Het is weer een Meatless Monday en dan zetten wij graag de groenten in de spotlight! Breng vandaag een beetje zomers Italië in huis door bijvoorbeeld deze vegetarische Italiaanse piadina met gegrilde groenten te maken. Heerlijk met zongedroogde tomaatjes, walnoten en mozzarella. Andiamo a mangiare! (=Kom we gaan eten)


Vegetarische Italiaanse piadina
De Italiaanse piadina is een zacht platbrood. Het lijken een soort wraps, maar dan dikker en rijker van smaak. Ik had de variant met extra vierge olijfolie erin verwerkt en een Italiaanse piadina met gegrilde groenten is perfect als lunch of als licht diner. De Italianen stoppen er meestal kazen en zelfs vleeswaren in. En je kunt het beleg dan ‘koud’ eten, in een opgewarmde piadina, zoals je bijvoorbeeld met een falafel wrap zou verwachten. Of je kunt de reeds gevulde piadina zelfs even grillen of bakken in een koekenpan voor een warme maaltijd. Een beetje te vergelijken als met quesadilla maken.





Nog meer platbrood recepten
Niet alleen is deze Italiaanse piadina met gegrilde groenten en mozzarella perfect voor een Meatless Monday. Je kunt namelijk ook lekker genieten van nog meer platbrood recepten die hier op de site staan. Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met zelf flatbread maken van slechts 4 ingrediënten. Maar maak ook eens een Libanese pizza met gegrilde groenten. Of ga voor een Indiaas naanbrood met gegrilde bloemkool! En wat dacht je van zelf rotiplaat maken en er bijvoorbeeld Masala kerrie-eieren bij te serveren? Eet smakelijk alvast!
Italiaanse piadina met gegrilde groenten
De Italiaanse piadina is een zacht platbrood. Het lijken een soort wraps, maar dan dikker en rijker van smaak en geweldig om te serveren met gegrilde groenten, kaas en zelfs vleeswaren. Speciaal voor een vegetarische lunch of avondmaaltijd maak je deze Italiaanse piadina met gegrilde groenten.
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 2 – 4 personen 1x
- Category: Lunch
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 4 Italiaanse piadina’s
- 1 aubergine
- 1 zoete puntpaprika
- 2 tomaten
- 8 zongedroogde tomaten
- 1 maxi mozzarella (ca 225 gram)
- 4 el. basilicum pesto
- 40 gram ongebrande walnoten
- 40 gram rucola sla(melange)
- peper & zout
- Olijfolie, om te bakken
Instructions
- Was de aubergine en puntpaprika en snij in plakjes van 1 cm dikte. Verwarm wat olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur en grill de gril de aubergine en puntpaprika aan beide kanten gedurende 5 – 10 minuten. Zo krijgen ze mooie grill strepen en worden tevens wat zachter.
- Was de tomaten en snijd in plakjes. Dep de zongedroogde tomaten droog en snijd in dunne reepjes. Dep de mozzarella droog en snijd in plakjes.
- Bereid de piadina’s volgens de gebruiksaanwijzing. Ik leg ze bijvoorbeeld een voor een even in een koekenpan zonder olie en op middelhoog vuur. Wacht tot ze een beetje beginnen op te poffen en draai om. Haal uit de pan en bestrijk meteen de bovenzijde met een eetlepel pesto.
- Verdeel de gegrilde aubergine, puntpaprika, de zongedroogde tomaten, plakjes tomaat en plakjes mozzarella over slechts 1 helft heen. De piadina’s worden namelijk dubbel gevouwen (zoals op de foto).
- Vermaal naar eigen smaak peper en zout over de groenten en tot slot verdeel je de rucola en walnoten over de piadina’s. Klap ze daarna dus dubbel en zet eventueel nog vast met een prikkertje.
Geniet ervan!
Notes
Variatietips:
Je kunt de piadina natuurlijk beleggen met groente naar keuze. Maak bijvoorbeeld eens deze gegrilde courgette met burrata en stop deze in de de piadina. Of ga voor diverse Italiaanse vleeswaren en bijvoorbeeld pistachepasta zoals bij dit broodje mortadella.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van een van deze Italiaanse Piadina met gegrilde groenten en mozzarella!

Geef een reactie