Deze Italiaanse Quiche met zongedroogde tomaat en courgette is een ode aan Italië. Met zijn tri-colore en uitgesproken smaken is dit de perfecte hartige taart, voor die momenten dat je naar de zomer verlangd.
Ik ben dol op quiches! Ideaal om restjes groente of vlees in te verwerken. En heerlijk voor de lunch, als licht diner, maar ook op de borrelplank of tijdens feestjes doen hartige taarten het heel goed. En een quiche kan natuurlijk niet zonder een goede portie kaas!
Quiche met Parrano kaas
Onlangs vertelde ik jullie al over mijn Bucketlist trip naar Toscane naar Parrano kaas. Naast een kookworkshop bovenop een berg in Toscane, werd er ook veel kaas gegeten. En dan heb ik het over Goudse kaas met een Italiaans tintje. Parrano staat namelijk bekend om de zakjes met kaassnippers en geraspte kaas, die je in het koelschap van de supermarkten tegenkomt. En onlangs heeft men ook stukken versgesneden kaas uitgebracht in een ‘originale’ en ‘robusto’ variant.
Italiaanse Quiche maken
Deze stukken vers gesneden Parrano kaas zijn heerlijk van smaak en natuurlijk ideaal voor de borrel. Maar ook tijdens het koken komt deze kaas heel goed van pas. Zo maakte ik met blokjes Parrano kaas een overheerlijke, vegetarische Italiaanse quiche met zongedroogde tomaat. Alleen nog even in puntjes snijden en, warm of koud, serveren tijdens je volgende borrel. Voor heel eventjes was ik ook weer terug in Toscane.
Ben je grote fan van deze Italiaanse quiche? Maak dan ook eens een Franse Quiche Lorraine, of een Quiche met asperges en geitenkaas. Stuk voor stuk overheerlijke recepten.
PrintItaliaanse Quiche met zongedroogde tomaat

- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 45 minutes
- Total Time: 1 hours 5 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: lunch
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 5 plakjes diepvries ‘hartige taart deeg’,
- 75 gram zongedroogde tomaten, in heet water wellen *,
- 2 uien,
- 1 flinke knoflook teen,
- 125 gram champignons,
- 1 courgette,
- 1 theelepel gedroogde oregano,
- 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes,
- 4 grote eieren (L),
- 125 ml crème fraîche,
- 120 gram Parrano kaas, in kleine dobbelsteentjes,
- zout & peper,
- olijfolie.
(* gebruik je zongedroogde tomaat uit een potje? Giet dan enkel de olie af. Wellen is niet nodig.)
Extra:
- Oven,
- springvorm 24 cm,
- bakpapier,
- hapjes- of koekenpan,
- kom + garde.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
- Leg je de plakjes hartige deeg op elkaar, en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand en zet apart.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Boen de champignons en snijd in plakjes. Was de courgette en snijd deze in ronde plakjes van 5 mm dik. Giet de gewelde zongedroogde tomaat af en snijd in dunne reepjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan of hapjespan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee. Draai het vuur uit en breng het mengsel op smaak met zout, peper, oregano en tijmblaadjes. Roer er tot slot de zongedroogde tomaat doorheen.
- Klop in een kom de eieren los. Voeg de crème fraîche toe en klop nogmaals licht door. Breng op smaak met peper en weinig zout.
- Verdeel de helft van de courgette plakjes over de deegbodem. Schep hier het ui-champignon-tomatenmengsel overheen en giet hier het eimengsel er op. Verdeel ongeveer 100 gram van de Parrano kaas hierover en dek af met de resterende plakken courgette en daarop weer de rest van de Parrano kaas. Vouw eventueel overhangend deeg terug over de bovenkant.
- Bak de Italiaanse quiche met zongedroogde tomaat af gedurende 40-45 minuten. Serveer hier hooguit een groene salade bij.
-
Mangiare!
Groetjes, Betty
Dit artikel betreft een samenwerking met Parrano . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina
Geef een reactie