Een homemade soep is altijd lekker! Maar deze Aziatisch ramen noedelsoep met kip is verslavend lekker! Met gepocheerde stukken kip in gember bouilon, knapperige gebakken mais en paksoi! Alleen nog even aftoppen met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke maaltijdsoep!
Ramen noedelbowl met kip
Aziatisch eten is grote favoriet onder de Nederlandse bevolking en bij diverse take away restaurants. Afgelopen jaren sprongen de noodle & ramen bars ineens uit overal uit de grond. En ik snap het helemaal. Soep is altijd hartverwarmend en ware comfort food. Maar gecombineerd met heerlijk noedels slurpen, zachte gepocheerde stukken kip of vlees en beetgare groenten maak je er wel een waar feest van. Wil je het echt goed doen dan laat moet je de bouillon met vlees echt dagen lang laten koken (zoals ze dat bijvoorbeeld bij Sanju ramen doen). Maar deze homemade Ramen noedelsoep met kip is een snelle variant die je binnen het uur nog op tafel zet.

Zelf ramen soep maken
Miso is een pasta van bruine of witte rijst en sojabonen. Door deze te fermenteren krijg je een gezond product dat een positief effect op je darmen heeft. Luuk van Merwijk deelde eerder dit recept voor een vegetarische en glutenvrije versie van Japanse miso soep met groenten. Maar naast miso gebruiken om je soep een ‘zoute’ smaak te geven kun je ook sojasaus gebruiken. Ik besloot om zelf ook aan de gang te gaan met mijn eigen variant en dat werd dus deze overheerlijke ramen noedelsoep met kip. Ps. In Nederland heb ik al regelmatig ramen gegeten en zelf gemaakt, maar die eerste echte keer in Los Angeles blijft nog steeds mijn favoriete en lekkerste ramen met kip ooit! Heb je overigens ook wel eens mijn befaamde Tom Kha Kai soep geproefd?
Recept: Ramen Noedelsoep met Kip
Een homemade soep is altijd lekker! Maar deze Aziatisch ramen noedelsoep met kip is verslavend lekker! Met gepocheerde stukken kip in gember bouilon, knapperige gebakken mais en paksoi! Alleen nog even aftoppen met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke maaltijdsoep!
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Soepen
- Cuisine: Aziatische keuken
Ingredients
Voor de kippenbouillon:
- 2 kippendijen (ca 200-250 gram),
- 1 liter water,
- 1 kippenbouillon blokje,
- 1 el (sushi) gember, fijngehakt
Voor de miso soep:
- 2 eieren
- 1 eetlepel boter
- 4 eetlepel mais (uit blik), afgespoeld
- 2 tenen knoflook
- 75 gram shiitake paddestoelen
- 1 Shanghai paksoi
- 1 el sesamolie
- 2 el genmai miso pasta
- 100 gr ramen noodles
Ter garnering:
- 1 bosui, in dunne ringetjes,
- 20 gr arame (=gedroogd zeewier) of stuk nori (zeewier vel),
- (zwarte) sesamzaadjes.
Extra:
- medium pannetje (voor het maken van de bouillon),
- steelpannetje (voor de eieren en noodels),
- soeppan.
Instructions
- Maak als eerste de snelle bouillon. Giet de water in een klein kookpannetje, leg hier de kipdijtjes in, samen met het bouillonblokje en gember. Verwarm op middelmatig vuur en laat 15 minuten trekken tegen het kookpunt aan. Zet daarna het vuur uit. Schep de kip uit de bouillon op een bord om af te koelen.
- Zet tevens een steelpannetje met water op en breng aan de kook, verlaag het vuur hierna naar medium. Leg met een lepel de eieren in het warme water en laat exact 6 minuten zachtjes doorkoken (6.5 minuten als de eieren uit de koelkast komen). Giet daarna het steelpannetje af en laat de eieren goed schrikken onder koud stromend water. Laat de eieren hierna nog even in een laagje koud water staan om het garingsproces te stoppen en je dus straks een ‘lopende’ dooier hebt.
- Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Boen de shiitake schoon en halveer deze. Haal de stengels paksoi los, de kern heb je niet nodig, en spoel de rest af onder de kraan. Snijd de stelen en blad van de paksoi grof.
- Ondertussen smelt je de boter in een soeppan op middelmatig vuur. Bak hierin de mais gedurende 2-3 minuten lichtbruin en knapperig, blijf regelmatig roeren. Schep vervolgens de mais uit de pan en laat iets uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de sesamolie in de soeppan (waar de mais net in zat) en fruit de knoflook gedurende 10 seconden. Voeg daarna de shiitake toe en bak 2 minuten mee. Tot slot voeg je de paksoi toe.
- Schenk de kippenbouillon met gember erbij, breng het geheel aan de kook en verlaag daarna het vuur naar medium. Laat de ramen soep zachtjes doorkoken gedurende 20 minuten. Ondertussen pluk je de afgekoelde kipdijen met je vingers en trek in reepjes.
- Haal de eieren uit het steelpannetje. Giet af en breng een verse portie water aan de kook, ditmaal om de noodles volgens de gebruiksaanwijzing te koken. (Mijn ramen noodles hebben slechts 4 minuten nodig.) Spoel daarna de noodels goed af in een vergiet met koud water en laat eventjes uitlekken. Verdeel daarna de noodles over 2 soepkommen en leg hier tevens de geplukte kip bij.
- Zet het vuur van de soeppan uit en roer je de miso pasta door de soep om op te lossen. Verdeel daarna de miso soep over de noodles en kip in de soepkommen.
- Top het geheel af met de krokante mais, een gehalveerd eitje, gesneden bosui, zeewier en sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
Keywords: soep, ramen, noodles, kip, mais, paksoi

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze ramen noedelsoep met kip wilt gaan maken!

Geef een reactie