• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Indiase kedgeree met gerookte makreel

Indiase kedgeree met gerookte makreel

17 februari 2022 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Deze Indiase kedgeree met gerookte makreel is een super makkelijk, smaakvol rijstgerecht dat je binnen no time op tafel hebt staan. In India wordt kedgeree traditioneel als ontbijt gegeten. Ik geef alleen zelf toch wel de voorkeur aan het serveren hiervan op een doordeweekse avond.

Indiase kedgeree maken

Van origine wordt het rijstgerecht kedgeree in India niet met vis bereid, maar met bonen of linzen. De Indiase keuken blinkt uit in lekkere vegetarische gerechten en peulvruchten zijn hier veelvuldig in voor. Later is er een alternatief voor kedgeree ontstaan met vis en dan met name gerookte schelvis. Ik heb er een eigen twist aan gegeven door de Indiase kedgeree met gerookte makreel en peper te serveren. Je kunt dit gerecht zowel warm als koud serveren. Dus mocht je wat over houden, bewaar dit dan vooral goed afgesloten en gekoeld tot 1 of 2 dagen erna. Ik kan je zeggen dat deze na het sporten of als uitgebreide lunch het ook heel goed zal doen.

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met vis

Makreel is namelijk een gezonde, vette vis die goed past binnen het kader van eens per week (vette) vis op het menu. Zo krijg je meteen weer een flinke portie gezonde omega 3-vetzuren binnen. Lees hier een artikel over de gezondheidsvoordelen van regelmatig vis eten. Ben je daarbij op zoek naar meer inspiratie voor makkelijke, doordeweekse gerechten met (vette) vis? Bekijk dan eens dit recept van makreelsalade met mango, of deze van courgetti met zalm en avocado die ideaal is als balansmaaltijd in deze maand vol goede voornemens! Ook erg lekker zijn deze tonijnkoekjes met ravigottesaus! Geniet dus lekker van deze Indiase kedgeree met gerookte makreel en nog veel meer lekkere recepten met vis!


Print

Recept: Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★

4 from 1 reviews

Deze Indiase kedgeree met makreel is een super makkelijk, smaakvol rijstgerecht dat je binnen no time op tafel hebt staan. In India wordt kedgeree traditioneel als ontbijt gegeten. Ik geef alleen zelf toch wel de voorkeur aan het serveren hiervan op een doordeweekse avond en om er dan lekker wat gerookte makreel en peper doorheen te doen!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram basmatirijst
  • 2 makreelfilets met peper
  • 2 eieren
  • 2 witte uien
  • Een halve courgette
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takjes verse peterselie
  • 2 el. kerriepoeder
  • Peper en zout
  • 3 el. kokosolie

Instructions

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af zodra de rijst gaar is en en zet nog even apart.
  2. Snij de halve courgette ondertussen in blokjes. Schil de ui en snij deze in dunne, halve ringen. Pers de knoflook alvast uit. De makreelfilets snij of scheur je in kleinere stukken. 
  3. Kook de eieren zo’n 8 minuten zodat ze hardgekookt zijn. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snij in vieren.
  4. Verwarm de kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe en roer goed door. Vervolgens voeg je de uien toe en bak deze totdat ze glazig zijn. Dan schep je ook de courgette en knoflook in de pan en bak dit nog enkele minuten mee. 
  5. Schep de rijst en makreel door het ui-courgettemengsel. Knip de peterselie fijn boven de pan. Roer goed door, proef, en voeg naar eigen smaak nog peper en/of zout toe. 
  6. Serveer de kedgeree met de eieren eroverheen verdeeld. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Indiase kedgeree met gerookte makreel wilt gaan maken!

Category: Vis Recepten Tags: Britse keuken, courgette, curry, eieren, Glutenvrij, hoofdgerechten, Indiase keuken, kerrie, knoflook, kokosolie, makreel, Nanda Appelman, peterselie, rijst, rijstgerecht, uien, Vis

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Broodje met geraspte ei en avocado
Volgend bericht: Havermout taartjes met pompoen en chocolade »

Lees Interacties

Reacties

  1. Betty van der Hoeven

    15 februari 2021 om 6:22 pm

    Vandaag gemaakt,
    . Was heerlijk.

    ★★★★

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee