• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Inspiratie / Travel / Reisblogs Italie / Een bucketlist trip naar Toscane (Villa Parrano)

Een bucketlist trip naar Toscane (Villa Parrano)

23 september 2017 Door Betina Oostveen 1 Comment

Afgelopen maand vloog ik naar Italië om een bezoek te brengen aan ‘Villa Parrano‘. Het werd een ware food bucketlist trip naar Toscane, waar menig foodie jaloers van zal worden. (#sorrynotsorry)

bucketlist trip naar toscane villa parrano

Er werd namelijk druk gekookt, truffels gezocht, veel wijn gedronken en met name kaas gegeten.  Heel veel kaas van Parrano natuurlijk. Ik neem jullie mee naar Italië in een fotoverslag.

Parrano Kaas

Wij Nederlanders houden veel van kaas. En wij zijn dan ook verdraaid goed in het maken van kaas. Zelfs Goudse kaas met een Italiaans tintje is voor ons weggelegd, zoals Parrano ons met zijn producten duidelijk laat blijken.

bucketlist trip naar toscane villa parrano

Stiekem ben ik ook een Nederlandse met een Italiaans tintje (lees: passie). En om onze kennismaking met Parrano kaas nog beter te laten smaken, ging ik, met 7 foodbloggers, naar Italië voor de ultieme ervaring. Samen met Annemieke, Anouk & Jadis, Kim, Naomi, Sabine, Susam tuften wij door het Toscaanse berglandschap en was la vita zeer bella. Schrijf je mee?

Torre Del tartufo (a.k.a Villa Parrano)

Via een (deels) verharde weg, over de haarspeldbochten, langs appelboomgaarden en diepe afgronden, banen wij ons een weg naar boven. Want bovenop de berg staat toch wel de mooiste villa van heel Toscane. Wij bevinden ons op slechts 12 kilometer van Arezzo en worden welkom geheten op Torre Del Tartufo:  De toren op het truffellandschap.

bucketlist trip naar toscane villa parrano

bucketlist trip naar toscane villa parrano

bucketlist trip naar toscane villa parrano

Deze Toscaanse villa is voorzien van ruime privé suites in Italiaanse stijl, luxe badkamers, full catering en inclusief ontspanning in het zwembad, sauna, hottub of stoombad. Het is een plek om bij te komen, verliefd te worden en om zelfs te trouwen. Stort je blik op oneindig, maak je hoofd leeg, want de bewoonde wereld lijkt hier wel mijlenver vandaan, en de tijd lijkt wel stil te staan. Chef Franco verwelkomt ons met een meergangen diner, met Parrano kaas, aan de buitentafel, onder de luifel (hier kwam al een droom uit). En uiteraard moeten wij de huisgemaakte limoncello’s of Vin Santo met huisgemaakte biscotti ook uitproberen. Deze plek móét echt op je to-visit verlanglijstje.

Wijnproeverij bij Villa la Ripa

De volgende dag wordt het tijd om die bucketlist af te gaan strepen en we beginnen met een bezoek aan een Italiaanse wijngaard voor een wijnproeverij. Oh ja, en die vind ook nog eens om 11 uur s’ochtends plaats. Zo dat zijn alvast 3 vinkjes! Bij Villa la Ripa mogen wij binnenkijken in de sprookjesachtige en historische villa van Saverio Luzzi. Deze wijngaard ligt in de Chianti streek en je mag hier dan ook prachtige Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot en Shiraz wijnen proeven. En nee die wil je echt niet uitspugen na het proeven.

bucketlist trip naar toscane villa parrano

bucketlist trip naar toscane villa parrano

Aan de grote eettafel komen de stukjes Parrano kaas weer voorbij, evenals brood en huisgemaakte Villa La Ripa Extra Vierge Olijfolie. En dan wil je eigenlijk ook nooit meer weg. Mocht je ooit in de buurt van Arezzo zijn, breng dan zeker een bezoek aan dit wijnhuis. Schrijf hem op je bucketlist! Er is zelfs een prachtige, gerestaureerde kapel in de villa, dus ook tip! voor diegenen die graag in Italië zouden willen trouwen.

