• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Libanese pizza met gegrilde groenten

Libanese pizza met gegrilde groenten

14 januari 2017 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Voor komend weekend heb ik een gezonde Libanese pizza met gegrilde groenten op het menu staan. Een pizza met een knipoog naar Italië, want heb je het over pizza dan horen daar wel Italiaanse elementen in toch? De pizza zit bomvol groenten dus lekker voedzaam en gezond.

Libanese Wraps als pizzabodem

De basis van de pizza zijn Libanese wraps, deze zijn wat luchtiger en zachter dan de Mexicaanse variant in de supermarkt. Deze Libanese wraps kun je overigens ook gewoon in de supermarkt vinden. Koop er dan ook meteen een bakje houmous bij (of maak zelf houmous). In de verpakking zitten namelijk vaak een stuk of 5 wraps en je hebt er maar 2 nodig voor dit gerecht. De pizza’s zijn erg voedzaam, dus je hebt waarschijnlijk voldoende aan 2 of 3 voor een gezonde maaltijd met z’n tweeën. Dan kun je de overige lekker met houmous eten! Of maak wat extra pizza’s voor de lunch de volgende dag.

Hou jij wel van deze pizza’s met een alternatieve bodem of twist? Check dan hier 10x pizza, maar dan anders recepten 🙂

Libanese pizza met gegrilde groenten

De Libanese keuken is heel geschikt voor vegetariërs, denk aan houmous, noten, geitenkaas, feta, kikkererwten, tabouleh en het gebruik van diverse soorten groenten. Die Libanese twist ben ik dan ook zeker niet vergeten in de ingrediënten. Voor een lekker alternatief heb ik ook Italiaanse pizzasaus en pesto gebruikt en die combinatie smaakt meer dan prima met elkaar! Deze Libanese pizza met gegrilde groenten is er zeker eentje om van te smullen, al zeg ik het zelf!

Zelfmaaktip: Voor de pizza’s kun je kant-en-klare pizzasaus uit een potje gebruiken. Natuurlijk kun je ook je eigen pizzasaus gebruiken. Voor een recept hiervoor zie hier het basisrecept van Betty voor tomatensaus voor op de pizza.


Print

Recept: Libanese pizza met gegrilde groenten

Libanese pizza met gegrilde groenten
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Arabische Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 of 3 Libanese wraps (afhankelijk van je eetlust),
  • Een potje pizzasaus (zo’n 200 gram),
  • 2 zoete puntpaprika’s,
  • 1 aubergine,
  • 150 gram kikkererwten (uit een potje),
  • 75 gram smeerbare geitenkaas,
  • Handje hazelnoten/pijnboompitten,
  • 2 el. groene pesto,
  • Extra vierge olijfolie,
  • Traditionele olijfolie om mee te grillen,
  • Peper en zout.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snij de puntpaprika’s in lange repen en verwijder de zaadlijsten. Snij de aubergine in dunne plakken. Verwarm wat olijfolie in een grillpan en grill de zoete paprika’s en aubergine op middelhoog vuur. Waarschijnlijk moet dat even om de beurt, of je moet een hele grote grillpan hebben. De groenten moeten een licht grill randje krijgen, laat ze niet zwart grillen.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken en meng deze in een kom samen met de pesto, 1 el. extra vierge olijfolie en een snuf peper en zout naar smaak.
  4. Leg de wraps klaar op een stuk bakpapier op het ovenrooster. Besmeer de wraps met een bolle lepel met de pizzasaus. Verdeel vervolgens de gegrilde paprika en aubergine eroverheen, gevolgd door het kikkererwten-mengsel. Plaats de pizza’s in het midden van de oven en bak ze zo’n 10 minuten.
  5. Klop ondertussen de geitenkaas los in een kommetje. Rooster de hazelnoten en pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  6. Zodra de Libanese pizza met gegrilde groenten klaar is, verdeel je de geitenkaas en noten eroverheen. Besprenkel naar smaak met nog wat extra vierge olijfolie.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

 

Libanese pizza met gegrilde groenten

Category: Pizza Recepten Tags: aubergines, geitenkaas, hazelnoten, hoofdgerecht, Italiaanse keuken, kikkererwten, Libanese keuken, Nanda Appelman, olijfolie, pesto, pijnboompitten, puntpaprika, vegetarisch, wraps

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « SUGO Pizza in Rotterdam
Volgend bericht: Naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anja

    13 maart 2019 om 8:33 pm

    Wat is dit vreselijk lekker! Heb er ééntje voor mezelf gemaakt. Was meer dan genoeg, het was even werk maar de moeite waard.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      21 maart 2019 om 9:41 am

      Hi Anja, dank je wel voor je reactie en wij zijn blij dat het zo lekker heeft gesmaakt!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in