Voor de liefhebbers van hummus, heb ik vandaag een lekker zomerse variatie in petto! Want deze hummus bowl met pulled chicken is een complete feestmaal in een kom! De kikkererwten dip is lekker op smaak gebracht met citroen, harissa en amandelen.
Hummus bowl met pulled chicken
Mijn dochter is dol op hummus! Bij ons staat er dus ook regelmatig een hummus bowl op het menu. Daarnaast is tijdens deze haast zomerse dagen zo’n gezamenlijk bowl als avondeten heel gezellig om te delen met het gezin. Bij een van onze favoriete takeaway restaurants in Utrecht, Juuls Hummus, bestellen wij graag een hummus bowl met geroosterde groenten en pulled chicken. Dat is ook de reden dat ik besloot om hier een keer zelf mee aan de slag te gaan. Ik topte mijn homemade kikkererwten dip af met o.a. zelfgemaakte pulled chicken uit de slowcooker! Die dien je dus wel in huis te hebben. Anders kun je ook een van onderstaande variatie recepten voor dit kip gerecht maken en er los bij of bovenop serveren. Lekker wordt het hoe dan ook wel! Check hier maar liefst 10x recepten met hummus op een rijtje!
Nog meer lekkere pulled chicken recepten
Kip is natuurlijk altijd lekker, maar pulled chicken kan ik echt helemaal wild van worden! De zachte structuur die gewoon op je tong uit elkaar valt is echt wauw! Ik maak dan ook graag deze hummus bowl met pulled chicken klaar. Maar op de site vindt je nog meer pulled chicken recepten om van te smullen hoor! Maak bijvoorbeeld ook eens pulled chicken in BBQ saus! Dit gerecht bereid je in een gietijzeren braadpan en kan dus zowel op het fornuis als in de oven. Maar deze pulled chicken met Marokkaanse smaakmakers is ook zeker een aanraden. Zowel op brood als over de hummus! Even iets heel anders maar een zeer grote aanrader zijn deze nacho’s met pulled chicken! Om van te smullen!
Recept: Hummus bowl met pulled chicken
Voor de liefhebbers van hummus, heb ik vandaag een lekker zomerse variatie in petto! Want deze hummus bowl met pulled chicken is een complete feestmaal in een kom! De kikkererwten dip is lekker op smaak gebracht met citroen, harissa en amandelen.
- Prep Time: 25 min.
- Cook Time: 4 uren
- Total Time: 4 uren.
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met kip
- Cuisine: Mediterrane keuken
Ingredients
Voor de pulled chicken:
- 125 ml gekookt water
- ¼ (kippen)bouillon blokje
- 4 kippendijen (ca. 350 gram)
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el harrisa
- ½ citroen
Voor de Hummus:
- 400 gr kikkererwten (in blik)
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr tahin (sesampasta),
- zout & peper
Voor erbij:
- 2–3 el harrisa
- 2 el amandelschaafsel
- 2 el pompoenpitten
- 8 mini augurkjes, op zuur
- 8 groene olijven
- verse koriander of peterselie
- extra vierge olijfolie van goede kwaliteit
- pita broodjes
Extra:
- Crockpot (Slowcooker)
- bolzeef
- koekenpan
- foodprocessor
Instructions
- Begin als eerste met het maken van dit recept voor de pulled chicken in de Crockpot. Deze dient namelijk 4 uren op te staan.
- In het laatste half uur ga je aan de slag met het maken van de hummus. Breng hiervoor de kikkererwten enkele minuten aan de kook in een pan met water. Schep vervolgens een half kopje water uit de pan en giet vervolgens de kikkererwten af. Stop de kikkererwten in de foodprocessor.
- Pers de citroen uit. Pel de knoflook en pers deze uit. Pureer kort de kikkererwten met de knoflook, komijn, zout, 3 eetlepels citroensap en 2 eetlepels kookvocht in de foodprocessor. Voeg vervolgens de tahin toe en laat hierna de machine minstens 5 minuten draaien tot alles goed vermengd is.
- Proef daarna goed en voeg eventueel nog wat meer citroensap en/of zout toe. Om kikkererwten dip nog wat dunner te maken voeg je gewoonweg nog 1-2 eetlepels extra kookvocht toe.
- Ondertussen zal de pulled chicken ook klaar zijn. Schep deze uit de slowcooker in een bolzeef en laat iets uitlekken. Rooster ondertussen ook amandelschaafsel en pompoenpitten in een droge koekenpan zonder olie.
- Schep de hummus in een schaaltje of diep bord en gebruik de bolle kant van een eetlepel om glad te strijken en een kuil in het midden te vormen. TIP: Plaats de lepel in het midden en draai het bord rond! Lepel hier de harissa als topping overhen en schep de pulled chicken in het kuiltje.
- Top het geheel af met amandelschaafsel, pompoenpitten, mini augurkjes, groene olijven en koriander of peterselie. Tot slot druppel je er nog een beetje goede olijfolie overheen. Serveer direct met bijvoorbeeld pitabrood!
Eet smakelijk!
Notes
Voor een ‘snelle’ variant van pulled chicken maken:
Stop de kippendijen in een pannetje met kippenbouillon. Breng aan de kook en verlaag het vuur. Laat 15 minuten heel zachtjes doorkoken. Haal de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Pluk daarna met je vingers in stukken en stop in een kom. Roer hier een beetje kippenbouillon, citroensap en harissa naar smaak doorheen.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hummusbowl met pulled chicken wilt gaan maken!
Geef een reactie