• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Roomijs met Amarula en frambozen

Roomijs met Amarula en frambozen

30 juli 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Ken jij Amarula al? Deze zuid-Afrikaanse likeur is heerlijk romig en heeft een lekkere zomerse editie in de smaken framboos & chocolade erbij gekregen. Ik mocht hem proeven en maakte er tevens dit heerlijk roomijs met Amarula en frambozen mee!

Roomijs met Amarula en frambozen

Amarula is een Zuid-Afrikaanse ‘cream likeur’ gemaakt van suiker, room en de vruchten van de Afrikaanse Marulaboom. Dit tezamen zorgt voor een romige maar fruitige en zoete smaak in het alcoholische drankje. Amarula is heerlijk om ‘on the rocks’ te drinken, maar ook gemixt in een milkshake of door je roomijs. Afgelopen maand kwam het merk een fles van hun nieuwste variatie bij bij thuis afleveren, namelijk Amarula Raspberry & Chocolate en die is ook werkelijk heerlijk! Ik maakte er in ieder geval ook dit recept voor roomijs met Amarula en frambozen mee. Kun jij ook genoegen krijgen van deze romige alcoholische drankjes? Check dan ook dit recept voor Chocolade Mud Cake met Amarula naar recept van Janny van de Heijden. En voor de koffieliefhebbers is deze Ethiopian Dalgona Coffee een aanrader!

recept roomijs met amarula en frambozen © bettyskitchen.nl
recept roomijs met amarula en frambozen © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere ijs recepten!

Tijdens zomerse dagen zoeken jullie maar al te graag op ijsrecepten op deze site! Ik heb dan ook niet voor niets maar even 10x ijs recepten op een rijtje gezet voor jullie. Zelf eet ik ook erg graag ijs en naast deze roomijs met amarula en frambozen heb ik nog een paar goede aanraders voor jullie! Wat dacht je bijvoorbeeld van Dulche de Leche ijs met karamel en pecannoten?! Ga je liever voor een beetje gezonder? Maak dan eens een N’icecream met bevroren bananen als basis! Ook lekker: maak eens een verfrissende dessert van ijs en hete espresso koffie. Deze Affogato voert mij altijd even weg naar late dineetjes in Italie! Eet smakelijk alvast!


Print

Recept: Roomijs met Amarula en frambozen

recept roomijs met amarula en frambozen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Ken jij Amarula al? Deze zuid-Afrikaanse likeur is heerlijk romig en heeft een lekkere zomerse editie in de smaken framboos & chocolade erbij gekregen. Ik mocht hem proeven en maakte er tevens dit heerlijk roomijs met Amarula en frambozen mee! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min + 4 uur wachten
  • Total Time: 4 uren en 15 minuten
  • Yield: 1 bak 1x
  • Category: IJS
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 300 gr roomkaas (bijv. Philadelphia)
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 250 gr fijne suiker
  • 100 ml Amarula Raspberry & Chocolate
  • 2 eieren
  • 125 gr frambozen
  • 20 gr pure chocolade

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • au bain marie
  • spuitzakje (zip lock zakje kan ook)
  • ijsblik (cakeblik 22 – 25 cm kan ook)
  • huishoudfolie

Instructions

Voor het maken van ijs kun je het beste werken met gekoelde ingrediënten!

  1. Doe de roomkaas, mascarpone en suiker in de mengkom en mix het geheel even kort maar goed door elkaar.
  2. Voeg de eieren toe en schenk de slagroom en Amarula erbij. Verhoog nu de mixersnelheid en laat 5 minuten goed opkloppen. Het ijsmengsel zal ook indikken.
  3. Ondertussen was je de frambozen en dep droog. Bekleed het blik met de folie.
  4. Schep ca 100 gr frambozen door het ijsbeslag. Niet teveel roeren svp want dan verliest het zijn luchtigheid. Schep het ijsbeslag in de vorm en top af met de 25 gr overgebleven frambozen en plaats voor 3-4 uren in de vriezer.
  5. Voor het serveren: Smelt de chocolade au bain marie en stop in een klein spuitzakje. Knip een hoekje er af en decoreer de bovenkant van het Amarula ijs met strepen chocolade. Door de kou zal het direct uitharden. Laat het ijs echter 5 minuten staan voor je gaat opscheppen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: ijs, roomijs, mascarpone, roomkaas, slagroom, suiker, frambozen, Amarula, chocolade

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept roomijs met amarula en frambozen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van roomijs met Amarula en frambozen. Check dan zeker weer dit recept voor Amarula ijs maken!

Deze recept bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Nagerechten Tags: alcohol, amarula, chocolade, eieren, frambozen, ijs, mascarpone, roomijs, roomkaas, slagroom, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kip met za’atar en citroen
Volgend bericht: Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in