• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Italiaanse piadina met gegrilde groenten

Italiaanse piadina met gegrilde groenten

18 maart 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Het is weer Meatless Monday, dus zet bijvoorbeeld deze vegetarische Italiaanse piadina met gegrilde groenten, zongedroogde tomaatjes, walnoten en buffelmozzarella op het menu. Need I say more?

Vegetarische Italiaanse piadina

Je zet deze Italiaanse piadina met gegrilde groenten in een mum van tijd op tafel! Heel geschikt als vegetarisch hoofdgerecht voor een doordeweekse dag. Piadina’s zijn een Italiaans platbrood, die ik onlangs voor het eerst meenam uit de supermarkt. Ken jij die piadina’s al? Het lijken een soort wraps, maar dan dikker en rijker van smaak. Ik had de variant met extra vierge olijfolie erin verwerkt. En het is echt heel lekker om de Italiaanse piadina te serveren met gegrilde groenten.

recept vegetarische italiaanse piadina met gegrilde groenten Nationale Week Zonder Vlees © bettyskitchen

Nog meer platbrood recepten

Niet alleen is deze Italiaanse piadina met gegrilde groente perfect voor een Meatless Monday. Je kunt namelijk ook lekker genieten van nog meer platbrood recepten, zoals deze Libanese pizza met gegrilde groenten of maak een naanbrood met gegrilde bloemkool!

En wil je ook eens zelf platbrood maken? Check dan dit recept voor Lavash platbrood met slechts 3 ingredienten!


Print

Recept: Italiaanse piadina met gegrilde groenten

recept vegetarische italiaanse piadina met gegrilde groenten Nationale Week Zonder Vlees © bettyskitchen
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 Italiaanse piadina’s
  • 1 aubergine
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 tomaten
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 buffelmozzarella
  • 4 el. groene pesto
  • 1 flinke hand ongeroosterde, ongebrande walnoten
  • 1 flinke hand rucola
  • 1 el. gedroogde basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te grillen

Instructions

  1. Bereid de piadina’s volgens de gebruiksaanwijzing. Zorg ervoor dat ze op het moment van serveren lekker warm zijn.
  2. Was de aubergine, puntpaprika en tomaten en snij in plakjes. Verwarm wat olijfolie in een grilpan op middelhoog vuur. Gril de aubergine en puntpaprika aan beide kanten totdat ze een lekker grilrandje hebben.
  3. Snij ook de mozzarella in dunne plakken. Verkruimel de walnoten en rooster in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  4. Zodra de piadina’s gaar zijn bestrijk je één zijde met een eetlepel pesto. Verdeel de gegrilde aubergine en puntpaprika, de zongedroogde tomaten en plakjes tomaat eroverheen. De piadina’s worden dubbel geklapt (zoals op de foto), dus verdeel de ingrediënten over de helft zodat hij nog dubbel geklapt kan worden.
  5. Vermaal naar eigen smaak peper en zout over de groenten. Als laatste verdeel je de rucola en walnoten over de piadina’s en klap je ze dubbel. Zet eventueel nog vast met een prikker.

Geniet ervan! Liefs, Nanda

Notes

Hoewel de piadina’s lauwwarm het lekkerst zijn, zijn ze ook koud te serveren. Dus mocht je er één overhouden, bewaar deze dan vooral (goed afgedekt) in de koelkast om bijvoorbeeld voor de lunch de dag erna te kunnen nuttigen.

Keywords: piadina, vegetarisch, groenten,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vegetarische italiaanse piadina met gegrilde groenten Nationale Week Zonder Vlees © bettyskitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, gegrilde groenten, Italiaanse keuken, mozzarella, Nanda Appelman, tomaten, vegetarisch, walnoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Ovenpannenkoek met citroen (video)
Volgend bericht: 7x Bananen brood recepten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in