• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Italiaanse piadina met gegrilde groenten

Italiaanse piadina met gegrilde groenten

3 februari 2025 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Het is weer een Meatless Monday en dan zetten wij graag de groenten in de spotlight! Breng vandaag een beetje zomers Italië in huis door bijvoorbeeld deze vegetarische Italiaanse piadina met gegrilde groenten te maken. Heerlijk met zongedroogde tomaatjes, walnoten en mozzarella. Andiamo a mangiare! (=Kom we gaan eten)

recept italiaanse piadina met gegrilde groenten © bettyskitchen.nl
recept italiaanse piadina met gegrilde groenten © bettyskitchen.nl

Vegetarische Italiaanse piadina

De Italiaanse piadina is een zacht platbrood. Het lijken een soort wraps, maar dan dikker en rijker van smaak. Ik had de variant met extra vierge olijfolie erin verwerkt en een Italiaanse piadina met gegrilde groenten is perfect als lunch of als licht diner. De Italianen stoppen er meestal kazen en zelfs vleeswaren in. En je kunt het beleg dan ‘koud’ eten, in een opgewarmde piadina, zoals je bijvoorbeeld met een falafel wrap zou verwachten. Of je kunt de reeds gevulde piadina zelfs even grillen of bakken in een koekenpan voor een warme maaltijd. Een beetje te vergelijken als met quesadilla maken.

recept italiaanse piadina met gegrilde groenten © bettyskitchen.nl
recept italiaanse piadina met gegrilde groenten © bettyskitchen.nl

Nog meer platbrood recepten

Niet alleen is deze Italiaanse piadina met gegrilde groenten en mozzarella perfect voor een Meatless Monday. Je kunt namelijk ook lekker genieten van nog meer platbrood recepten die hier op de site staan. Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met zelf flatbread maken van slechts 4 ingrediënten. Maar maak ook eens een Libanese pizza met gegrilde groenten. Of ga voor een Indiaas naanbrood met gegrilde bloemkool! En wat dacht je van zelf rotiplaat maken en er bijvoorbeeld Masala kerrie-eieren bij te serveren? Eet smakelijk alvast!


Print

Italiaanse piadina met gegrilde groenten

recept italiaanse piadina met gegrilde groenten © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Italiaanse piadina is een zacht platbrood. Het lijken een soort wraps, maar dan dikker en rijker van smaak en geweldig om te serveren met gegrilde groenten, kaas en zelfs vleeswaren. Speciaal voor een vegetarische lunch of avondmaaltijd maak je deze Italiaanse piadina met gegrilde groenten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 – 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 Italiaanse piadina’s
  • 1 aubergine
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 tomaten
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 maxi mozzarella (ca 225 gram)
  • 4 el. basilicum pesto
  • 40 gram ongebrande walnoten of pistachenoten
  • 40 gram rucola sla(melange)
  • peper & zout
  • Olijfolie, om te bakken

Instructions

  1. Was de aubergine en puntpaprika en snij in plakjes van 1 cm dikte. Verwarm wat olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur en grill de gril de aubergine en puntpaprika aan beide kanten gedurende 5 – 10 minuten. Zo krijgen ze mooie grill strepen en worden tevens wat zachter.
  2. Was de tomaten en snijd in plakjes. Dep de zongedroogde tomaten droog en snijd in dunne reepjes. Dep de mozzarella droog en snijd in plakjes.
  3. Bereid de piadina’s volgens de gebruiksaanwijzing. Ik leg ze bijvoorbeeld een voor een even in een koekenpan zonder olie en op middelhoog vuur. Wacht tot ze een beetje beginnen op te poffen en draai om. Haal uit de pan en bestrijk meteen de bovenzijde met een eetlepel pesto.
  4. Verdeel de gegrilde aubergine, puntpaprika, de zongedroogde tomaten, plakjes tomaat en plakjes mozzarella over slechts 1 helft heen. De piadina’s worden namelijk dubbel gevouwen (zoals op de foto).
  5. Vermaal naar eigen smaak peper en zout over de groenten en tot slot verdeel je de rucola en walnoten over de piadina’s. Klap ze daarna dus dubbel en zet eventueel nog vast met een prikkertje.

Geniet ervan! 

Notes

Variatietips:

Je kunt de piadina natuurlijk beleggen met groente naar keuze. Maak bijvoorbeeld eens deze gegrilde courgette met burrata en stop deze in de de piadina. Of ga voor diverse Italiaanse vleeswaren en bijvoorbeeld pistachepasta zoals bij dit broodje mortadella.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept italiaanse piadina met gegrilde groenten © bettyskitchen.nl
recept italiaanse piadina met gegrilde groenten © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van een van deze Italiaanse Piadina met gegrilde groenten en mozzarella!

recept italiaanse piadina met gegrilde groenten © bettyskitchen.nl

Category: Lunch recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, brood, gegrilde groenten, Italiaanse Keuken, Kaas, lunch, mozzarella, Nanda Appelman, pesto, piadina, pistachenoten, puntpaprika, rucola, sla, tomaten, vegetarisch, walnoten, zongedroogde tomaten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Chinese Walnoot Koekjes (Hup Toh Soh)
Volgend bericht: Kimchi Noedelsoep met Kip »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee