• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / High Tea Recepten / Hartige scones met kaas

Hartige scones met kaas

27 juli 2022 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Bij scones denk je wellicht meteen aan de kleine broodjes die je bij High tea’s geserveerd krijgt. Met clotted cream en jam natuurlijk! Maar wist je dat je ook heerlijke hartige scones met kaas kunt maken? Het zijn geweldige kaasbroodjes voor de lunch of voor bij de soep en meer!

Hartige scones met kaas en olijven maken

Veel mensen zijn regelmatig in de veronderstelling dat scones zoet horen te smaken, maar niets is minder waar! Deze kleine ‘broodjes’ worden traditioneel tijdens een high tea of afternoon tea in Engeland geserveerd. Wel vaak met zoet beleg, want dat past goed bij de taartjes en muffins die je er ook vaak bij krijgt. Maar over het algemeen zijn de broodjes niet zoet van zichzelf dus. Ik ga met dit scones recept echter nog een stapje verder en maakte een Mediterrane variant met Parmezaanse kaas en olijven. Bij deze hartige scones met kaas serveer je dan ook géén clotted cream of jam, maar hartig broodbeleg zoals plakjes avocado, kipfilet of zelfs (vegetarische) worst.  Heerlijk als lunch, voor bij de soep of serveer bij High Tea!

recept hartige scones met kaas © bettyskitchen.nl
recept hartige scones met kaas © bettyskitchen.nl
recept hartige scones met kaas © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere scones recepten

Het is die heerlijke zachte structuur van het deeg dat deze kaasbroodjes zo geliefd maken bij onze gezinsleden! Precies zoals scones zouden moeten zijn! Dus check ook zeer zeker dit recept voor het zelf maken van Traditionele Britse high tea broodjes! Uiteraard MET clotted cream en een heerlijke lik jam erbij! Maar deze Lemonade scones met slechts 4 ingrediënten zijn ook zeer zeker een aanrader! Veel plezier bij het maken van deze hartige scones met kaas of een van de andere lekkere scones recepten! Voor de echte thuisbakkers heb ik hier 20x brooddeeg recepten op een rijtje gezet. Veel bakplezier!


Print

Recept: Hartige scones met kaas

recept hartige scones met kaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Bij scones denk je wellicht meteen aan de kleine broodjes die je bij High tea’s geserveerd krijgt. Met clotted cream en jam natuurlijk! Maar wist je dat je ook heerlijke hartige scones met kaas kunt maken? Het zijn geweldige kaasbroodjes voor de lunch of voor bij de soep en meer!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 8–9 stuks 1x
  • Category: Brood
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 75 gram (Parmezaanse) kaas, geraspt
  • 50 gr groene olijven, in stukjes

Extra:

  • garde
  • houten pollepel
  • ijsscoop

Instructions

  1. Verhit de oven op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Meng intussen het zelfrijzend bakmeel met het zout, suiker en bakpoeder in een kom. Kneed hier de boter doorheen en laat tussen je vingers rollen tot je een soort kruimelig bloemmengsel krijgt.
  3. Klop in een separate kom het ei met de karnemelk luchtige en giet dit bij het bloemmengsel. Voeg tevens de geraspte kaas en olijven toe en roer met een houten pollepel goed door om alles met elkaar te vermengen.
  4. Gebruik vervolgens een ijsscoop om 8 -9 (volle) bollen van het beslag op de bakplaat te leggen. Tip: bestrooi nog met een heel klein beetje extra geraspte kaas. Cheddar of goudse kaas zorgen voor een mooie gele ‘glow’ op de bovenkant.
  5. Bak de hartige scones met kaas in ongeveer 20-22 minuten af in de voorverwarmde oven. De kaasbroodjes kunnen zowel warm of koud geserveerd worden.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Beleg deze hartige scones met bijvoorbeeld plakjes kipfilet of avocado. Ook lekker met wat roomkaas en plakjes komkommer of tomaten.

Keywords: scones, broodjes, kaas, bloem, boter, eieren, karnemelk

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept hartige scones met kaas © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hartige scones met kaas wilt gaan maken! Lekker genieten van deze kaasbroodjes dus!

Category: Deeg recepten, High Tea Recepten, Lunch recepten Tags: bakpoeder, bloem, Britse keuken, eieren, high tea, Kaas, karnemelk, olijven, oregano, Parmezaanse kaas, roomboter, roomkaas, scones, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Millionaire Shortbread (video)
Volgend bericht: Carpaccio van gerookte zalm »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in