• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Hartige scones met kaas

Hartige scones met kaas

28 juli 2021 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Bij scones denk je wellicht meteen aan de kleine broodjes die je bij High tea’s geserveerd krijgt. Met clotted cream en jam natuurlijk! Maar wist je dat je ook heerlijke hartige scones met kaas kunt maken? Het zijn geweldige kaasbroodjes voor de lunch of voor bij de soep en meer!

Hartige scones met kaas en olijven maken

Veel mensen zijn regelmatig in de veronderstelling dat scones zoet horen te smaken, maar niets is minder waar! Deze kleine ‘broodjes’ worden traditioneel tijdens een high tea of afternoon tea in Engeland geserveerd. Wel vaak met zoet beleg, want dat past goed bij de taartjes en muffins die je er ook vaak bij krijgt. Maar over het algemeen zijn de broodjes niet zoet van zichzelf dus. Ik ga met dit scones recept echter nog een stapje verder en maakte een Mediterrane variant met Parmezaanse kaas en olijven. Bij deze hartige scones met kaas serveer je dan ook géén clotted cream of jam, maar hartig broodbeleg zoals plakjes avocado, kipfilet of zelfs (vegetarische) worst.  Heerlijk als lunch, voor bij de soep of serveer bij High Tea!

  • recept hartige scones met kaas © bettyskitchen.nl
  • recept hartige scones met kaas © bettyskitchen.nl
recept hartige scones met kaas © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere scones recepten

Het is die heerlijke zachte structuur van het deeg dat deze kaasbroodjes zo geliefd maken bij onze gezinsleden! Precies zoals scones zouden moeten zijn! Dus check ook zeer zeker dit recept voor het zelf maken van Traditionele Britse high tea broodjes! Uiteraard MET clotted cream en een heerlijke lik jam erbij! Maar deze Lemonade scones met slechts 4 ingrediënten zijn ook zeer zeker een aanrader! Veel plezier bij het maken van deze hartige scones met kaas of een van de andere lekkere scones recepten!


Print

Recept: Hartige scones met kaas

recept hartige scones met kaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Bij scones denk je wellicht meteen aan de kleine broodjes die je bij High tea’s geserveerd krijgt. Met clotted cream en jam natuurlijk! Maar wist je dat je ook heerlijke hartige scones met kaas kunt maken? Het zijn geweldige kaasbroodjes voor de lunch of voor bij de soep en meer!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 8–9 stuks 1x
  • Category: Brood
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 75 gram (Parmezaanse) kaas, geraspt
  • 50 gr groene olijven, in stukjes

Extra:

  • garde
  • houten pollepel
  • ijsscoop

Instructions

  1. Verhit de oven op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Meng intussen het zelfrijzend bakmeel met het zout, suiker en bakpoeder in een kom. Kneed hier de boter doorheen en laat tussen je vingers rollen tot je een soort kruimelig bloemmengsel krijgt.
  3. Klop in een separate kom het ei met de karnemelk luchtige en giet dit bij het bloemmengsel. Voeg tevens de geraspte kaas en olijven toe en roer met een houten pollepel goed door om alles met elkaar te vermengen.
  4. Gebruik vervolgens een ijsscoop om 8 -9 (volle) bollen van het beslag op de bakplaat te leggen. Tip: bestrooi nog met een heel klein beetje extra geraspte kaas. Cheddar of goudse kaas zorgen voor een mooie gele ‘glow’ op de bovenkant.
  5. Bak de hartige scones met kaas in ongeveer 20-22 minuten af in de voorverwarmde oven. De kaasbroodjes kunnen zowel warm of koud geserveerd worden.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Beleg deze hartige scones met bijvoorbeeld plakjes kipfilet of avocado. Ook lekker met wat roomkaas en plakjes komkommer of tomaten.

Keywords: scones, broodjes, kaas, bloem, boter, eieren, karnemelk

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept hartige scones met kaas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hartige scones met kaas wilt gaan maken! Lekker genieten van deze kaasbroodjes dus!

Category: High Tea Recepten, Lunch recepten Tags: bakpoeder, bloem, Britse keuken, eieren, Kaas, karnemelk, olijven, oregano, Parmezaanse kaas, roomboter, roomkaas, scones, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Keto ontbijtpap
Volgend bericht: Kip met za’atar en citroen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in