• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Haverkoeken met cranberry (video)

Haverkoeken met cranberry (video)

6 oktober 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Homade cookies zijn de beste! En deze robuuste haverkoeken met cranberry en appel passen perfect bij dit najaar! Ik maakte er een receptvideo bij zodat iedereen kan zien hoe makkelijk je dus zelf koekjes kunt maken!

Robuuste koeken met havermout

Deze dame zeg graag haar tanden in een decadent koekje! Dat weten jullie ook maar al te goed natuurlijk! Deze plattelandskoeken noem ik ook wel ‘Country Cookies’, omdat het simpelweg robuuste koeken met havermout zijn. En ze bevatten een klein zuurtje van de cranberrys, maar zijn wel zoet en zacht van binnen. Dit zijn echt mijn favoriete najaarskoeken om tijdens koude en natte herfstdagen van te genieten! En het recept blijkt helemaal niet moeilijk ook. Ik ben ook heel benieuwd wat jullie er van vinden, maar laat het zeker even weten in de comments onderaan deze post!

recept haverkoeken met cranberry en appel © bettyskitchen.nl
recept haverkoeken met cranberry en appel © bettyskitchen.nl

Nog meer koekjes recepten

Naast deze robuuste haverkoeken met cranberry heb ik natuurlijk nog veel meer lekkere koekjes recepten voor jullie online staan! Zo ben ik in het najaar helemaal fan van deze gevulde speculaas koeken ! Zeker zo rond de feestdagen! Onlangs kwamen deze macadamia koeken met een vleugje zeezout ook online! Maar bekijk ook eens de receptvideo voor deze Red Velvet Cookies met witte chocolade! Mijn dochter is overigens helemaal fan van deze koekjes met M&Ms, die zijn weer heel leuk om met kids te maken! Dat wordt nog eens extra lekker genieten van koeken!


Recept video: Haverkoeken met cranberry

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Haverkoeken met cranberry

Print Recipe

Homade cookies zijn de beste! En deze robuuste haverkoeken met cranberry en appel passen perfect bij dit najaar! Ze zijn nog een beetje zacht van binnen en hebben een heerlijke bite van de cranberry, havervlokken en amandelen!.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 8 stuks 1x
  • Category: Koekjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 75 gram gedroogde cranberry’s
  • 75 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 65 gram fijne suiker
  • 50 gram lichtbruine basterd suiker
  • 1 theelepel vanile extract
  • 1 ei
  • 3 eetlepels appelmoes (of melk)
  • 60 gram zelfrijzend bakmeel *
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5 tl maizena
  • 130 gram grove (!) havermout
  • 50 gram bruine amandelen, grof gehakt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (195 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stop de cranberries in een kommetje. Giet hier kokend heet water op en laat minstens 10 minuten wellen.
  3. Met behulp van de keukenmixer met garde, klop je ondertussen de roomboter, fijne suiker en basterdsuiker helemaal romig gedurende een paar minuten.
  4. Voeg vervolgens de vanille en het ei toe en klop op middelmatige snelheid door tot dit goed opgenomen is. Voeg tot slot ook de appelmoes toe en laat opnemen.
  5. Meng het zelfrijzend bakmeel met de kaneel en maizena. Voeg dit toe aan de mixer en meng tot een egaal beslag.
  6. Giet ondertussen de cranberries af en dep droog met een keukenpapiertje.
  7. Zet de mixer uit en roer de havermout, cranberries en amandelen goed door het beslag. Let op het is vrij stevig. Je kunt ook een deeghaak op de mixer plaatsen en het hiermee mengen.
  8. Gebruik een ijsscoop om 8 bollen deeg evenwijdig (desnoods in 2x 4) op de bakplaat te zetten. Bak de haverkoeken gedurende 12 minuten in de oven.
  9. Haal daarna eventje uit de oven (let op! ovendeur meteen dicht!) en plet de koeken een beetje met een houten spatel. PLaats daarna terug in de oven om een extra 3 minuten te bakken.
  10. Laat de haverkoeken daarna 5-10 minuten op de bakplaat koelen en verplaats daarna naar een rooster om volledig af te koelen!

Eet smakelijk!

Groetjes Betty

Keywords: koeken, havermout, cranberry, tussendoortje, haverkoeken

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept haverkoeken met cranberry en appel © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze robuuste haverkoeken met cranberry gaat maken.

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten Tags: amandelen, appelmoes, Britse keuken, cranberry, havermout, kaneel, koekjes, maizena, roomboter, suiker, vanille, zelfrijzend bakmeel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pumpkin Spice Baked Oats met pompoen
Volgend bericht: Hartige Wafels met zoete aardappel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in