• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Couscous met koriander en tahin-tomatensaus

Couscous met koriander en tahin-tomatensaus

27 februari 2017 Door Nanda Appelman 2 Reacties

De Meatless Monday van vandaag is deze heerlijke couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Dit is echt weer zo’n gerecht waarvan ik tijdens het eten baalde dat ik niet meer had gemaakt: hij is namelijk om van te smullen! Met kikkererwten voor de nodige proteine en vezels is dit een heerlijk vegetarisch gerecht voor elke dag!

Vegetarische couscous met kikkererwten

Ik combineer de tahin-tomatensaus hier met kikkererwten zodat het een voedzame, vegetarische maaltijd wordt. Peulvruchten zijn echt een fantastisch alternatief voor vlees, dus ik zet deze lekker vaak op het menu! Daarnaast gaan kikkererwten en koriander altijd goed samen, zoals bijvoorbeeld bij dit recept voor homemade falafel balletjes ook blijkt! Je kunt de tomatensaus in onderstaand recept ook heel goed gebruiken om bijvoorbeeld vlees zoals, kip in te marineren of gehaktballetjes bij te bakken.

Couscous met koriander en tahin-tomatensaus

Libanese couscous met koriander

Laat deze Couscous met koriander en tahin-tomatensaus in ieder geval een goed vullende en smaakvolle maaltijd zijn. En als je geïnspireerd bent door de Libanese keuken? Maak dan ook eens deze lekkere Libanese pizza met gegrilde groenten! Erg lekker namelijk!


Print

Recept: Couscous met koriander en tahin-tomatensaus

Couscous met koriander en tahin-tomatensaus
Print Recipe

De Meatless Monday van vandaag is deze heerlijke couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Dit is echt weer zo’n gerecht waarvan ik tijdens het eten baalde dat ik niet meer had gemaakt: hij is namelijk om van te smullen! Met kikkererwten voor de nodige proteine en vezels is dit een heerlijk vegetarisch gerecht voor elke dag!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Libanese Keuken

Ingredients

Scale
  • 225 gram couscous
  • 400 ml. tomatenblokjes
  • 2 witte uien
  • 150 gram kikkererwten (uit blik)
  • 2 el. tomatenpuree (70 gram)
  • 4 el. tahin (sesampasta)
  • 1 bouillonblokje (ik gebruikte knoflook en tuinkruiden)
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 1 – 2 el. citroensap
  • 4 takjes verse koriander
  • Verse gember (zo’n 2 cm.)
  • 1 teentje knoflook
  • Chilipeper
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Olijfolie om in te bakken + voor de couscous

Instructions

  1. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de gember en knoflook heel fijn. Snij de ui in halve ringen.
  3. Verwarm 2 el. olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en verwarm daarin kort de knoflook en gember. Niet te lang, anders wordt het bitter. Voeg de uienringen toe en bak mee tot de uien glazig worden.
  4. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, samen met 100 ml. water en het bouillonblokje. Roer door en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Knip of snij de koriander alvast fijn. Verwarm ondertussen ook alvast 1 el. olijfolie in een koekenpan en verwarm daarin de kikkererwten op middelhoog vuur.
  6. Na de 10 minuten voeg je de citroensap, tahin en 1/4 van de verse koriander toe aan de tomatensaus. Voeg een snuf chilipeper toe als je dat lekker vindt. Roer alles goed door elkaar, verwarm het mengsel en proef. Voeg zout en zwarte peper toe naar smaak.
  7. Zodra de couscous gaar is, roer je de resterende verse koriander erdoorheen en 1 el. olijfolie.
  8. Serveer de couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Strooi de sesamzaadjes erover heen.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Keywords: couscous, vegetarisch, koriander, tomatensaus, kikkererwten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Couscous met koriander en tahin-tomatensaus

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: chilipepers, citroen, couscous, hoofdgerechten, kikkererwten, koriander, Levantijnse keuken, Nanda Appelman, sesamzaad, tahini, tomatenblokjes, tomatenpuree, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Gestoofd rundvlees met witte kool (Kupus Kalja)
Volgend bericht: Fotodagboek Februari 2017 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Kirsten Rippe

    13 juni 2017 om 8:03 pm

    Waar vind ik het recept van ‘Couscous met koriander en tahin-tomatensaus’?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 juni 2017 om 4:24 pm

      Hi Kirsten,

      het recept staat hierboven vermeld, in het grijze kader.
      Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in