Ik ben weer iets nieuws tegengekomen en moest dat zeker even delen met jullie: Zeewierpasta oftewel pasta gemaakt van zeewier.
En ik heb er een overheerlijke avondmaaltijd van gemaakt met deze zeewierpasta met pittige kip en broccoli. Rijk aan proteine en goede nutrienten. En je zet het ook nog eens in een handomdraai op tafel.
Pasta gemaakt van zeewier
Anno 2016 zijn er zoveel nieuwe ingrediënten om pasta van te maken, dat zelfs gluten gevoelige buikjes (zoals de mijne) prima aan hun trekken kunnen komen. Zo worden er tegenwoordig pasta’s gemaakt van bonen, linzen, quinoa en met de meest recente ontdekking: zeewier uit Connemara streek in Ierland.
Ik krabte mij nog wel even achter mijn oren toen ik de blauwe zak van Seamore in mijn brievenbus vond. Dat gitzwarte zeewier zag er nogal vreemd uit en ik was bang dat de zilte smaak van de zee heel erg zou overheersen in een gerecht.
Maar niets bleek minder waar, want na het koken van deze zeewierpasta, transformeerde deze in een brede bruin/groene tagliatelle met een zachte smaak. Het deed werkelijk niet onder voor gewone pasta, al merk ik wel meer een bite. Lekker ‘al dente’ dus.
En het feit dat zeewier ook goede nutriënten met zich meebrengt, deze pasta 100% glutenvrij is en lekker veel vezels bevat, heeft er al met al voor gezorgd dat de zeewier pasta nu ook regelmatig bij ons op tafel staat. Ik maak er bijvoorbeeld deze zeewierpasta met pittige kip en broccoli mee.
Verkoopinformatie
Je vindt deze blauwe zakken met zeewierpasta o.a. bij de PLUS en Albert Heijn of bestel via de webshop van SeamoreFoods.com. De prijs is € 4.95 en de zak bevat 100 gram gedroogde zeewier (= 5 porties).
Recept voor zeewierpasta met pittige kip en broccoli:
(hoofdgerecht voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 40 gram Seamore zeewierpasta,
- 300 gram kipfilet in stukjes,
- 2 sjalotjes,
- 1 flinke teen knoflook,
- 1/2 eetlepel soja saus,
- 1/2 eetlepel sambal,
- 350 gram broccoli roosjes,
- slagroom of kookroom *
- olie om mee te wokken,
- eventueel wat verse basilicum
*Tip: gebruik sojaroom om dit recept VZL proof te maken!
Extra:
- wok of hapjespan,
- (kleine kookpan)
- medium kookpan, liefst met stoominzet.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Bereidingswijze zeewierpasta:
- Week de zeewierpasta (of breng aan de kook) volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de kipfilet in stukken en doe in een kom. Pel de sjalotjes en knoflook en hak deze fijn. Meng samen met de sojasaus en sambal door de kipfilet. Zet apart.
- Snijd eventuele broccoli roosjes in kleinere stukken. Breng de broccoli in ruim kokend water, met een snufje zout aan de kook, gedurende 12 minuten, en giet daarna af. Mocht je een stoominzet hebben, dan kun je de broccoli zelfs beter gaar stomen.
- Verhit een scheutje olie in de wok en bak hierin de kip rondom aan en gaar. Breng op smaak met zout & beetje peper. Zodra de kip gaar is, voeg je afgegoten zeewierpasta toe en giet een scheutje room in de wok. Roerbak nog even goed door en serveer de zeewierpasta met kip in een diep bord. Serveer hier de broccoli bij en garneer eventueel met een beetje gehakte basilicum.
Eet smakelijk,
Groetjes, Betty
Dit artikel bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Heerlijk recept, wordt een blijvertje. Had zelf nog pinda’s toegevoegd voor de extra bite. ?