werkelijk pannen voor het leven!

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Taco’s met pikante kip en meer

Jullie weten dat wij hier grote barbecue liefhebbers zijn bij Betty’s Kitchen! En deze dame heeft nog meer lekkere recepten in petto voor jullie. Want behalve tacos met pittige kip kun je nog meer bereiden in deze BK Black Steel pannen op de barbecue! Maak er namelijk deze snelle en simpele nacho’s als starter van de avond in klaar. Bij gebrek aan een rookplankje is dit recept voor gegrilde zalm ook eenvoudig te bereiden in een BBQ pan. Ook lekker: Griekse Gyros bakken op de barbecue en serveren met pita broodjes je kort op het rooster legt om op te warmen! En wat dacht je van een Spaanse Paella bereiden op de barbecue? En na afloop kun je ook een van deze overheerlijke toetjes op de BBQ bereiden.


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Print Recipe

Deze tacos met pittige kip maak je eenvoudig klaar op de barbecue. Met een handige Black Steel steelpan van BK kun je zachte stukken vis, of blokjes kip bereiden op de BBQ. Vul de taco schelpen en bestrooi met veel kaas!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + 30 min wachttijd
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Method: BBQ
  • Cuisine: Tex Mex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 400 –500 gr kipdij filet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 4 groene of rode jalapeno pepers
  • 1 zakje Santa Maria Taco kruiden
  • 100 ml warm water
  • 3 eetlepels BBQ saus
  • 12 mais taco schelpen
  • 100 gram geraspte (cheddar) kaas
  • verse koriander
  • olijfolie

Pico de gallo:

  • 3 roma tomaten,
  • 1 witte ui,
  • 5 takjes koriander, fijn gehakt

Extra:

  • BK Black Steel koekenpan (26, 28 of 30 cm)
  • guacamole en zure room

Instructions

  1. Snijd de kip in blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en snijd het vruchtvlees in blokjes. (Check hier een handige how-to paprika snijden). Was de jalapeno pepers, verwijder de steel en snijd in dunne ringen.
  2. Meng het zakje taco kruiden met warm water en roer goed los om eventuele klontjes te verwijderen. Roer hier daarna de bbq saus doorheen. Stop de kip, knoflook, paprika en de helft van de jalapeno pepers in een kom of bord en roer hier de marinade doorheen. Dek af en laat 30 minuten rusten om alle smaken in te laten trekken. Ondertussen steek je vast de barbecue aan, mocht dat nog niet gebeurd zijn.
  3. Tijdens deze rusttijd kun je ook alvast de pico de gallo gaan maken. Snijd de tomaten door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de ui ook zeer fijn. Roer de tomatenblokjes, uien en koriander door elkaar in een kommetje. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  4. Vet nu je BK black steel pan lichtjes in met olie en schep hierin het kipmengsel, inclusief alle marinade. Plaats de pan op de barbecue op directe hitte en bak de kip in ca 15 minuten gaar. Als de pan te droog begint te koken verplaats je deze op het einde naar indirecte hitte.
  5. Vul daarna de tacoschelpen met wat kipvulling en natuurlijk de picco de gallo. Rangschik de taco’s over een (grote) BK Black Steel koekenpan en bestrooi tot slot nog met de geraspte kaas. Plaats de pan op indirect hitte (terug) in de barbecue en grill 5-10 minuten tot de kaas gesmolten is.
  6. Serveer de taco’s met pittige kip direct. Geef er wat guacamole en zure room bij voor de liefhebber.

Buen Provecho!

Notes

Schoonmaaktip: Laat de BK Black Steel pannen na afloop goed afkoelen. Daarna kun je ze eenvoudig schoonmaken met een afwasborstel en warm water. Droog goed af alvorens het opbergen.

Keywords: tacos, kip, pittig, jalapeno, bbq, BK Pannen

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze taco’s met pittige kip van de BBQ wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met BK Cookware Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Gadgets en Keukenapparatuur, Gevogelte Recepten Tags: avocado, barbecuesaus, BBQ Recepten, BK Pannen, cheddar, creme fraiche, Glutenvrij, guacamole, hoofdgerechten, jalapeno, Kaas, keukengerei, Kip, komijn, koriander, Paprika, pittig, samenwerkingen, taco, Tex Mex keuken, tijm, zure room

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit
Volgend bericht: Tostada Elote (Taco’s met mais) »

Lees Interacties

Reacties

  1. richie

    31 augustus 2020 om 1:55 am

    Je kunt gietijzeren pannen ook “seasonen/inbranden” dmv. langzaam bakken van spek of gebruik maken van Crisco.
    Staat op internet het één en ander over beschreven hoe dat moet.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in