• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Surinaamse ei masala

Surinaamse ei masala

3 oktober 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Op zoek naar een lekker kruidig gerecht met eieren in de hoofdrol? Deze Surinaamse ei masala zijn kerrie eieren uit Suriname. Ze worden als bijgerecht voor o.a. roti geserveerd en je maakt ze supersnel klaar.

Hoe maak je kerrie eieren uit Suriname?

Eieren zijn een prima vervanging voor een stukje vlees. Daarnaast combineren ze heel goed met kerrie kruiden en dat zie je geregeld terug in de Surinaamse keuken. Vandaag deel ik dan ook een recept voor ei masala ofwel kerrie eieren uit Suriname. Deze worden ten eerste hard gekookt, daarna gefrituurd en in Surinaamse kerrie saus geserveerd. De hartverwarmde Garam Masala kruidenmix is hierbij onmisbaar als smaakmaker en daarom wordt dit gerecht ook wel Surinaamse ei masala genoemd.

Veel Surinaamse gerechten vinden hun oorsprong in de Javaanse keuken. Ken je ook al deze Indonesische Sambal Goreng Telor waarbij gefrituurde eieren worden geserveerd in een pittige sambal saus?

surinaamse_ei_masala_eieren_in_kerriesaus_© bettyskitchen_
surinaamse_ei_masala_eieren_in_kerriesaus_© bettyskitchen_
surinaamse_ei_masala_eieren_in_kerriesaus_© bettyskitchen_

Waar serveer je Surinaamse ei masala bij?

Deze gefrituurde kerrie eieren uit Suriname wordt veelal als bijgerecht gegeten. Dan kun je gerust 1 ei per persoon aanhouden. Maar je kunt er ook voor kiezen om dit als lunchgerecht te serveren, met bijvoorbeeld een roti plaat om die saus lekker mee op te deppen. Maak er nog een kleine salade bij en je hebt een heerlijke, kruidige en gezonde lunchmaaltijd voor twee. Maar je kunt de Surinaamse ei masala ook serveren bij de volgende recepten:

  • Roti met kip en kousenband
  • Pinda kip uit de slowcooker
  • Saoto kippensoep
  • Nasi met noten en gebakken banaan
  • Pindasoep met rijst
  • Surinaamse bami
  • Gebakken rijst
  • Kipsate

Print

Recept: Surinaamse ei masala

surinaamse_ei_masala_eieren_in_kerriesaus_© bettyskitchen_
Print Recipe

Dit is een makkelijk recept voor ei masala ofwel kerrie eieren uit Suriname. De gekookte eieren worden gefrituurd en in kerrie saus geserveerd. Lekker als bijgerecht voor bijv. roti met kip en kousenband. Maar het maakt ook een prima lunch voor twee, samen met warme roti plaat.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2 – 4 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Surinaamse Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 6 eieren
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ tl sambal oelek
  • 1 el garam massala kruiden
  • ½ tl kurkuma
  • ½ maggi bouillonblokje (of groentebouillon)
  • 150 ml water
  • 1 takje selderijblad, fijngehakt
  • peper & zout

Extra:

  • klein kookpannetje
  • keukenpapier
  • zonnebloemolie, voor het frituren
  • (kleine) koekenpan

Instructions

  1. Breng een pannetje water aan de kook. Gebruik een lepel om de eieren in het kokende water te plaatsen en kook ze in 10 minuten hard. Laat schrikken onder een koude kraan en laat volledig afkoelen in koud water. Pel ze daarna ook gemakkelijker onder water. Droog de eieren goed af met keukenpapier.
  2. Maak de kookpan schoon en vul met een flinke laag zonnebloemolie (ca 500 ml) voor het frituren. Verwarm de olie tot 180 graden frituur de eieren zo’n 2 minuten om te voorzien van een lichtbruin krokant velletje. Schep daarna uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Let op! Frituur nooit teveel eieren tegelijkertijd (als je dit recept vermenigvuldigd), max. 4 stuks per keer is voldoende. Daarna de olie weer opnieuw naar temperatuur brengen.
  3. Verwarm een (kleine) koekenpan op middelmatig vuur. Voeg een scheutje olie toe en bak de uien en knoflook glazig gedurende 2 minuten. Voeg de sambal oelek, masala en kurkuma toe en bak 1 minuut mee. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Breng aan de kook en leg de gefrituurde eieren in de saus. Verlaag het vuur en laat de kerriesaus gedurende 5 -10 minuten zachtjes inkoken. Rol de eieren af en toe door de saus.

Nyan Switi! (= eet smakelijk!)

Keywords: eieren, kerrie, masala, bijgerecht, uien, knoflook, kurkuma,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

surinaamse_ei_masala_eieren_in_kerriesaus_© bettyskitchen_

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze Surinaamse ei masala.

Category: Bijgerechten, Lunch recepten Tags: bijgerecht, bouillon, eieren, frituren, garam masala, Glutenvrij, knoflook, rode peper, roti, sambal, selderij, Surinaamse keuken, uien, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 31x Film tips voor Halloween
Volgend bericht: 20x Recepten met pompoen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in