Op jacht naar truffels

Na een middaglunch in een lokale bottega (Italiaanse eetwinkel), begeven wij ons weer de berg op naar Torre del Tartufo! Deze middag gaan wij namelijk op jacht naar truffels! (Check!) Want die groeien gewoonweg op het landgoed. Dus de truffelsnuffelaarster werd aan de lijn binnen gebracht. En terwijl haar blonde krullen op en neer dansen, rent mevrouw van boom naar boom om verse truffels op te sporen.

bucketlist trip naar toscane villa parrano truffeljacht

bucketlist trip naar toscane villa parrano truffeljacht

Maak jezelf geen illusie van een rustige boswandeling met een hond. Je moet echt vliegensvlug achter haar aan, anders zit zij straks lekker te genieten van de truffels, in plaats van wij. Binnen een paar minuten  scoren we zo een klein handje truffels. En die gingen natuurlijk mee de keuken in, want de rest van de middag worden wij even keihard aan het werk gezet door Chef Franco.

Toscaanse Kookschool ‘Tuscookany’

De villa is namelijk niet alleen een luxe verblijf, maar ook meteen een Toscaanse kookschool. En laat dat nou ook een typisch bucketlist dingetje zijn: een kookworkshop in het buitenland volgen! Omdat wij gezamenlijk het meer-gangen diner van de avond bereiden, moet er natuurlijk ook genoeg verse pasta gemaakt worden. (Daar ging weer een vinkje op mijn lijst). Ik dacht dat ik inmiddels mijn pasta al aardig dun kon uitrollen, maar met de fijne tips van Chef Franco, heb ik ook hier weer mijn grenzen in kunnen verleggen. Nu nog even in Nederland op zoek naar zo’n houten deegroller van 1 meter, want die heb je écht daarvoor nodig.

bucketlist trip naar toscane villa parrano truffeljacht

bucketlist trip naar toscane villa parrano truffeljacht

Maar goed, dit was dus zeker weer een Toscaanse droom die uitkwam en eentje die ik iedereen kan aanbevelen. Chef Franco is namelijk vrolijk, gezellig en geduldig en is overduidelijk fan van zijn groenten uit eigen tuin. Ik begrijp dus wel dat de Tuscookany kookschool vakanties ruim van te voren zijn volgeboekt, want wie wil er nou niet een kookcursus in Toscane volgen? Schrijven jullie nog steeds mee voor je eigen bucketlist?

De toren van Pisa

De volgende morgen is het vroeg opstaan geblazen. Want alvorens de terugvlucht naar Nederland plaatsvind, gaan we ook nog even een bezoekje brengen aan de toren van Pisa. Als kind zag ik hem elke week voorbij komen bij Ron’s Honeymoon Quiz op TV en wilde er altijd al graag naar toe. En met een klein uurtje speling voor het inchecken, ging dat allemaal nog net mooi lukken. Het bleek dat de toren in het echt ongeveer net zo groot was als op TV, maar goed, ik ben er wel geweest!! En daarna ook nog even een Italiaanse Gelato gescoord en staand een gloeiendhete espresso (to-go) achterover geslagen op het vliegveld. (Ding Ding Ding!) En dan komt er toch echt een einde aan mijn bucketlist trip naar Toscane.

bucketlist trip naar toscane villa parrano toren van pisa

Bij deze wil ik team Parrano ontzettend bedanken voor deze bucketlist trip naar Toscane! En natuurlijk mijn medefoodies voor de gezelligheid!  Mochten jullie nu geïnspireerd zijn of ook meer tips hebben voor in de regio Arezzo en Toscane, dan hoor ik het graag!

Ik ga nog even lekker nagenieten van alle foto’s en weer nieuwe dingen voor mijn food bucketlist bedenken.

Maak er een mooi weekend van!

Groetjes, Betty

 

 

Category: Reisblogs Italie Tags: bucketlist, Italiaanse keuken, Italie, Kookworkshop, Parrano kaas, persoonlijk, Toscane

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « Lijnzaad: kleine zaadjes met grote gezondheidsvoordelen
Next Post: Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette »

Reader Interactions

Comments

  1. Ingrid Veltkamp

    26 september 2017 at 12:28 pm

    Wat een geweldige ervaring is dit geweest!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • 7x Recepten met boerenkool 7x Recepten met boerenkool

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • Jaaaa daar zijn ze dan! Het ontbijt is toch wel mijn favoriete onderdeel van de dag! Deze gezonde(re) ontbijt muffins met blauwe bessen zijn namelijk de nieuwste hit tijdens ons familie ontbijt! 💕 En aan jullie reacties op mijn stories afgelopen week vinden jullie dat ook. 😉 Ga jij ze ook maken dit weekend? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
.
#weekend #muffins #gezonderecepten #gezondeontbijtmuffins #bakeallday #blauwebessen #blueberrymuffins #havermout #glutenvrij #heelhollandbakt #glutenvrij #lactosevrij #natuurlijkzoet https://bettyskitchen.nl/gezonde-ontbijt-muffins-blauwe-bes/
  • #JACKFRUITCHALLENGE
Ken jij Jackfruit al? Dit vlezige stukje fruit is een heerlijk alternatief voor een stukje vlees. Ik maakte er deze vegan kapsalon van maar in de vlog die nu online staat zie je nog veel meer lekkere recepten met jackfruit voorbijkomen. Doe mee met de challenge en maak ook eens JOUW favoriete gerecht met Jackfruit, en laat ons weten wat je er van vind! Eet smakelijk! .
. 
#jackfruit #vegan #kapsalon #vegetarisch #zoeteaardappel #rodebiet #wortel #veggies #plantbased #receptinbio
#jackfruittastetour #samenwerking
http://bit.ly/2V9GnGF
  • Zorg jij goed voor jezelf? Je weerstand kan namelijk wel een oppepper gebruiken in tijden van ziekte of om juist proberen te voorkomen dat je ziek wordt. Momenteel zit ik lekker een grapefruit te verorberen en bedenk dat je er ook een lekkere weerstand smoothie van kan maken. Het recept staat reeds online, zie klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
.
#grapefruit #getwellsoon #ziek #weerstand #veggies #fruit #plantbased #vegan #smoothie #groenesmoothie
http://bit.ly/2V9CYaT
  • #PASTA
Voor de liefhebbers van pasta heb ik weer een lekker lijstje voor jullie samengesteld! Met deze 10x vegetarische pasta recepten zet je elke week een heerlijk gezonde en vegetarisch gerecht op het menu. Welke is jouw favoriet?
.
.
#klikbarelinkinbio #deweekisweerdoormidden #woensdag #pasta #vegetarisch #tartufo #spinazie #linguine
http://bit.ly/2VbNUoD
  • Kijk ze zitten dan! Twee foodies die duidelijk heel blij worden van de @amsterdam_arepas! Wie had gedacht dat zo'n klein mais broodje zoveel plezier met zich mee kan brengen. Kennen jullie de arepa's al? Het is een nationale trots uit Venezuela! Wij brachten een bezoekje aan de popup store tijdens de #jackfruittastetour deze maand en sindsdien ben ik thuis ook helemaal in de ban van dit veelzijdige stukje fruit. En aankomende vrijdag vertel ik je er meer over!
De prachtige foto's zijn gemaakt door @mvoorbergen!
.
.
#amsterdam #jackfruit #arepa #amsterdamarepas #vegan #vegetarisch @thelemonkitchennl
  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee