• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Aardappelpuree maken + variatie recepten

Aardappelpuree maken + variatie recepten

23 januari 2018 Door Betina Oostveen Reageer

In de winter kunnen we niet om de aardappel heen! Van aardappelpuree maken tot en met heerlijke winterse stamppotten en ovenschotels. Het is zo’n veelzijdige groente dat je er ook eindeloos mee kunt variëren. Dus ik geef je er zelfs 5 variatie recepten met aardappelpuree bij.

 Zelf aardappelpuree maken

Wij Nederlands zijn eigenlijk ook een lekker simpel volk he. Stukje vlees, groente en een portie aardappels. Meer is er niet nodig om ons gelukkig te maken. Vincent van Gogh schilderde niet voor niets ruim 130 jaar geleden de Aardappeleters’, omdat het toen al onderdeel was van de dagelijkse maaltijd. Maar vandaag de dag kun je gekookte aardappels heerlijk op smaak brengen en lekker zelf aardappelpuree maken.

recept zelf aardappelpuree maken variatie recepten betty's kitchen

Variatie recepten aardappelpuree

Nu is de winter ook de aangelegen tijd om de zogehete ‘vergeten’  groenten weer op tafel te zetten. Dus is het nu ook heerlijk om variatie aan te brengen in je aardappelpuree. Door bijvoorbeeld pastinaak of aardpeer te gebruiken in je aardappelpuree. Ik hoor graag welke combinatie jouw favoriet is.

Print

Aardappelpuree maken + Variatie recepten

recept zelf aardappelpuree maken variatie recepten betty's kitchen
Print Recipe
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Bijgerechten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

Basisrecept aardappelpuree:

  • 1 kilo kruimige aardappels,
  • 2 flinke eetlepels roomboter,
  • kopje warme melk,
  • peper & zout,
  • evt. nootmuskaat.

Extra:

  • Kookpan met deksel,
  • Dunschiller of aardappelschilmesje,
  • vergiet,
  • pureestamper.

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd in stukken. Stop in de kookpan, vul met ruim water + snufje zout en breng 20 minuten aan de kook. Giet vervolgens af en laat een beetje uitdampen.
  2. Voeg de roomboter toe aan de pan en stamp de aardappelen fijn. Voeg vervolgens beetje bij beetje de hete melk toe en blijf tussentijds roeren met je stamper. Breng op smaak met zout &peper en evt. een beetje nootmuskaat.
  3. De een houd nou eenmaal van grove puree, maar voor een fijne puree stamp je bij puntje 2 de aardappels gewoon weer even goed door, na elke scheut melk.

Variatierecepten aardappelpuree maken

recept zelf aardappelpuree maken variatie recepten betty's kitchen

Met knolselderij: Vervang de helft van de aardappels door 500 gram knolselderij in blokjes. Kook de knolselderij mee met de aardappels en volg de rest van het basisrecept.

 

 

 

 

recept zelf aardappelpuree maken variatie recepten betty's kitchen

Met rode bietjes: Bereid de aardappelpuree volgens het basisrecept. Snijd ondertussen 2 voorgekookte bietjes in dobbelsteentjes en voeg deze in de 2 laatste minuten toe aan de kookpan. Giet af met de aardappels en bereid de puree volgens de rest van het basisrecept. 

 

 

recept zelf aardappelpuree maken variatie recepten betty's kitchenMet aardpeer: Schil 250 gram aardperen, spoel ze af en snijd in blokjes. Voeg de aardpeer en een blaadje laurier toe aan de aardappels en kook tezamen gaar. Giet af, verwijder de laurier en stamp tot puree. Breng op smaak met zout & peper. Ook lekker met een klein scheutje truffelolie.

 

 

recept zelf aardappelpuree maken variatie recepten betty's kitchen

Met pastinaak: Vervang 400 gram aardappels door 400 gram geschilde pastinaak in stukjes. Je kookt deze gewoon mee in dezelfde pan. Volg hierna de rest van het basisrecept.

 

 

recept zelf aardappelpuree maken variatie recepten betty's kitchenMet zoete aardappel: vervang de helft van de aardappels door zoete aardappels. Snijd in even grote stukken en breng samen aan de kook en bereid volgens het normale recept. Heerlijk met wat fijngehakte verse bieslook er overheen.

 

 

 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept zelf aardappelpuree maken variatie recepten betty's kitchen

Category: Bijgerechten Tags: aardappels, aardperen, basis recept, knolselderij, melk, pastinaak, puree, rode bieten, roomboter, stamppot, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel
Volgend bericht: Weekvlog #3 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in