• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Italiaanse Quiche met courgette en zongedroogde tomaten

Italiaanse Quiche met courgette en zongedroogde tomaten

8 november 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Deze Italiaanse Quiche met courgette en zongedroogde tomaten is een ode aan Italië. Met zijn tri-colore en uitgesproken smaken is dit de perfecte hartige taart of eigenlijk een quiche, voor die momenten dat je naar de zomer verlangd.

Quiche met Parrano kaas

Ik ben dol op quiches! Ideaal om restjes groente of vlees in te verwerken. En heerlijk voor de lunch, als licht diner, maar ook op de borrelplank of tijdens feestjes doen quiches en hartige taarten het heel goed. En een quiche kan natuurlijk niet zonder een goede portie kaas! Onlangs vertelde ik jullie al over mijn Bucketlist trip naar Toscane naar Parrano kaas. Naast een kookworkshop bovenop een berg in Toscane, werd er ook veel kaas gegeten. En dan heb ik het over Goudse kaas met een Italiaans tintje. Parrano staat namelijk bekend om de zakjes met kaassnippers en geraspte kaas, die je in het koelschap van de supermarkten tegenkomt. En onlangs heeft men ook stukken versgesneden kaas uitgebracht in een ‘originale’ en ‘robusto’ variant. Ik besloot om er in in ieder geval deze smaakvolle Italiaanse quiche met courgette en zongedroogde tomaten mee te maken.

Italiaanse Quiche met zongedroogde tomaat met parrano kaas recept betty's kitchen
Italiaanse Quiche met zongedroogde tomaat met parrano kaas recept betty's kitchen

Italiaanse Quiche maken

Deze stukken vers gesneden Parrano kaas zijn heerlijk van smaak en natuurlijk ideaal voor de borrel. Maar ook tijdens het koken komt deze kaas heel goed van pas. Zo maakte ik met blokjes Parrano kaas een overheerlijke, vegetarische Italiaanse quiche met zongedroogde tomaat. Alleen nog even in puntjes snijden en, warm of koud, serveren tijdens je volgende borrel. Voor heel eventjes was ik ook weer terug in Toscane. Ben je grote fan van deze Italiaanse quiche? Maak dan ook eens een Franse Quiche Lorraine, of een Quiche met asperges en geitenkaas. Stuk voor stuk overheerlijke recepten.


Print

Recept: Italiaanse Quiche met zongedroogde tomaat

Italiaanse Quiche met courgette en zongedroogde tomaten met parrano kaas recept betty's kitchen
Print Recipe

Deze Italiaanse Quiche met courgette en zongedroogde tomaten is een ode aan Italië. Met zijn tri-colore en uitgesproken smaken is dit de perfecte hartige taart of eigenlijk een quiche, voor die momenten dat je naar de zomer verlangd.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 1 hours 5 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: lunch
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 5 plakjes diepvries ‘hartige taart deeg’ (of maak zelf quiche deeg)
  • 75 gram zongedroogde tomaten, in heet water wellen *
  • 2 uien
  • 1 flinke knoflook teen
  • 125 gram champignons
  • 1 courgette
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes
  • 5 eieren (M)
  • 100 ml slagroom
  • 120 gram Parrano kaas, in kleine dobbelsteentjes
  • zout & peper
  • olijfolie

Extra:

  • Oven,
  • springvorm 24 cm,
  • bakpapier,
  • hapjes- of koekenpan,
  • kom + garde.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapieren en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
  2. Leg je de plakjes hartige deeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand.  Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand en zet apart.
  3. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Boen de champignons en snijd in plakjes. Was de courgette en snijd deze in ronde plakjes van 5 mm dik. Giet de gewelde zongedroogde tomaat af en snijd in dunne reepjes.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan of hapjespan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee. Draai het vuur uit en breng het mengsel op smaak met zout, peper, oregano en tijmblaadjes. Roer er tot slot de zongedroogde tomaat doorheen.
  5. Klop in een kom de eieren los. Voeg de slagroom toe en klop nogmaals licht door.  Breng op smaak met peper en weinig zout.Italiaanse Quiche met zongedroogde tomaat met parrano kaas recept betty's kitchenItaliaanse Quiche met zongedroogde tomaat met parrano kaas recept betty's kitchenItaliaanse Quiche met zongedroogde tomaat met parrano kaas recept betty's kitchen
  6. Verdeel de helft van de courgette plakjes over de deegbodem. Schep hier het ui-champignon-tomatenmengsel overheen en giet hier het eimengsel er op. Verdeel ongeveer 100 gram van de Parrano kaas hierover en dek af met de resterende plakken courgette en daarop weer de rest van de Parrano kaas. Vouw eventueel overhangend deeg terug over de bovenkant.
  7. Bak de Italiaanse quiche met zongedroogde tomaat af gedurende 40-45 minuten. Serveer hier eventueel een groene salade bij. Groetjes, Betty

Notes

*Gebruik je zongedroogde tomaat op olie – uit een potje? Giet dan enkel de olie af. Wellen is niet nodig.)

Je 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Italiaanse Quiche met zongedroogde tomaat met parrano kaas recept betty's kitchen

Dit artikel betreft een samenwerking met Parrano . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina

Category: Lunch recepten Tags: bladerdeeg, champignons, courgette, Crème fraiche, eieren, Italiaanse keuken, Kaas, knoflook, oregano, oven, Parrano, Parrano kaas, quiche, samenwerkingen, tijm, tomaten, uien, vegetarisch, zongedroogde tomaat

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Limon Bar & Restaurant in Amsterdam
Volgend bericht: Gezonder snoepen met pure chocolade »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in