• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Kung Pao Chicken (Pittige Kip)

Kung Pao Chicken (Pittige Kip)

27 januari 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Kung Pao klinkt als een kreet of een rake klap die wordt uitgedeeld in een karate film. Maar het is simpelweg de benaming van een heel bekend Chinees gerecht met zeer pittige kip. Als je de standaard smaakmakers uit de Chinese keuken op voorraad hebt, dan is Kung Pao Chicken zeer makkelijk en eenvoudig snel op tafel te zetten.

Wat is Kung Pao Chicken?

In Amerika is deze Kung Pao Chicken een favoriet take away gerecht van de vele Chinese restaurants. Het is een zeer pittige gebakken kip met hele chilipepers en pinda’s. Kung Pao is namelijk de benaming van een bepaald type Chinees vuurwerk, dus je kunt je voorstellen dat de pittigheid ook aardig inslaat op de tong. De saus van dit gerecht is een mooie combinatie van zout, zoet en zure – typisch Chinese -ingrediënten waardoor het een liefhebber van velen is. In principe draait dit gerecht enkel om de pittige kip en wordt daar vaak bosui bij geserveerd. Omdat ik echter wat meer groenten wil toevoegen gaan er ook nog paprika, courgette en rijst bij om het geheel af te maken en er een complete maaltijd van te maken.

Dit recept voor Kung Pao Chicken is klassieker uit de Chinese keuken. Lees hier meer over het Chinese nieuw jaars feest dat momenteel wordt gevierd over heel de wereld.

recept kung pao chicken met pinda's en rijst © bettyskitchen.nl

De Chinese keuken en traditionele smaakmakers

Traditionele Chinese gerechten zijn zo ontzettend lekker! Daarnaast kent de Chinese keuken een aantal traditionele smaakmakers en sauzen waarmee je echt alle kanten op kunt. Sojasaus komt bijvoorbeeld in heel veel gerechten terug en is ook de basis voor het maken van de simpele maar smaakvolle Lo Mein noodles. Daarnaast is het ook verukkelijk voor het bakken van deze biefstuk in zwarte bonensaus. En wat dacht je van oestersaus als smaakmaker zoals in dit verrukkelijk recept voor kip in oestersaus met broccoli. Liefhebbers van pittige Chinese gerechten zullen deze eieren in Szecuansaus ook wel kunnen waarderen. Welk Chinees recept is jouw favoriet? Check hier nog veel meer recepten uit de Chinese keuken.


Print

Recept: Kung Pao Chicken (Pittige Kip)

recept kung pao chicken met pinda's en rijst © bettyskitchen.nl
Print Recipe

In Amerika is deze Kung Pao Chicken een favoriet take away gerecht van de vele Chinese restaurants. Het is een zeer pittige gebakken kip met hele chilipepers en pinda’s. De saus is een mooie combinatie van zout, zoet en zure ingrediënten waardoor het een liefhebber van velen is. Lekker om te serveren met bosui, paprika, courgette en natuurlijk rijst.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Method: wokken
  • Cuisine: Chinese keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
Voor de kip marineren:
  • 400 gram kipdijfilet
  • 1 el sojasaus
  • 1 el shaoxing wine (ik gebruikte sherry)
  • 1 el maizena
  • 1 tl sesamolie

Voor erbij:

  • 6 – 8 hele gedroogde chilipepers, in de lengte gehalveerd
  • 1 el. fijngehakte knoflook (2–3 teentjes)
  • 1 el. fijngehakte gember
  • 3 bosui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 50 gram gepelde pinda’s
  • olie, om te wokken
  • 250 – 300 gram rijst

Voor de saus:

  • 1 ½ el. lichte sojasaus
  • 1 el. donkere sojasaus
  • 1 el. shaoxing wine (ik gebruikte sherry)
  • 1 el. bruine basterdsuiker
  • 1 tl. maizena
  • 1 tl. rijstwijn azijn

Instructions

  1. Snijd de kip in blokjes van 2 cm x 2 cm. Roer in een kommetje de sojasaus met Shaoxing wine, sesamolie en de maizena los zodat alle klontjes er uit zijn. Roer hier de kip door en zet een half uurtje apart om te marineren.
  2. Ondertussen kun je alvast de groenten gaan snijden: pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bosui in stukken van 4 cm. Was de paprika en snijd in grove blokken (zie ook hier de how to paprika snijden). Was de courgette, verwijder de steel, snijd overlangs door en snijd in plakken van 1 cm dikte. En tot slot hak je de pinda’s grof.
  3. Breng tevens een pannetje met water aan de kook om de rijst te bereiden. Check de verpakking voor de juiste bereidingswijze en tijd.
  4. Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar in een kommetje en zet apart.
  5. Verwarm een wok op hoge temperatuur en laat goed heet worden. Schenk een scheutje neutrale olie in de pan en voeg blokjes kipdij met marinade en al toe. Bak het vlees al omscheppend rondom dicht (maar nog niet helemaal gaar) en schep direct uit de pan.
  6. Voeg nu de paprika en courgette toe aan het achtergebleven bakvet en wok alvast even voor gedurende 2 minuten. Schep ze ook uit de pan.
  7. Schenk een beetje kokend heet water in de hete wok en roer de aanbaksels los. Giet uit de wok en maak schoon. Verwarm opnieuw een scheutje neutrale olie (2 eetlepels) in de wok en voeg de gehalveerde chilipepers, knoflook en gember toe en laat even goed verwarmen in de olie gedurende 1 minuut.
  8. Voeg nu de kip toe en roerbak even kort in de hete peperolie tot deze gaar is. Voeg daarna de paprika, courgette, bosui en gepelde pinda’s toe en schep het geheel even goed door de pepers.
  9. Roer de saus nog een laatste keer goed door in het kommetje en schenk erbij in de wok. Breng aan de kook en wok het geheel op hoog vuur gedurende 1- 2 minuten tot alles bedekt is met de saus. Zet daarna het vuur uit.
  10. Ondertussen giet je ook nog ergens de rijst af en laat deze uitstomen 🙂. Serveer de Kung Pao chicken direct met de rijst.

Eet smakelijk!

Notes

Eten de kinderen mee? Je kunt in dat geval de gedroogde chilipepers achterwege laten, of gebruik enkel een (halve) rode peper voor een beetje smaak. Het is namelijk nog steeds een heel lekker gerecht zonder al die pittigheid.

Keywords: kip, wokken, paprika, bosui, sojasaus, chilipepers, knoflook, gember, rijst

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept kung pao chicken met pinda's en rijst © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aan de slag wilt gaan met het maken van deze Chinese pittige kip met pinda’s ook wel bekend als Kung Pao Chicken!

Category: Gevogelte Recepten Tags: bosui, chilipepers, Chinese keuken, gember, Glutenvrij, Kip, kippendij, knoflook, maizena, Paprika, pinda's, rijst, rijstazijn, sesamolie, shaoxing wine, sherry, sojasaus, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Edamame boontjes met chili zout
Volgend bericht: Broodbak Mix omrekenen voor Desembrood »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in