• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Kip met za’atar en citroen

Kip met za’atar en citroen

29 juli 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ik ben dol op gebakken kip en deze keer maakte ik kipfilet klaar in de oven, met een jasje van za’atar kruiden. Dat is een traditionele kruidenmix uit het Midden-Oosten met oa. oregano en sesamzaad.

Kip met za’atar korst maken

Dit gerecht is heel lekker met nog een bakplaat vol geroosterde groenten en bijvoorbeeld gebakken krieltjes aardappels. Maar je kunt ook wat meer traditioneel in het Midden-Oosten blijven en er deze couscous met koriander en tahin bij serveren! Ook lekker: pluk de kip in stukken plukken en dan serveren op een Libanees platbrood met bijvoorbeeld hummus of baba ganoush en wat rauwkost of sla! Heerlijk als lunch!

recept kip met za'atar kruiden korst © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere kip recepten

Hou je wel van lekkere zachte kip met za’atar kruiden korstje? Dan is deze krokante ‘kip Parmesan’ misschien ook wel wat voor jou! Gepocheerde kip doet het ook altijd heel goed in een ramen soep met noodles. En een boterzachte kip van het spit blijkt een ware allermans vriend! Wijn bij de kip blijkt ook een gouden combinatie want deze coq au vin is er zeker eentje die je eens geproefd moet hebben!


Print

Recept: Kip met za’atar en citroen

recept kip met za'atar kruiden korst © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ik ben dol op gebakken kip en deze keer maakte ik kipfilet klaar in de oven, met een jasje van za’atar kruiden. Dat is een traditionele kruidenmix uit het Midden-Oosten met oa. oregano en sesamzaad.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Midden-Oosterse
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 hele kipfilets (ca 450 gr)
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels za’atar *
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 1 theelepel sumac
  • 0.5 theelepel zout *
  • 0.5 theelepel vers gemalen peper
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels pijnboompitten

(* bevat jouw za’atar mix reeds zout, laat dan als losse ingredient achterwege)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden in 2-3 dunne plakken. Grote plakken kun je ook nog halveren, zodat je mooie platte stukken kip hebt. Pel de knoflook en pers deze uit.
  3. Giet de olijfolie in een kleine ovenschaal. Voeg de za’atar, peterselie, sumac, eventueel zout en peper toe. Roer goed door elkaar en leg de stukken kipfilet hierin. Meng met je handen goed door elkaar zodat alles goed bedekt is.
  4. Snijd 4-5 dunne plakken uit het midden van de citroen. Pers het sap ui het resterende deel. Besprenkel de kip met het citroensap, roer nog een keer om en rangschik over de ovenschaal. Leg her en der een plakje citroen er tussen. 
  5. Bestrooi vervolgens met de pijnboompitten en plaats de schaal in de voorverwarmde oven. Bak hierin de kipfilets gedurende 20-25 minuten zacht, sappig en gaar. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept kip met za'atar kruiden korst © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze in de oven gebakken kip met za’atar en citroen wilt gaan maken.

Category: Gevogelte Recepten Tags: citroen, Kip, knoflook, Levantijnse keuken, oregano, peterselie, pijnboompitten, sesamzaad, sumac, za'atar

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Keto ontbijtpap
Volgend bericht: Roomijs met Amarula en frambozen »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee