• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Kip met za’atar en citroen

Kip met za’atar en citroen

29 juli 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Ik ben dol op gebakken kip en deze keer maakte ik kipfilet klaar in de oven, met een jasje van za’atar kruiden. Dat is een traditionele kruidenmix uit het Midden-Oosten met oa. oregano en sesamzaad.

Kip met za’atar korst maken

Dit gerecht is heel lekker met nog een bakplaat vol geroosterde groenten en bijvoorbeeld gebakken krieltjes aardappels. Maar je kunt ook wat meer traditioneel in het Midden-Oosten blijven en er deze couscous met koriander en tahin bij serveren! Ook lekker: pluk de kip in stukken plukken en dan serveren op een Libanees platbrood met bijvoorbeeld hummus of baba ganoush en wat rauwkost of sla! Heerlijk als lunch!

recept kip met za'atar kruiden korst © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere kip recepten

Hou je wel van lekkere zachte kip met za’atar kruiden korstje? Dan is deze krokante ‘kip Parmesan’ misschien ook wel wat voor jou! Gepocheerde kip doet het ook altijd heel goed in een ramen soep met noodles. En een boterzachte kip van het spit blijkt een ware allermans vriend! Wijn bij de kip blijkt ook een gouden combinatie want deze coq au vin is er zeker eentje die je eens geproefd moet hebben!


Print

Recept: Kip met za’atar en citroen

recept kip met za'atar kruiden korst © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Ik ben dol op gebakken kip en deze keer maakte ik kipfilet klaar in de oven, met een jasje van za’atar kruiden. Dat is een traditionele kruidenmix uit het Midden-Oosten met oa. oregano en sesamzaad.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Midden-Oosterse
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 hele kipfilets (ca 450 gr)
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels za’atar *
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 1 theelepel sumac
  • 0.5 theelepel zout *
  • 0.5 theelepel vers gemalen peper
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels pijnboompitten

(* bevat jouw za’atar mix reeds zout, laat dan als losse ingredient achterwege)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden in 2-3 dunne plakken. Grote plakken kun je ook nog halveren, zodat je mooie platte stukken kip hebt. Pel de knoflook en pers deze uit.
  3. Giet de olijfolie in een kleine ovenschaal. Voeg de za’atar, peterselie, sumac, eventueel zout en peper toe. Roer goed door elkaar en leg de stukken kipfilet hierin. Meng met je handen goed door elkaar zodat alles goed bedekt is.
  4. Snijd 4-5 dunne plakken uit het midden van de citroen. Pers het sap ui het resterende deel. Besprenkel de kip met het citroensap, roer nog een keer om en rangschik over de ovenschaal. Leg her en der een plakje citroen er tussen. 
  5. Bestrooi vervolgens met de pijnboompitten en plaats de schaal in de voorverwarmde oven. Bak hierin de kipfilets gedurende 20-25 minuten zacht, sappig en gaar. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: Kip, oven, citroen, za’atar, peterselie

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept kip met za'atar kruiden korst © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze in de oven gebakken kip met za’atar en citroen wilt gaan maken.

Category: Gevogelte Recepten Tags: citroen, kerst, Kip, knoflook, Libanese keuken, oregano, peterselie, pijnboompitten, sesamzaad, sumac, za'atar

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hartige scones met kaas
Volgend bericht: Roomijs met Amarula en frambozen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in