Door Dali’s Kitchen – Kip Piri Piri is een traditioneel Portugees gerecht. Deze sappige kippendijtjes, in pittige piri piri marinade, zijn heerlijk voor bij de barbecue. Maar ook geschikt voor de doordeweekse avond, met wat rijst, groenten en mangochutney. Houdt er alleen rekening mee dat je ze de avond van tevoren vast in de marinade zet.
De Kip Piri Piri van Jade
Dali’s Kitchen is de heerlijke foodblog van Jade van Boekel. Hier vind je internationale recepten, voorzien van mooie heldere foodfoto’s, zoals deze kip piri piri, maar ook pasta salades en (vegetarische) sushi. Internationale gerechten met vaak een healthy twist. De website is vernoemd naar Jade’s kat Dali en deze komt soms op de achtergrond voorbij, ruikend aan al het eten!
Ga voor meer informatie en recepten naar: www.daliskitchen.nl
PrintRecept: Kip Piri Piri
Kip Piri Piri is een traditioneel Portugees gerecht. Deze sappige kippendijtjes, in pittige piri piri marinade, zijn heerlijk voor bij de barbecue.
- Yield: 4 personen 1x
Ingredients
- 750 gram kippendijen,
- 1 flinke eetlepel sambal,
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder,
- 1 theelepel paprikapoeder,
- 2 theelepels Provençaalse kruiden,
- 1 theelepel chilivlokken,
- 1 flinke theelepel zeezout,
- 2 eetlepels zonnebloemolie,
- Sap van een halve citroen.
Voor erbij:
- Zilvervliesrijst,
- Sperziebonen,
- Mangochutney.
Instructions
- Doe de kippendijen in een ziplock zakje. Hier voeg je de sambal, zonnebloemolie, citroen en alle kruiden aan toe. Druk het zakje dicht, maar zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht in het zakje zit. Beweeg en kneed het zakje nu goed door, zodat alle kippendijen met de kruidenmarinade bedekt zijn. Laat dit, het liefst 12 uur, in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor op 250 graden (225 hete lucht). Haal de gemarineerde kip piri piri uit het zakje, leg naast elkaar in een braadslee, en bak alvast 30 minuten in de oven. Haal ze vervolgens uit de oven en haal de kippendijen eruit.
- Schep het braadvocht en overgebleven marinade uit het zakje in een pannetje (met anti-aanbaklaag) en verwarm op middelhoog vuur. Laat dit voor ongeveer een minuutje inkoken en roer het goed door zodat de olie zich vermengt. Kwast hiermee de kip piri piri mee in, zodat ze een mooi glans laagje krijgen. De rest van deze ‘saus’ kun je bijvoorbeeld over de rijst of sperziebonen doen.
Groetjes, Jade van Boekel
Heb jij ook een goed recept om te delen op Betty’s Kitchen? Upload jouw recept hier.
Geef een reactie