• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Gebakken krieltjes met verse kruiden

Gebakken krieltjes met verse kruiden

10 juni 2016 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Ben je fan van gebakken aardappels? Maak dan eens gebakken krieltjes met verse kruiden. Simpelweg uit de koekenpan en heerlijk als bijgerecht bij vlees & vis. En helemaal niet moeilijk om zelf te maken!

Zelf gebakken krieltjes maken

Ik ben geen fan van normale gekookte aardappels. Deze vind ik op de een of andere manier altijd veel te droog. Dus ik doe mijn aardappels in frieten snijden en bakken in de oven. Of ik maak er puree van. Of zet in de koekenpan gebakken krieltjes op tafel. Gebakken aardappels zijn eigenlijk overal wel lekker bij. En deze gebakken krieltjes met verse kruiden en een likje mayonaise zijn dan ook grote favoriet in Huize Betty.

Gebakken krieltjes of andere gebakken aardappels zijn zo gemakkelijk om te maken. Terwijl het ook nog eens zoveel meer smaak aan je gerechten geeft als enkel gekookte en afgegoten droge aardappels. Daar zit echt niemand op te wachten.

Krieltjes met asperges

Ik maak er natuurlijk een kleurrijk feestje van en serveer gebakken krieltjes het liefst bij een portie vlees van de barbeque. Maar kriel aardappels gaan ook goed samen met gegrilde vis en boontjes of bij klassieke asperges. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er gebakken krieltjes bij eten.

Gebakken krieltjes met verse kruiden

Hash Browns van gebakken krieltjes maken

In Engeland onbijt men ook vaak met aardappels bij het ontbijt, de zogenaamde Hash Browns zijn daar geliefd. Dus als je nog wat leftover gebakken krieltjes hebt, doen deze het ook prima als glutenvrij ontbijtje met bijvoorbeeld 2 uitgebakken eieren en spekjes.

Print

Gebakken krieltjes met tuin kruiden recept

gebakken krieltjes met tuin kruiden aardappels © bettyskitchen.nl
Print Recipe
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

bijgerecht voor 4-6 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kilo krieltjes (ongeschild),
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 25 gram peterselie,
  • 25 gram bieslook,
  • 1 flinke knoflook teen,
  • peper,
  • (grof zee)zout.

Extra:

  • kookpan met deksel,
  • grote koekenpan of hapjespan.

 

Instructions

  1. Snijd de krieltjes in de lengte doormidden en eventuele grote krieltjes in vieren. Stop in een pan met ruim water + een flinke snuf zout. Plaats de deksel op de pan en breng de krieltjes aan de kook, gedurende 10 minuten.
  2. Ondertussen spoel je alvast de peterselie en bieslook af onder de kraan en hak fijn. Pel vervolgens de knoflook en pers deze uit. Zet apart.
  3. Zodra de aardappels gaar zijn, giet je deze af in een vergiet en laat een beetje uitstomen en opdrogen.
  4. Verhit de olijfolie in de koekenpan of hapjes pan en bak hierin de krieltjes rondom aan. Doe dit gedurende 10 minuten op middelmatig vuur en schud de pan regelmatig even los om aanbakken te voorkomen. Voeg in de laatste minuut de peterselie, bieslook en knoflook toe aan de gebakken krieltjes en roerbak deze mee. Breng vervolgens op smaak met peper en (grof zee)zout.

Eet smakelijk,

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Gebakken krieltjes met verse kruiden

Category: Bijgerechten Tags: aardappels, bieslook, detox recepten, Hollandse keuken, krieltjes, peterselie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Beach Food Festival op Texel – 29 & 30 Juli
Volgend bericht: Restaurant Opium in Utrecht »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sophie

    13 april 2017 om 8:20 pm

    Verse krieltjes, heerlijk. Liefst vers uit de eigen tuin. Helaas is onze postzegel niet groot genoeg voor een leuke moestuin. Maar toch weer een lekker recept er bij. Bedankt.

    Beantwoorden
  2. Hans Haan

    26 februari 2019 om 12:07 pm

    Heerlijk, die verse krielen. Ze worden nog lekkerder als je ze bakt in ganzenvet of eendenvet. Zo wordt een gewoon aardappeltje een culinair hoogstandje!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 februari 2019 om 3:10 pm

      hi Hans,
      jij maakt er helemaal een culinair hoogstandje van! Lekker hoor!
      En bedankt voor de tip 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in