• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Italiaanse Quiche met courgette en zongedroogde tomaten

Italiaanse Quiche met courgette en zongedroogde tomaten

8 november 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Deze Italiaanse Quiche met courgette en zongedroogde tomaten is een ode aan Italië. Met zijn tri-colore en uitgesproken smaken is dit de perfecte hartige taart of eigenlijk een quiche, voor die momenten dat je naar de zomer verlangd.

Quiche met Parrano kaas

Ik ben dol op quiches! Ideaal om restjes groente of vlees in te verwerken. En heerlijk voor de lunch, als licht diner, maar ook op de borrelplank of tijdens feestjes doen quiches en hartige taarten het heel goed. En een quiche kan natuurlijk niet zonder een goede portie kaas! Onlangs vertelde ik jullie al over mijn Bucketlist trip naar Toscane naar Parrano kaas. Naast een kookworkshop bovenop een berg in Toscane, werd er ook veel kaas gegeten. En dan heb ik het over Goudse kaas met een Italiaans tintje. Parrano staat namelijk bekend om de zakjes met kaassnippers en geraspte kaas, die je in het koelschap van de supermarkten tegenkomt. En onlangs heeft men ook stukken versgesneden kaas uitgebracht in een ‘originale’ en ‘robusto’ variant. Ik besloot om er in in ieder geval deze smaakvolle Italiaanse quiche met courgette en zongedroogde tomaten mee te maken.

Italiaanse Quiche met zongedroogde tomaat met parrano kaas recept betty's kitchen
Italiaanse Quiche met zongedroogde tomaat met parrano kaas recept betty's kitchen

Italiaanse Quiche maken

Deze stukken vers gesneden Parrano kaas zijn heerlijk van smaak en natuurlijk ideaal voor de borrel. Maar ook tijdens het koken komt deze kaas heel goed van pas. Zo maakte ik met blokjes Parrano kaas een overheerlijke, vegetarische Italiaanse quiche met zongedroogde tomaat. Alleen nog even in puntjes snijden en, warm of koud, serveren tijdens je volgende borrel. Voor heel eventjes was ik ook weer terug in Toscane. Ben je grote fan van deze Italiaanse quiche? Maak dan ook eens een Franse Quiche Lorraine, of een Quiche met asperges en geitenkaas. Stuk voor stuk overheerlijke recepten.


Print

Recept: Italiaanse Quiche met zongedroogde tomaat

Italiaanse Quiche met courgette en zongedroogde tomaten met parrano kaas recept betty's kitchen
Print Recipe

Deze Italiaanse Quiche met courgette en zongedroogde tomaten is een ode aan Italië. Met zijn tri-colore en uitgesproken smaken is dit de perfecte hartige taart of eigenlijk een quiche, voor die momenten dat je naar de zomer verlangd.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 1 hours 5 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: lunch
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 5 plakjes diepvries ‘hartige taart deeg’ (of maak zelf quiche deeg)
  • 75 gram zongedroogde tomaten, in heet water wellen *
  • 2 uien
  • 1 flinke knoflook teen
  • 125 gram champignons
  • 1 courgette
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes
  • 5 eieren (M)
  • 100 ml slagroom
  • 120 gram Parrano kaas, in kleine dobbelsteentjes
  • zout & peper
  • olijfolie

Extra:

  • Oven,
  • springvorm 24 cm,
  • bakpapier,
  • hapjes- of koekenpan,
  • kom + garde.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapieren en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
  2. Leg je de plakjes hartige deeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand.  Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand en zet apart.
  3. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Boen de champignons en snijd in plakjes. Was de courgette en snijd deze in ronde plakjes van 5 mm dik. Giet de gewelde zongedroogde tomaat af en snijd in dunne reepjes.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan of hapjespan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee. Draai het vuur uit en breng het mengsel op smaak met zout, peper, oregano en tijmblaadjes. Roer er tot slot de zongedroogde tomaat doorheen.
  5. Klop in een kom de eieren los. Voeg de slagroom toe en klop nogmaals licht door.  Breng op smaak met peper en weinig zout.Italiaanse Quiche met zongedroogde tomaat met parrano kaas recept betty's kitchenItaliaanse Quiche met zongedroogde tomaat met parrano kaas recept betty's kitchenItaliaanse Quiche met zongedroogde tomaat met parrano kaas recept betty's kitchen
  6. Verdeel de helft van de courgette plakjes over de deegbodem. Schep hier het ui-champignon-tomatenmengsel overheen en giet hier het eimengsel er op. Verdeel ongeveer 100 gram van de Parrano kaas hierover en dek af met de resterende plakken courgette en daarop weer de rest van de Parrano kaas. Vouw eventueel overhangend deeg terug over de bovenkant.
  7. Bak de Italiaanse quiche met zongedroogde tomaat af gedurende 40-45 minuten. Serveer hier eventueel een groene salade bij. Groetjes, Betty

Notes

*Gebruik je zongedroogde tomaat op olie – uit een potje? Giet dan enkel de olie af. Wellen is niet nodig.)

Je 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Italiaanse Quiche met zongedroogde tomaat met parrano kaas recept betty's kitchen

Dit artikel betreft een samenwerking met Parrano . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina

Category: Lunch recepten Tags: bladerdeeg, champignons, courgette, Crème fraiche, eieren, Italiaanse keuken, Kaas, knoflook, oregano, oven, Parrano, Parrano kaas, quiche, samenwerkingen, tijm, tomaten, uien, vegetarisch, zongedroogde tomaat

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Limon Bar & Restaurant in Amsterdam
Volgend bericht: Gezonder snoepen met pure chocolade »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in