• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Hartige Wafels met zoete aardappel

Hartige Wafels met zoete aardappel

7 oktober 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Vind jij zoete aardappel ook zo lekker? Voor sommigen is de zoete smaak voor het eerst een beetje wennen, maar inmiddels staat deze zetmeelrijke oranje knol hier regelmatig op tafel. Ik maak hier laatst hartige wafels met zoete aardappel van en dit recept moest ik dan ook met jullie delen. Zo ontzettend lekker, smaakvol en goed vullend om te maken voor bijvoorbeeld de lunch.

Zelf zoete aardappel wafels maken

Deze dame maakt regelmatig gepofte zoete aardappels in de oven of aardappelpuree van zoete aardappels. De ene keer gebruiken we deze voor het avondeten, soms voor het ontbijt, maar de leftovers kan ik weer gebruiken om bijvoorbeeld zelf zoete aardappel wafels van te maken. Na het grote succes van hartige pancakes met aardappel puree bedacht ik dan ook deze hartige wafels met zoete aardappel. Aan jou natuurlijk de keuze of je deze met gewone bloem maakt of met een glutenvrije meelsoort. Check hier nog veel meer lekkere recepten met zoete aardappels in de hoofdrol!

recept hartige wafels met zoete aardappel © bettyskitchen.nl

Toppings voor hartige wafels met zoete aardappel

Deze hartige wafels zijn heerlijk als brunch of lunch en kun je serveren met hartige toppings zoals avocado, sla, (room)kaas, eieren, kipfilet, spek etc. Maar een scheutje maple syrup doet het ook uitstekend met deze semi-zoete wafels, want de zoet-zout combinatie is fantastisch! Ook hier geldt weer dat je altijd een beetje extra bloem aan het beslag kunt toevoegen om de juiste dikte te krijgen. Want het beslag voor zoete aardappel wafels moet wel een beetje lobbig zijn en juist niet te dun. Uiteraard kun je deze wafels ook maken met ‘normale’ aardappel puree or zelfs pompoen puree. Eet smakelijk!


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Hartige Wafels met zoete aardappel

recept hartige wafels met zoete aardappel © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Vind jij zoete aardappel ook zo lekker? Ik maak hier laatst hartige wafels met zoete aardappel van en dit recept moest ik dan ook met jullie delen. Zo ontzettend lekker, smaakvol en goed vullend om te maken voor bijvoorbeeld de lunch.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 XL wafels 1x
  • Category: Lunch
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 1 tl. gemalen paprikapoeder
  • 1 tl .gemalen uienpoeder
  • 1 tl. (gedroogde) tijmblaadjes
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 100 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 250 gram zoete aardappelpuree * (zie notes)

Toppings:

  • uitgebakken bacon of gebakken kipfilet
  • besmeren met roomkaas of kruidenkaas,
  • gebakken of gepocheerd eitje ‘on top’
  • geprakte avocado of guacamole
  • sla, komkommer, kiemgroenten
  • en/of overgieten met maple syrup

Instructions

  1. Kluts de eieren goed los in een ruime kom met het zout, paprikapoeder, uienpoeder, tijm en de melk.
  2. Voeg de bloem en bakpoeder toe en klop het geheel nogmaals door.
  3. Spatel nu de zoete aardappelpuree door het beslag en verwijder alle klontjes. Je zou een dik gebonden wafel beslag moeten krijgen dat je makkelijk kunt lepelen, zonder dat het teveel uitloopt. Voeg hiervoor gerust iets meer bloem toe om in te dikken. Of juist een beetje melk om het dunner te maken. 
  4. Verwarm een wafelijzer op hoge stand en kwast in met olie. Schep hoopjes hartig wafelbeslag in de vorm en laat ca. 2 -3 minuut bakken of tot de wafel makkelijk loskomt van de vorm. Serveer direct met toppings naar keuze!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Ga je voor verse zoete aardappel in dit recept? Je kunt er dan voor kiezen om deze vooraf te roosteren in de oven of schil ze, snijd in parten en kook gaar in een pannetje met water. Prak vervolgens de zoete aardappel tot puree en weeg af. Daarnaast dient de puree afgekoeld te zijn. Mag ook rechtstreeks uit de koelkast gebruiken na max. 2 dagen bewaard te zijn geweest.

Keywords: hartig, wafels, zoete aardappel, eieren, bloem, paprikapoeder, tijm

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept hartige wafels met zoete aardappel © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hartige wafels met zoete aardappel wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Lunch recepten Tags: aardappels, avocado, Bacon, bakpoeder, bloem, eieren, guacamole, Kaas, komkommer, melk, Nederlandse keuken, paprikapoeder, puree, roomkaas, tijm, uienpoeder, vegetarisch, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Haverkoeken met cranberry (video)
Volgend bericht: Wraps met muhammara, geroosterde paprika en granaatappelpitjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee