• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Amsterdam / Limon Bar & Restaurant in Amsterdam

Limon Bar & Restaurant in Amsterdam

7 november 2017 Door Vincent Nijhof 1 Reactie

Onlangs ging ik proeven bij Bar Restaurant Limon op de Zuidas in Amsterdam. Dit gebied ligt op een unieke plek tussen de Amsterdamse binnenstad en Schiphol, en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bruisende Amsterdamse wijk met internationale allure.

Limon bar restaurant in Amsterdam review betty's kitchen

Het is dan ook een plek waar Limon goed tot zijn recht komt:  Waar internationale flair kruist met een hoog huiskamer gehalte. En het eten is er ook nog eens heerlijk.

De Zuidas van Amsterdam

Veel grote Internationale bedrijven (zoals Google, Salesforce, AkzoNobel etc) hebben zich er inmiddels al gevestigd. Zuidas staat bekend om haar zakencentrum en prachtige appartementen complexen, maar heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo kun je er fijn hardlopen in het Amsterdamse Bos, winkelen in de gezellige buurtwinkels, bezoeken van een evenement/tentoonstelling en lekker eten bij Limon Bar & Restaurant natuurlijk 😉

 

Een perfecte gastheer

Het is even zoeken naar restaurant-Bar  Limon, want Zuidas zit namelijk vol met interessante, nieuwe hotspots, dus je komt ogen tekort.  De ruimtelijke en moderne hoge gebouwen zijn imposant en geven je het gevoel dat je in New York of een andere hippe wereldstad vertoeft.

 

Limon bar restaurant in Amsterdam review betty's kitchen

Limon bar restaurant in Amsterdam review betty's kitchen

Nick Zwart als restaurant manager is vanavond onze gastheer en verwelkomt ons hartelijk als we aankomen, Voor de deur is meteen het buitenterras met lange houten picknick banken, die ideaal zijn voor de vrijdagmiddag borrel (vrij-mi-bo). En voor de hardwerkende yup… is er coffee to-go in de knusse en moderne coffee corner bij binnenkomst! Wij worden vervolgens welkom geheten door Nick Zwart, de restaurant manager en gastheer van de avond.

 

 Bar en lounge

Mijn vrouw en ik worden uitgenodigd om plaats te nemen aan de mooie marmeren bar op de beneden verdieping. Onder het genot van een heerlijk glas cava , merken wij dat Nick heel wat ervaring heeft in de bediening en leiding geven. Vlot en charmant bedient hij zijn gasten en neemt voor iedereen de tijd. Hij voelt zich duidelijk op zijn plaats in Limon en dat snappen wij maar al te goed. Vanaf de lederen barkruk kan ik ook rustig de sfeer in me opnemen.

Verbinden van mensen en verschillende werelden

De beneden verdieping voelt als een huiskamer,  die zo uit een mooi woonmagazine komt. Warme Perzische kleden liggen onder een mooie lederen bank, met aan de zijkant leuke houten ronde bijzettafeltjes. Verschillende gekleurde stoelen staan rondom zodat je heerlijk intiem van je kopje koffie of drankje kunt genieten, voordat je besluit aan te schuiven in het restaurant boven. Een lange robuuste eettafel, met plaats voor circa 8 personen, staat klaar om gezellig met je familie, vrienden of collega’s te proosten op de avond.  De urban boekenkast is gemaakt van staal en staat vol met werken van bekenden uit de muziek- , schrijf- en film wereld. Je kunt zien dat evenementen, feestjes, sport, muziek en culturele aangelegenheden een belangrijke plaats innemen in het restaurant. As je geluk hebt, zit je zo met de spelers van Ajax aan de bar, want Limon ligt midden in het hippe woongebied van de Zuidas.

Jungle Vibe

Wat me meteen opvalt zijn de vele diverse groene planten om ons heen, in hangpotten of staand in plantenbakken. Het geeft het donkere houten interieur een warme en huiselijke uitstraling . Ook de speelse verlichting, gehangen op verschillende hoogtes en gemaakt van stof, leer of juist hippe peertjes aan staaldraad, draagt hieraan bij. Eigenaar Murat Demir kwam even bij ons aanschuiven en vertelde vol trots over zijn andere succesvolle onderneming ‘De Turk’  aan de Van Woustraat. Deze Turkse buurtsuper is een mix tussen supermarkt, speciaalzaak en Turkse koffiezaak en is zeker ook een bezoek waard! Mocht je van een avondje whiskey proeven houden, dan zit je bij Limon ook helemaal goed. Murat heeft namelijk een speciale kast met verschillende Whiskey’s aan laten leggen.

Wij begeven ons hierna naar het restaurant boven. Hier bevinden zich wederom gezellige tafels, planten en een leuke moderne Fresco’s op de muur. Het restaurant van Limon doet een beetje mediterraans aan en geeft, bij mij, een ontspannen vakantiegevoel. Ik kan aan de andere gasten zien dat ze het duidelijk naar hun zin hebben, want er word geproost, gelachen en gesmuld. Het publiek is divers te noemen: niet alleen zakenlieden, die onder het genot van een biertje de laatste deadline’s bespreken, maar ook toeristen die rondom de Zuidas in de luxe hotels overnachten. Het is een plek met een warm en knus gevoel en spreekt dan ook meerdere culturen aan, ook als je ver weg van huis bent.


Dit eet je bij Limon in Amsterdam

Voorgerecht(en):

Aangezien er zoveel keuze op de kaart staat, kregen wij een proeverij van tonijn, radijs, cherry tomaatjes, bloemkool, zeewiersalade (wakame), Oester met frisse citroen op een bedje van zout, een werkelijk heerlijke vega ‘bieterbal’ en zalm met een papadum chipje (Delicious!).  Aangezien de Oosterse keuken een van onze favorieten is vinden we de fusion met de Franse keuken geweldig! We dronken hierbij een frisse Pinot Grigio uit 2015.

Tussengerecht:

Het tweede gerecht was een overheerlijke licht pittige kokos curry soep met kokosschuim, taugé, bospaddestoelen, bosui en wij proefden duidelijk de citroengras. Dit gerecht was onze absolute favoriet van de avond en is dan ook zeer aan te raden!

Hoofdgerecht:

Toen het hoofdgerecht werd geserveerd (waar kan ik dit prachtige bord overigens kopen?!) werden mijn zintuigen helemaal happy. Het leek wel een schilderij en had echt een WOW (!) factor!. Deze gang bestond uit een combinatie van twee gerechten: namelijk pasta Vongole en daarbij Gamba’s met Oosterse noedels, piccalilly, rode pepers, wortel, broccoli, gewokt kabeljauw filet en mosterd dressing. Ondanks de verfijndheid van de gerechten, ga je zeker niet met een honger gevoel naar huis! Wij dronken hierbij een volle en zachte Chardonnay uit Frankrijk.

Dessert:

Ook dit keer konden we het niet weerstaan om een proeverij te proberen. De verschillende desserts leken net kleine cadeautjes op het bord. Je ziet hier: een dadeltaart met karamel-zeezout ijs en een crumble van hazelnoot, een chocoladetaart met kokosschuim, gekarameliseerde pistache noot, maar ook een Sticky Milk-Pie en een Cheesecake met citroen, blauwe bes en een zoetzuur appeltje. Wat een feest op ons bord! Dit was een goede afsluiter  van de avond, dus mocht je een keer op de Zuidas vertoeven, houdt dan zeker dit fijne restaurant in gedachten.

Gegroet,

Vincent


Review Limon Bar & Restaurant Amsterdam

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

 

 

 

 

  • Zeer goed bereikbaar met trein, bus (461) halte Gustav Mahlerplein of auto (meerdere parkeergarages aanwezig maar gezien de hoge kosten is openbaar vervoer aan te raden).
  • Inspirerende omgeving. Je waant je namelijk in New York of andere grote wereldstad.
  • Terras voor de deur. 
  • De charismatische restaurant manager Nick Zwart.
  • Gerechten worden verfijnd opgediend.
  • Goede prijs-kwaliteit.
  • Toegankelijke sfeer.
  • En ook ideaal gelegen voor een uitgebreide werklunch of zelfs zakelijke lunch/diner.
  • Coffee to-go, als je toch op weg bent naar je werkplek in de buurt.

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

 

 

 

  • Mocht je slecht ter been zijn dan kunnen de trappen naar de lounge bar beneden, of naar het restaurant boven, een obstakel zijn.
  • Vergeleken met het restaurant mag het terras een update krijgen.
  • Op zondag is het restaurant vaak gesloten (check de website van Limon voor actuele informatie).

Cijfers:    Prijs: €  / € €     Eten:  7.5      Service:  8     Decor:  8   Totaal:  7.8

Limon Bar/Restaurant
Gustav MahlerPlein 222
1082 MA, Amsterdam
The Netherlands
https://limonamsterdam.nl

 

vincent nijhof foodblogger Betty's Kitchen wie is vincent nijhof

Voor deze review was ik uitgenodigd door Limon, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Amsterdam Tags: Amsterdam, review, Zuidas

Over Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Vorig bericht: « Gnocchischotel met halloumi en noten
Volgend bericht: Italiaanse Quiche met zongedroogde tomaat »

Lees Interacties

Reacties

  1. Wout

    7 november 2017 om 9:38 pm

    Mooi restaurant een huiselijke sfeer en de gerechten

    Zien er heel mooi uit . Vincent gaan we daar eten

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in