Print

Recept: Italiaanse piadina met gegrilde groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 Italiaanse piadina’s
  • 1 aubergine
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 tomaten
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 buffelmozzarella
  • 4 el. groene pesto
  • 1 flinke hand ongeroosterde, ongebrande walnoten
  • 1 flinke hand rucola
  • 1 el. gedroogde basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te grillen

Instructions

  1. Bereid de piadina’s volgens de gebruiksaanwijzing. Zorg ervoor dat ze op het moment van serveren lekker warm zijn.
  2. Was de aubergine, puntpaprika en tomaten en snij in plakjes. Verwarm wat olijfolie in een grilpan op middelhoog vuur. Gril de aubergine en puntpaprika aan beide kanten totdat ze een lekker grilrandje hebben.
  3. Snij ook de mozzarella in dunne plakken. Verkruimel de walnoten en rooster in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  4. Zodra de piadina’s gaar zijn bestrijk je één zijde met een eetlepel pesto. Verdeel de gegrilde aubergine en puntpaprika, de zongedroogde tomaten en plakjes tomaat eroverheen. De piadina’s worden dubbel geklapt (zoals op de foto), dus verdeel de ingrediënten over de helft zodat hij nog dubbel geklapt kan worden.
  5. Vermaal naar eigen smaak peper en zout over de groenten. Als laatste verdeel je de rucola en walnoten over de piadina’s en klap je ze dubbel. Zet eventueel nog vast met een prikker.

Geniet ervan! Liefs, Nanda

Notes

Hoewel de piadina’s lauwwarm het lekkerst zijn, zijn ze ook koud te serveren. Dus mocht je er één overhouden, bewaar deze dan vooral (goed afgedekt) in de koelkast om bijvoorbeeld voor de lunch de dag erna te kunnen nuttigen.