• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Zeewierpasta met pittige kip en broccoli

Zeewierpasta met pittige kip en broccoli

16 juni 2016 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Ik ben weer iets nieuws tegengekomen en moest dat zeker even delen met jullie: Zeewierpasta oftewel pasta gemaakt van zeewier.

zeewierpasta met pittige kip en broccoli pasta gemaakt van zeewier i sea pasta

En ik heb er een overheerlijke avondmaaltijd van gemaakt met deze zeewierpasta met pittige kip en broccoli. Rijk aan proteine en goede nutrienten. En je zet het ook nog eens in een handomdraai op tafel.

Pasta gemaakt van zeewier

Anno 2016 zijn er zoveel nieuwe ingrediënten om pasta van te maken, dat zelfs gluten gevoelige buikjes (zoals de mijne) prima aan hun trekken kunnen komen. Zo worden er tegenwoordig pasta’s gemaakt van bonen, linzen, quinoa en met de meest recente ontdekking: zeewier uit Connemara streek in Ierland.

Ik krabte mij nog wel even achter mijn oren toen ik de blauwe zak van Seamore in mijn brievenbus vond. Dat gitzwarte zeewier zag er nogal vreemd uit en ik was bang dat de zilte smaak van de zee heel erg zou overheersen in een gerecht.

zeewierpasta met pittige kip en broccoli pasta gemaakt van zeewier i sea pasta

Maar niets bleek minder waar, want na het koken van deze zeewierpasta, transformeerde deze in een brede bruin/groene tagliatelle met een zachte smaak. Het deed werkelijk niet onder voor gewone pasta, al merk ik wel meer een bite. Lekker ‘al dente’ dus.

En het feit dat zeewier ook goede nutriënten met zich meebrengt, deze pasta 100% glutenvrij is en lekker veel vezels bevat,  heeft er al met al voor gezorgd dat de zeewier pasta nu ook regelmatig bij ons op tafel staat. Ik maak er bijvoorbeeld deze zeewierpasta met pittige kip en broccoli mee.

Verkoopinformatie

Je vindt deze blauwe zakken met zeewierpasta o.a. bij de PLUS en Albert Heijn of bestel via de webshop van SeamoreFoods.com. De prijs is € 4.95 en de zak bevat 100 gram gedroogde zeewier (= 5 porties).

Recept voor zeewierpasta met pittige kip en broccoli:

(hoofdgerecht voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 40 gram Seamore zeewierpasta,
  • 300 gram kipfilet in stukjes,
  • 2 sjalotjes,
  • 1 flinke teen knoflook,
  • 1/2 eetlepel soja saus,
  • 1/2 eetlepel sambal,
  • 350 gram broccoli roosjes,
  • slagroom of kookroom *
  • olie om mee te wokken,
  • eventueel wat verse basilicum

*Tip: gebruik sojaroom om dit recept VZL proof te maken!

Extra:

  • wok of hapjespan,
  • (kleine kookpan)
  • medium kookpan, liefst met stoominzet.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Bereidingswijze zeewierpasta:

  1. Week de zeewierpasta (of breng aan de kook) volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd de kipfilet in stukken en doe in een kom. Pel de sjalotjes en knoflook en hak deze fijn. Meng samen met de sojasaus en sambal door de kipfilet. Zet apart.
  3. Snijd eventuele broccoli roosjes in kleinere stukken. Breng de broccoli in ruim kokend water, met een snufje zout aan de kook, gedurende 12 minuten, en giet daarna af.  Mocht je een stoominzet hebben, dan kun je de broccoli zelfs beter gaar stomen.
  4. Verhit een scheutje olie in de wok en bak hierin de kip rondom aan en gaar. Breng op smaak met zout & beetje peper. Zodra de kip gaar is,  voeg je afgegoten zeewierpasta toe en giet een scheutje room in de wok. Roerbak nog even goed door en serveer de zeewierpasta met kip in een diep bord. Serveer hier de broccoli bij en garneer eventueel met een beetje gehakte basilicum.

Eet smakelijk,

Groetjes, Betty

zeewierpasta met pittige kip en broccoli pasta gemaakt van zeewier i sea pasta

Dit artikel bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Gevogelte Recepten, Pasta Recepten Tags: Aziatische keuken, broccoli, Glutenvrij, Italiaanse keuken, Kip, kipfilet, knoflook, sjalotten, slagroom, spaanse peper, Voedselzandloper, zeewier

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Restaurant Opium in Utrecht
Volgend bericht: Weber Q1400 barbecue + Winactie »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marjolijn

    21 juni 2016 om 7:30 pm

    Heerlijk recept, wordt een blijvertje. Had zelf nog pinda’s toegevoegd voor de extra bite. ?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in